OK, imaš pravo. Ali ti nisi neki anonimus sa Telegrama nego osoba koju (ajmo reći) poznajem. Istina, ne osobno ali ipak nešto znači međusobna interakcija i reputacija na forumu. Da mi sad neki Newbie na forumu ponudi nešto slično, naravno da ne bi pristao.
iako se govori da će i kod nas uskoro doći fenomen tzv. ''negativnih'' kamata gdje će vam banke davati negativnu kamate (tj na kraju ćete imati manje novca nego na početku) za držanje novca kod njih ili tzv. ''čuvanje'' novca
Ovo prvi put čujem i nije mi baš jasno zašto bi to banka napravila. Zar im nije bolje dati 1-2% godišnje i deponirani novac ulagati dalje i dodatno zaraditi (kao što rade sad)? Jer ja sigurno neću ostavljati novac u banci ako ću ga time gubiti.
Iako, kad malo bolje razmislim, zar nemamo to i sad? Ne mislim na negativne kamate nego naknade za vođenje tekućih i ostalih računa. OK, ne plaća se u postotku nego u apsolutnom iznosu (par desetaka kuna, ovisno o ugovorenoj usluzi) ali svejedno ljudi plaćaju da im banka čuva novac. Nisam siguran kako ide kod oročenja novca (treba li otvoriti tekući i plaćati vođenje ili ne).