Pages:
Author

Topic: Merit alması gereken başlıklar hangileri ? (Read 26133 times)

full member
Activity: 571
Merit: 113
Ben merit konusunu pek beğenmiyorum. Tamam eski haliyle millet 30 40 hesap açıp tonlarca post yazıp rütbe atlamaya çalışıyordu. Ama şu hali ilede rütbe atlamak çok zor oldu merit kaynakları legendary üyelere merit dağıtıyor. Bence gereksiz adam zaten maximuma ulaşmış durumda. Daha düşük rütbeli üyelere öncelik verilmeli diye düşünüyorum.
jr. member
Activity: 40
Merit: 4
Piyasanın durgunlaşması ile bu konu başlığı da uzun süredir pasif kalmış. Merit desteklerinizi rica ediyorum arkadaşlar

https://bitcointalksearch.org/topic/m.54027372
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Meritleri verelim, alalım; foruma can katalım arkadaşlar :) Hak ettiği rütbeye ulaşamayan çok arkadaşımız var aramızda.
@teramit hocam, haftada 1 saatinizi bile ayırarak dağıtım yapabilirsiniz aslında. Hem bu konuda hem de 2 merit kaynağımızın konularında halihazırda bolca içerik var. Gayet düzenli bir şekilde ekliyor herkes.

Not: Kendi mesajlarımızın bu konuya eklenmesinin yasak olduğunu okumuştum, o yüzden eklemiyorum. Blacknavy ve Vispilio'nun konularında paylaşmıştım bu ayki yazdıklarımı. Belki değerlendirmek isteyenler olur.
legendary
Activity: 1904
Merit: 1282
arkadaşlar moraller bozulmasın bayılmayın anlıyorum sizi herhangi bir geliriniz yok vaktinizi harcıyorsunuz vs ama bizler sizler sayesinde rank atlayabiliyoruz ve sizden gelen meritler moral katıyor. şimdiden teşekkürler.
hero member
Activity: 1890
Merit: 792
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni, çok girip dağıtamıyorum zaten başka kaynaklarda var onlarla işini görüyordur insanlar diye umut ediyorum  Tongue
Bu konuyu kullanmanın anlamı halmadı o halde?

Ben forumu genel anlamda takip edemiyorum teramit konuyla ilgilenmese bile siz devam edin isterseniz elimde merit oldukça güvenle gönderebileceğim bir başlık. öyle iki saat kime ne atayım derdim kalmıyor Smiley yine başka arkadaşlar aynı şekilde bu amaçla kullanabilir.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni, çok girip dağıtamıyorum zaten başka kaynaklarda var onlarla işini görüyordur insanlar diye umut ediyorum  Tongue
Bu konuyu kullanmanın anlamı halmadı o halde?
legendary
Activity: 2016
Merit: 1598
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni

Selam, başka birine/birilerine transfer edilmesini rica edebilirsin.

Herhangi bir sebepten dolayı demotivasyon oluşmuşsa doğru tavsiye; Merit kaynağı sorumluluğunu bırakmak için başvurursa,

admin normal başvurulardan çok daha hızlı davranıp genellikle hemen aksiyon alıyor.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni

Selam, başka birine/birilerine transfer edilmesini rica edebilirsin.
legendary
Activity: 2240
Merit: 2584
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni, çok girip dağıtamıyorum zaten başka kaynaklarda var onlarla işini görüyordur insanlar diye umut ediyorum  Tongue

Hocam yanlış düşünüyorsunuz bazen gerçekten kıtlık anları oluşuyor. Özellikle ayın 15'ine kadar neredeyse hiç kimsede merit olmuyor yerelde. Bence zor geliyorsa bile ayda bir EFS yada diğer kaynaklardan birine atın meritleri en azından yarısı dağılır topluluğa. Bu başlık için phi ve bir kaç arkadaş çok emek sarf ediyor onlardan birine de verebilirsiniz.

