Ma mene čak ti bonusi ne smetaju, nek se nagrađuju ljudi. Sick je, ali nije uzrok mog bijesa.
Znači, konkretno, kad moja plaća sjedne na banku, to je MOJ novac. MOJ! Plaćam naknadu banci da ga ona ČUVA. Ne da ga ULAŽE, da ga ČUVA. Banka moj novac bez moje privole posudi nekom drugom i ubire kamatu. Znači, uzima od mene naknadu za ČUVANJE MOG novca, kojeg onda posudi nekom drugom za NAKNADU. Ako to nije kriminal, ja zaista ne znam što jest.
Isprike na rage boldu, jednostavno ne mogu. Kad mi netko spomene banke, dođe mi da zapalim svijet.
Da ti jos malo bacim soli na ranu: ta banka je u EU (i SAD, i manje vise ceo "moderni" svet) takozvana "money creating institution" (googlaj "
Money creation", ili procitaj link koji sam dodao) i sme za svaku kunu koji ti stavis na racun da izda 10! Da, ona UDESETOSTRUCI (i to "legalno") tvoj novac! Ona sme da deli kredite itd na osnovi samo 10% likviditeta... pa ti gledaj... cista "piramida"... a ja i ti idemo u zatvor za to. I zasto i jeste illegalno u vecinu tih drzava da se izaziva takozvani "bank run". Jednostavno ni NEMAJU sav nas novac koji ti mislis da CUVAJU... imaju samo 10%!!! That's why it's called FIAT!!! Mi svi KRETENI koji im "verujemo" i davamo nas "fiat" da oni sa tim poverenjem (i nasim novcem) rade sta god oni zele...
I ko je sad tu lud, da te pitam...
Da, tko god nije gledao Zeitgeist i slicne dokumentarce prije desetak godina, pa isao istrazivati i kopati po netu, vrijeme je da pogleda. Nazalost protiv toga ne mozemo nista, osim mozda s kriptom. No i kripto se pokusava izregulirati maksimalno, no barem sada imamo neke opcije.
Ja zadnjih 9 mjeseci zivim iskljucivo od kripta i nemam bankovni racun, nekad zna malo biti tricky, ali realno nista mi ne fali, samo sam se morao ponovo naviknuti da vise radis s gotovinom opet kao prije.