Meni je super plaćanja i malih iznosa sa karticama koje samo prisloniš. Od kad je počelo ova sva korona hajka ja idem okolo samo s karticom u futroli od mobitela i peglam svuda okolo. Jako jednostavno i praktično i ne skupljaš kovanice po džepovima.
Ovaj dio s većim nadzorom, na žalost je istina i to bi volio izbjeći po svaku cijenu ali dok ne budem u većini dućana mogao platiti s BTCom ili nekim stable coinom stvarno ne znam kako.
da, prilicno je jednostavno sve platiti karticom, i od kako je korona, i ja u principu koristim samo kartice za placanje
naravno, svaka jednostavnost dodje sa nus-pojavom, a ovde je to povecani nadzor, jer su sve transakcije zabelezene, sto opet ima i dobre i lose strane, kao i sve ostalo
Meni nije svejedno svuda koristiti karticu (tu prvenstveno govorim i o kupnji preko Interneta) pa većinom koristim Revolut koji mi omogućuje korištenje virtualne kartice (dodao sam ju na Google Pay i prislonim mobitel umjesto kartice). Za kupnju preko Interneta koristim Revolut opciju jednokratne virtualne kartice čiji broj se mijenja svaki put kad ju koristim. Na taj način mi bilo tko može slobodno ukrasti podatke o kartici i kasnije si s tim može dupe obrisati
Još jedna dobra stvar kod Revoluta je što uplatim na njega točno novaca koliko mi treba i lova je na računu trenutno. Ne trebam čekati da prođe bankovna transakcija jer se u mojoj banci to vidi kao Internet kupnja, a ne bankovna transakcija.
I da, sorry na off topicu