Edit: Hatta bu başlığın şöyle bir faydası daha var bazen gözden kaçan iyi mesajları yakalamış oluyoruz.
legendary
Activity: 1869
Merit: 1387
The Last Cryptocoin Burner
bu merit dağıtma işi biraz baydı beni, çok girip dağıtamıyorum zaten başka kaynaklarda var onlarla işini görüyordur insanlar diye umut ediyorum  Tongue
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Merhabalar,

Telegramchannels

Geçenlerde böyle bir siteye denk geldim ve bunu burada paylaşmak istedim. Biliyorsunuz çoğumuz telegram kullanıyoruz, telegramın bir çok özelliği olduğunu da çoğu zaman araştırarak buluyoruz. Örnek olarak daha önce konusu açılan TELEGRAM BOT Merit, Trust/Distrust Listeleri

Siteye girdiğimiz de bizi böyle bir ekran karşılıyor.

[i mg]https://i.imgur.com/xiPPNXY.jpg[/img]

Sitenin ortasında bulunan arama motorundan Kanal,Grup,Bot ve Sticker olmak üzere 4 ayrı kısım var. Buradan arama yaparak ihtiyacımız olan şeyleri bulabiliyoruz. Ayrıca başka bir güzelliği ise Kategori olarak ayrılmış olması.

[im g]https://i.imgur.com/ZS3F97d.jpg[/img]

Örn : Ben sadece Hayvanlar ile alakalı tüm telegramda olan şeyleri göstersin istediğimizde direk olarak o kategori ile alakalı herşey geliyor karşımıza.


[i mg]https://i.imgur.com/EkpkGhw.jpg[/img]


legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Herkese selam arkadaşlar, bugün Zeno'nun paradoksları ile Bitcoin'in neden sadece 21 milyon üretebileceğini (yakınsayabileceğini) anlatacağım. Zeno'nun paradoksları hareketin sadece bir yanılsamadan ibaret olduğunu desteklemek amacıyla Elea'lı Zeno tarafından ortaya atılmıştır. Ancak, ben bu konuda Zeno'nun paradokslarından faydalanarak Zeno'nun aksine hareketin varolmadığından değil, 21 milyon değerine nasıl yakınsayacağımızdan ve bu değere asla ulaşamayacağımızdan bahsedeceğim.

Dikotomi paradoksu
A kişisinin d noktasına gitmesi gerektiğini hayal edelim. Fakat d'ye gitmeden, önce d'ye olan mesafenin yarısını gitmek zorundadır. Fakat d'ye olan mesafenin yarısını gitmeden önce bu mesafenin çeyreğini gitmesi gerektir. Daha sonra çeyreği gidebilmek için sekizde birini gitmesi gerekmektedir; bu böyle devam eder [1].



Olay tam da burada başlıyor; her adımımızda 1/2 mesafe gidersek aslında hedefimizdeki noktaya bize ne kadar yakın olursa olsun asla ulaşamıyoruz. Buna Dikotomi paradoksu deniyor.

Zeno'nun Paradoks'unu Bitcoin'de kurgulayalım
Bitcoin blok zincirinin sürekliliği bir madencinin yeni bir blok keşfetmesi ve ödülü bulan madencinin Bitcoin ile ödüllendirilmesi üzerine kurgulanıyor. Bu sayede ödülü kazanmak isteyen madenciler yeni bloklar bulmaya çalışıyor, bulunan yeni bloklar ise Bitcoin blok zincirinin sürekliliğini sağlıyor. Bitcoin ödül mekanizması ise altına benzer bir şekilde ayarlanmış, her 210,000 blokta 1/2 oranında azalacak şekilde kurgulanmıştır [2].



Varsayımsal olarak varolabilecek olan en kısa mesafe ise — Plank uzunluğudur (Planck Length). [3].



Peki, sonsuz sayıda 1/2 işleminin (halving) sonucu olarak ulaşacağımız değerin varsayımsal olarak hesaplanan en kısa mesafe olan Planck Length'ten daha kısa olma imkanı nedir? 0. O halde Bitcoin hiçbir zaman 21 milyon değerine ulaşamaz sadece 21 milyon değerine yakınsayabilir (20999999.97690000).



Bitcoin, basit bir blok zinciri teknolojisi değil, matematik ve fizik kuralları üzerine inşaa edilmiş kişiler arası elektronik para sistemidir. Bu nedenle onu mükemmel kılan blok zinciri teknolojisi değil, Bitcoin'in kendisidir.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Zeno%27s_paradoxes
[2] https://en.bitcoin.it/wiki/Controlled_supply
[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Planck_length
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Herkese selam arkadaşlar, wrapped tokenleri birçok kullanıcının cüzdanında görmüş ve ne olduğunu merak etmişsinizdir. Bu wrap kelimesi örtünmek ya da bürünmek anlamına geliyor. Yani wETH veya wBTC'yi, Ethereum ve Bitcoin'e benzeyen/onun yerine geçen olarak algılayabilabilirsiniz. Ben geçmişteki birçok mesajımda decentralized finance kavramının aslında Bitcoin'in ta kendisi olduğunu ve şu an geliştirilen DeFi'de Bitcoin'in olmadığından, DeFi kavramının Ethereum merkezli olduğundan bahsetmiştim. İşte wrapped kavramı tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin ve Ethereum iki farklı blok zinciri olduğu için ve piyasada cross chain işlem yapabilen platformlar olmadığı için Bitcoin network üzerinde collateral gösterilen her 1 Bitcoin'in karşılığında, 1 wBTC üretiliyor ve üretilen bu Bitcoinler 17 DAO üyesi tarafından denetleniyor. Bu sayede decentralized finance platformlarında ve Ethereum ağı üzerinde wBitcoin ile işlem yapılabiliyor ancak bu sistem Bitcoin'in kendisiyle çelişiyor çünkü biz Bitcoin'i aracıları ortadan kaldıran bir elektronik para sistemi olduğu için destekliyorduk.

Avatanjlar;
- Bitcoin'in Ethereum ağı üzerinde ve decentralized finance platformlarında özgürce kullanılabilmesi.
- Bitcoin ağının yavaş olduğu durumlarda dahi Ethereum ağının hızından faydalanılabilmesi.
- Bitcoin'in tokenlerin büyük bir kısmı ile uyumlu olarak çalışabilmesi.

Dezavantajlar;
- Her ne kadar collateral gösterilse de gerçek Bitcoin olmaması, aslında sadece bir silüet olması.
- Gerçek Bitcoinlerimizin DAO üyelerince collateral olarak saklanıyor olması.
- Ekosistemi Ethereum üzerinde merkezileştirmesi.

Bir de wETH var, bunun da ne olduğunu anlayamayanlar var belki söylesem birçoğunuza garip gelecek ancak Ethereum'un kendisi Ethereum tokenlerinde olduğu gibi ERC20 standardı ile uyumlu değil. Bu nedenle geliştiriciler Ethereum ve ERC20 tokenleri için ayrı ayrı sözleşmeler yapmak zorunda kalıyor. wETH de gerçek Ethereum değil aynı şekilde collateral kullanılarak üretiliyor, sabit kripto para gibi düşünebilirsiniz. Ben wrap kavramının piyasayı merkezileştirdiğine inanıyorum ve bu her ne kadar güzel gibi görünse de Bitcoin'in felfesi ile uyuşmuyor.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Telegram, ne udugu belirsiz bir Rus firmasi. Kodunu goremiyorunuz, istedigini yapabilir.

Kaynak kodları için github üzerinden tek bir hesaptan yönetilmiyor. Her işletim sistemi ve telefon için farklı hesapları mevcut.

Telegram Messenger
- İOS
- Android

Telegram Desktop
-Windows
-MacOS olarak

Gibi ayrı hesaplardan kodlarını paylaşıyor. yine en güncel kod bilgilerine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://telegram.org/apps#source-code

Telegram kagit uzerinde Open Source olarak gozukuyor olabilir fakat degil. Sadece client-side olan programlari open source ve hatta analizlere gore kod genel olarak obfuscated duruyor. Onu gectim, Telegram genel olarak guncel versiyondan bir kac versiyon oncesini GitHub'a koyma ile populer. Yani Github'da olan surum suanda insanlarin aktif kullandigi surum degil.

Fakat isin en onemli kismi, server kismi. Tamamen closed-source. Hic bir sekilde public degil. Client istedigi kadar public olsun. Server public olmadigi surece hic bir mantigi yok. Client'in open source olmasi sadece basit seyleri degistirmeye yariyor. Hatta cogunlukla arastirmalarima gore adam akilli compile etmek bile zor.

Server closed source oldugu surece yazdigin mesajin nereye ne sekilde iletildigini goremiyorsun. Bu nedenle Telegram "boktan open source" bir sey olarak degerlendirilebilir.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Evet arkadaşlar bugün de bir Defi projesi ile beraberiz.Bir çoğunuz bu projeyi görmüştür.Çok fazla teknik detaya girmeden kısaca şöyle anlatacağım.

Tokensets platformunu kullanarak şunları yapabilirsiniz.
Elinizde bir miktar ether tutuyorsunuz diyelim ve elinizdeki ether miktarını kısa vade veya uzun vade trade yaparak artırmak ya da kısa vade al sat yaparak stabil paranızı artırmak istiyorsunuz.
Ama trade edecek vaktiniz yok.Ne yapıyorsunuz ? Bu platforma girip  ya otomatik al sat yapan robotların setini seçerek etherlerinizin bir kısmını teslim ediyorsunuz.Yada sosyal trade dediğimiz şeyi (Yani güvendiğiniz bir Traderın setini seçerek o traderin almış olduğu manevraların aynısını kendiniz yapmış gibi işleme almış oluyorsunuz)
Türkiyeden  https://twitter.com/fidelitas_lex de bu platformda.İsterseniz setlerinden bir kaç tanesini seçip nasıl işliyor bakabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu işin merkeziyetsizliğine.Platform otomatik olarak sizin seçtiğiniz bu setler karşılığında o setlerin karşılığında tokenleri bağladığınız metamask hesabınıza gönderiyor.Bu aldığınız tokenlerin değeri de o seçtiğiniz setlerin alım satım performanslarına göre değer kazanıp ,kaybediyor.
Yani A kişisi veya B robotu yaptığı işlemlerden ettiği kar oranında sizdeki tokenlerin değeri de artmış oluyor.
Yine aynı platforma gidip bu tokenleri satıp etherlerinizi hesabınıza çekebiliyorsunuz.

Anlamanız için,Broker diye merkezi bir platform vardı.Örnek olarak bu platformu gösterebilirim.İstediğiniz tradera üye olup onun yaptığı karlardan pay alıyordunuz.Daha sonra bu platform kapandı tabi.
Şuan bahsettiğim bu platform ise merkezsiz.


Platforma girip metamask hesabınızı bağlıyorsunuz.



Setleri keşfedin seçeneğine tıklıyorsunuz.



Ben botlara emanet etmek istiyorum.Bir tane bot seçeceğim.


Bu botun ne zaman al sat yaptığını,uzun vade mi yoksa kısa vade kar mı sunduğu bilgisini alıyorum.
Burayı iyice okuyorum burası önemli.Yapacağınız stratejiye uygun bir set mi seçiyorsunuz bunu anlamanız lazım.



Burada o Setin token değerinin eth karşılığını görüyoruz.O tokenden  1 tane alırsak  metamask hesabımdan 1.5ether  çekileceği bilgisini alıyoruz.



Alımı önizle dediğimizde ise burada bota ödeyeceğimiz miktarı ve bir takım önemli bilgileri görüyoruz.Burası da çokomelli.
Bu bilgilerden sonra tıkladığımızda artık metamask hesabımızdan etherler çıkacak ve aynı hesabımıza aldığımız setlerin kendine has tokenleri gelecektir.



Evet ben başka bir set seçmiştim. O setin tokenleri adresime geldi.Hesabımdan kar zarar durumunu kontrol edebilirim.Platforma gidip bu tokenleri istediğim zaman bozabilirim.






Gelelim sosyal trade kısmına.Tüm işlemler gene aynı.
Baktığımız zaman bazı tradelerın setini insanlar  ciddi şekilde seçmişler.
Bu tradelerın edeceği kar zarar durumuna göre sizde kar veya zarar edebilirsiniz.


