Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 2. (Read 1070 times)

full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
İçinde kripto kelimesi geçiyor ya o yüzden böyle panikler ne olduğunu bilmiyorlar işte beyinleri yok fikirleri var bunca senedir borsada millet tahvil bono hisse senedi alıp alıp satıyor kaç tanesini görevden aldınız yada tutukladınız yada YPG ile bir tuttunuz(buda yeni trend)... Çin devlet başkanı çıksın blockchain ile ilgili ARGE başlatıyoruz desin bizimkiler hala iCloud sistemi ni araştırıyorlardır kesin daha ne beklerim ki...
newbie
Activity: 280
Merit: 0
    Helal haram derken ülke elden gidiyor haberiniz yok din i o kadar çok siyasî emellerinize alet ettiniz ki insanları dinden soğutunuz ötekileştirdiniz ayrıştırdınız amacınız böl parçala yönete hizmet olduğu apaçık ortada amacınıza ulaşamıyacaksınız 
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Aç kalan insan her türlü günaha girebilir bu dünyada, malum aç ayı oynamaz diye bir de atasözümüz var, biraz para kazansın insanlar böylelikle başkalarına  maddi olarakta iyilik yapma şansı edinebilirler.
newbie
Activity: 150
ya zaten 3-5 kuruş bir şey kazanıyoruz, bu dünyada biraz rahat edelim diye.o da bizi tutup diğer dünyada sıkıntıya sokmasın..
newbie
Activity: 152
ben bu açıklamaları yeterli bulmuyorum.çok daha net açıklamalar yapmalılar.bence sence diye olmaz bu işler.
newbie
Activity: 210
neden haram?açıklama nerede? yani para kağıttan basılınca oluyor da ki dünyada dönen para kadar kağıt para yok ama digital olarak değer verince haram mı oluyor?çok ilginç..
full member
Activity: 462
Merit: 107
Müftü'nün açıklamalarını dinleyerek devlet işlerini yürüten bir ülkenin geleceği hiç de parlak değildir şu anki dünya düzenine baktığımızda. Bu tarz hareketler sadece bir cahillik ürünüdür. Din ve devlet işleri ayrı yürütülmelidir. Özellikle ülkenin ekonomisini canlandırma ihtimali olan gelişmeler söz konusu olduğunda diyebilirim.
member
Activity: 680
Merit: 10
Tam anlamiyla bilgisi olmadan konuyla ilgili arastirna yapmadan yorum yapiyorlar oncelikle konunun uzmanlarindan gorus alarak daha net ve guvebilir karar vermesi gerekir..
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
Müftü'den yapılan açıklamaya göre devlet yönetilmez ilk başta bunu söyleyeyim. Sonuçta biz Arap ülkesi değiliz ki dine göre devlet işlerinde ne yapacağımıza karar verelim. İkincisi de teknolojiden geri kalmak demek 1-0 geriden başlamak demek artık dünyada.
member
Activity: 448
Müftü sen açıklama yapma ,bilmeden etmeden bilgi sahibi olmadığın konularda insanları yanlış yönlendirip hem kendini hem yatırımcıları günaha sokma , sen milletin neye yatırım yapması gerektiğini bilmen için ilk önce araştırman lazım.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Yahu kim ne karışır kişinin yaptığı yatırıma. Fetvayı bu ülkeye değil İngiltere'de kripto para ile bağış kabul eden camiye vermesi lazım. Ayrıca kitapta mı yazıyormuş bu haram konusu. Neye  dayanarak buna karar veriyorsun. Çok değişik insanlar. İnsanların hayatını yönetmek onlar için yaşam biçimi haline gelmiş. Bırak ölünce herkes kendi yaptığının hesabını vericek.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
kripto para ticareti milyonlarca yatırımcının uğraş alanı. haram olmadığını düşünüyorum.
full member
Activity: 518
Merit: 102
"Vatan hayınları bak 155 i ararun" deseler tam yerine otururdu, Bilişim çağında nelerle uğraşıyoruz hayret doğrusu. Ben Ciddi bir araştırmaya dayanan kaynaklarla desteklenmiş bir açıklma beklerim diyanetten ama cevap geleceğini hiç sanmıyorum.
newbie
Activity: 42
kesin müftüye kazançlarından pay vermediler yoksa buradan kazanılan para caiz olmaz olurmuydu keşke airdrop yapmayı ögretselerdi
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Bitcoin ile Onecoin'in adının yanyana geçmesi bile Bitcoin'e bir hakaret ve cahillikten başka bir sey değildir, bu tur konusmalar bana asiri derecede komik geliyor.
newbie
Activity: 126
Allah akıl fikir versin bize de sabır versin. Bilim çok değişkendir doğrulardan bahsedilir ama bugün kabul ettiğini yarın yalanlayabilir bunun sebebi de yeni keşiflerin yapılmasıdır. Dinde böyle bişey yoktur. Örneğin alkol haramsa bu hiçbir şekilde değişmez. Matbaa yüzyıllar önce şeytan icadıydı şimdi değil. Bunu yapan din değil dini kullananlar
newbie
Activity: 126
2017 de diyanet bu konuda ki görüşünü açıklamış şimdilik caiz değil demişti bu karadan sonra müftülerin aksini söylemleri veya hareket etmeleri çok zor. Yapanı da yakaladılar mı görevden atarlar.
newbie
Activity: 19
Hala var mı yahu gerçekten bitcoin'e haram yaftası koyan? Merak ediyorum ne zaman kulaktan doğma bilgileri kenara bırakıp kararı öyle vereceğiz. Geliyor ahmağın teki yalan yanlış anlatıyor benim müftüye, bizim müftü de "ha öylemi tamam haram" diyor. Bu kadar basit mi ya gerçekten? Neden haram açıkla. hebele hübele. Yok öyle açıkla. Bilmediğin şey hakkında neden yorum yaparsın, hadi yorumu geçtim neden müslümanın kafasını yanlışla karıştırırsın. Bunca insanın vebali yok mu şimdi senin üstünde EY MÜFTÜ!

Onecoin nedir hangi borsada işlem görüyor, aydınlatabilir misiniz? İlk defa duyuyorum bu coini, müftü nereden biliyor şaşırdım doğrusu.
member
Activity: 280
müftü kendi işine baksın çok konuşmasın,  teknoloji ile ilgili ileri geri konuşmasın,  aldıkları milyar dolarları harcamaya baksınlar
member
Activity: 252
imamları kripto para kullandı diye görevden alacağına  bankalardan kredi çekenleri görevden almış olsa daha mantıklı bir iş yapmış olurdu. belkı de kendininde kredisi vardır. böyle cahil müftüler insanı dinden çıkarırlar.
Pages:
Jump to: