Ma meni je BTC već lagano i neki 'penzija' fond. U kriptu imam dosta ušteđevine, ništa spektakularno ali opet imam neki safe net ako mi zatreba.
Većinu sam kupio između 6 i 8 tisuća dolara, čak i neki megadump me štiti da ne izgubim novac. Dugoročno stvarno vjerujem da će se BTC približiti marketcapu zlata, taman kad odem u penziju odem s milijun dolara i svi sretni i zadovoljni
Ako će mi BTC kojim slučajem ikad prije vrijediti toliko, odmah idem u penziju - makar s 40 godina. Ali to su već mokri snovi.
Meni je isto bitcoin na neki način postao "ušteđevina " za mirovinu.
Vjerujem da će u narednim godinama znatno rasti i zbog toga mi ga je sada žao trošiti.
S druge strane, vjerujem da će naš trenutni mirovinski sustav propasti u slijedećih desetak godina.
Dakle, treba već sada razmišljati o budućnosti i alternativi trenutnom sustavu plaća i mirovina koji je na "izdisaju ".
Ja gledam na mirovinu kao na bačen novac, jer dok ja dođem do kategorije "umirovljenika" mirovinski fond vise nece nit postojati a kamoli Hrvatska..a i mjesečna svota bi bila 💩💩
Crypto je za sada zakon sve što imam je čisti profit. 90% portfolija mi je BTC, 5% ETH a ostatak 5% BNB i SXP. Svaki veći +15% u marketu uzmem barem 30% profita a ako drastično padne nakon toga kupim nazad.
A u crypto sam od 2013 godine dok je još BTC bio $100, a altcoine pokusavam imat što manji postotak u njima. Jer sam se nagledao kako dođu i kako brzo odu.
Uglavnom dok đođe veći plus u marketu prodati nešto profita u slučaju dumpa da se moze kupit nazad, jer ipak je kranji cilj imati što više BITCOINA!
Za sada meni je ta taktika uvelike pomogla!