Zanimljivo ovo za SEC i Bitcoin ETF. Objavljeno (barem na CoinTelegraph) prije 3 sata, a BTC i dalje preko $8.200
To ipak vrijedi samo za Direxion investicije ... Informacija sa Ready Set Crypto YT kanala: "Please note that the ETF proposal that the SEC announced was delayed is by Direxion Investments. None of the ETF proposals being postponed are from VanEck and SolidX, which are currently under discussion and still likely to be decided on in 2018." Dobar video o famoznom SEC i ETF možete pogledati ovdje.
The TRUTH About The BITCOIN ETF! (video je objavljen danas prije odgode Direxion-a).
Ja osobno nikada nebi donosio niti jednu odluku na bazi market cap-a jer ta brojke ne znači apsolutno ništa. Donio bih odluku na bazi max broja coina (ili coina u opticaju) i usporedio bih taj broj i trenutnu cijenu no nikada ih nebi samo pomnožio i na račun toga donio niti najnebitniju odluku.
Dobar primjer je XRP. Pogledaš mu trenutnu cijenu: 0.54$ I misliš si, wow, jeftinjara, pa to može povuć do 1$ ili 10$ sam tak!
No onda pogledaš koliko coina ima u sistemu: 39 milijardi! Ha! Zar itko vjeruje da će ikada u bližoj budućnosti u ekosistem XRP-a ući 20 milijardi dolara da bi mu bottom line ispod kojeg ne može 1$?! Eto....tako ja koristim ta dva podatka. Trenutna cijena i broj coina definitivno igraju ulogu, no nikako na način da ih se samo pomnoži i kaže: "uf ovaj pomnoženi broj je veći od onog pomnoženog broja, mora da je ovaj veći bolji". Ne....čak štoviše, obrnuto, ovaj veliki pomnoženi broj mi daje do znanja da je ovaj coin pre pre pre napuhan.
Marketcap je napuhan, jednako koliko i cijena coina. Marketcap jednog projekta meni služi radi lakše usporedbe s drugim projektom, jednostavnije je i preglednije kada je već izračunata cijena coina s količinom u optjecaju (koja nije jednaka likvidnosti). Dao si dobar primjer XRP-a zašto je dobro pogledati marketcap, kod usporedbe, a ne samo cijenu coina. Vjerojatno se slažemo oko toga da nije potrebno novih 20 milijardi dolara u tržištu da bi se za toliko povećao marketcap.
Lijepo si to objasnio i potpisujem što si napisao.
_
Da se razumijemo, nisam neki ekspert što se tiče tehničkih analiza, ali promjena koju sam naglasio nije se dogodila slučajno, da ju možemo samo tako zanemariti. I da, takvih situacija je sigurno već bilo puno, te u većem razmjeru, ali svejedno mi ih je zanimljivo za promotriti, pa i naglasiti.