Želim reći da možemo mi raspravljati o CBDC-u koliko hoćemo, ali koja je poanta? Nitko nema ama baš nikakvog utjecaja na to. Sad će netko reći "pa vi samo glasajte za HDZ/SDP/nekog trećeg". Pa nemaju ni oni utjecaja, a pogotovo otkako smo ušli u EU. Oni samo rade kako EU kaže tako da je svejedno je li na vlasti Pero, Mato, Ivica, Zoran ili bilo koja druga marioneta.
A ma covjece bozji nije cak ni stvar u tome da li mi zaista mozemo nesto napraviti po tom pitanju, nego mislim da je jednostavno krivo da bitcoin portal pise o pozitivnm stranama CBDC kada svi znamo iz kojeg razloga se uvodi a to je totalna kontrola.
Opet cu ponoviti, CBDC je totalna suprotnost svemu sto Bitcoin predstavlja te ne vidim kako netko tko zaista vjeruje u glavne Bitcoin postulate moze uopce uzimati u obzir pozitivne aspekte kad su oni nebitni.
Slušaj, ja zaista ne razumijem nešto drugo, zašto se na pisanje tog bitcoin portala žališ ovdje, na forumu koji nema nikakve veze sa njima?
Zašto jednostavno ne kontaktiraš admine tog portala i kažeš što misliš o tom članku?
A što se tiče samog CDBC, svima nama je jasno da je to loša stvar, najviše sa stanovišta privatnosti ali isto tako sam siguran da je politička odluka o tome već donesena na najvišim razinama i da uskoro kreće implementacijama po svim zemljama.
Vlade će to vrlo jednostavno objasniti javnosti, da je to potrebno kao dio borbe protiv terorizma i protiv pranja novca, ali naravno, prava svrha je potpuna kontrola svega od strane države.
Po nekim statistikama, tzv. ''siva ekonomija'' u nekim zemljama EU dostiže i do trećine BDP-a i očito država želi to spriječiti i imati potpuni nadzor nad svim tokovima novca kako bi sve mogla oporezovati.
Welcome ''big brother''