Ovo s direktnom prodajom nemam nikakvog iskustva tako da sam malo skeptican, ali opet nije loše ako se ne ostavlja nikakav trag. Kako to funkcionira? Nađem se s čovjekom uživo i ja njemu prebacim bitcoine a on meni da lovu? Ako je tako opet postoji rizik da ostanes bez novca, jer nikad ne znaš što očekivati kada se nalazis s čovjekom kojeg ne poznaješ..
Evo da dopišem svoje iskustvo s vlasnikom Telegram grupe https://t.me/KriptovaluteTelegram (na Telegramu se zove Edo). Javio sam mu se i čovjek je odmah odgovorio da nema problema. On se nije mogao naći sa mnom jer nije bio u Zagrebu ali je poslao frenda s kojim sam se našao. Za svaki slučaj sam uzeo i kolegu sa sobom (ipak sam prvi put u životu radio takvu transakciju) ali stvarno nije bilo potrebe. Čovjek mi je dao lovu i nakon što sam prebrojao da je iznos točan, prebacio sam mu USDT. Čak mi je poslao nešto TRX-a jer sam budala zaboravio da za transakcije na Tron mreži moram imati nešto sitno TRX-a
I ja sam imao slično iskustvo i bilo je vrlo pozitivno.
Prodavao sam nešto btc prije nekoliko godina, pa se više točno ne sjećam da li sam kupca pronašao ovdje na forumu ili u nekoj domaćoj FB kripto grupi ali dogovorili smo susret na javnom mjestu, glavnom kolodvoru, sjeli na piće, on je imao spremnu lovu, ja sam mu prebacio btc sredstva, pričekali smo potvrdu, i to je uglavnom bilo to, nikakvih problema, ugodno iskustvo, i prodani btc bez kyc ili OIB-a, ništa što bi porezna mogla pratiti