ChatGPT je valjda sa podacima do sredine 2021, ili je bar tako bilo kad je pokrenut, ne znam da li se nesto menjalo, nisam bas korisnik
ali da, DeFi ima prilicnih izazova, jedan od njih je prilican odliv ETH u poslednje vreme
Ta njihova baza podataka se mijenja sa svakim update-om. Osim toga, ChatGPT ima besplatni i plačeni plan. Mislim da se plača $20 mjesečno za dodatne pogodnosti. Jedna od njih je pristup internetu prilikom pretraživanja. Tad kad radiš pretragu, AI ima pristup internetu da provjeri najnovije podatke i informacije. Ima i gomilu nekakvih plugina i beta opcija.
Citam u clanku da oni tvrde da imaju 5 milijuna korisnika ali ja stvarno nisam do sada nikoga sreo tko ga zaista i koristi te nisam imao pojma da je tako popularan. Ja sam ga jednom davno probao i nije mi se bas ulijevao povjerenje pogotovo jer je closed source ali izgleda da ljudima to ne smeta.
Problem kod multi-coin walleta je taj da su većina closed-source i da nema dobrih open-source varijanti. Tako da ti koji ga koriste, nekad moraju birati između dva zla.
Ali ja čak niti Ledger više ne bi nazvao klasičnim hardverskim walletom jer ako se seed phrase može izvući softverskom nadogradnjom, pretpostavljam da onda postoji mogućnost da haker navede korisnika da posjeti zaraženu web stranicu, instalira hakirani firmware na Ledger i ode sva lova bez potrebe za pristupom samom uređaju.
Samo Ledger-ov firmware se može povezati sa Ledger Live serverom. Svaki drugi oblik social engineering-a gdje ti nekom nešto sam pošalješ svojom greškom već postoji i kod Ledgera i svih otalih walleta.