Konuyu güncellemeye devam edeceğim.
Ben bir kaç botun ve traderin setini seçtim bu arada.Detayları ilerleyen günlerde buradan paylaşırım.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Ülkemizde yer alan borsaların listesini tutan güzel bir konu başlığımız bulunuyor:  https://bitcointalksearch.org/topic/m.49382574

ben de forumda hesabı olan borsaları listelemek istedim. Ilk günden bugüne kadar aktif olarak forumda yer alan tek bir borsa var. kendilerini kutluyorum arkadaş. Iyi kötü en azından karşında birisini burada da bulmak önemli bir şey. Geri kalan borsaların hepsi sınıfta kaldı.

koineks ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/koinekscom-bitcoin-ve-altcoin-alm-satm-borsas-2241977
koineks profil: https://bitcointalksearch.org/user/koineks-1177145

en son olarak 20 şubat 2020’de foruma post yazmışlar. Borsa bir dizi değişiklik geçirecek sanırım bu yüzden geri dönmüşler yoksa en son ağustos 2019’dan beri forumda bulunmuyorlar. Önceleri kullandığım bir borsaydı özellikle altkoin almak için güzeldi ama geçtiğimiz sene yaşanan veri ihlali muhabbetinde ölü numarası yaptıkları için kullanmayı bıraktım. Umarım iyi bir şekilde geri dönerler.

Btcturk ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/btcturk-pro-5129756
btcturk profil: https://bitcointalksearch.org/user/btcturkcom-134481

forumu en aktif olarak kullanan borsa bu adamlar. Hesap açılma tarihi 2013. uzun zaman bu borsayı kullanmadım ama en sonuna ben de kullanmaya başladım. Bir kere canlı olarak müşteri hizmetlerini kullandım ve memnunum.

Bitcicom ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/bitcicom-turkiyenin-kriptopara-alm-satm-blockchain-ve-fantoken-platformu-5216414
bitci.com profil: https://bitcointalksearch.org/user/bitcicom-2744726

hiçbir bilgim yok!

Sistemkoin ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/sistemkoin-kripto-para-borsas-3385368
sistemkoin profil: https://bitcointalksearch.org/user/sistemkoin-2021093

bir sürü şikayete konu olan borsa. Hiç işlem yapmadım çünkü güven vermiyor. Bir sorun yaşayacağım zaman karşımda birisini bulamayacağıma adım gibi eminim. Forumda aktif olmayan bir diğer borsa.

MAKROPA.com ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/makropacom-5220706
makropa profil: https://bitcointalksearch.org/user/makropacom-2552608

hiçbir bilgim yok!

Vebitcoin ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/vebitcoin-ana-konu-5169388
vebitcoin profil: https://bitcointalksearch.org/user/destekvebitcoin-2583911

hiçbir bilgim yok!

Coinzo.com ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/coinzocom-duuk-komisyon-hzl-lem-5063851
coinzo.com profil: https://bitcointalksearch.org/user/coinzocom-2422286

güven vermeyen bir borsa daha. Bilgi için bakabilirsiniz: https://bitcointalk.org/index.php?action=trust;u=2422286

paribu ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/paribucom-turkiyenin-bitcoin-borsas-1789755
paribu profil: https://bitcointalksearch.org/user/paribu-951560

işin aslı 3 senedir forumda sesi olmayan bir borsada işlem yaptığım için şu an çok pişmanım. Son yaşanan bu hack muhabbetinden sonra ölü numarası yapması sinir bozucu. Daha önce de sim hat kopyalanması sebebiyle kullanıcı hesapları zarar gördü diye hatırlıyorum. Gelsenize hacılar buraya!!!

Koinim.com ana konu: https://bitcointalksearch.org/topic/koinimcom-296397
koinim profil: https://bitcointalksearch.org/user/koinim-150698

ilk kullandığım yerli borsa koinimdi. Profil tarihine bakınca 2013’ü görüyoruz ama o günden sonra bir daha hareket etmemiş. Borsa da aynen bu şekilde arkadaşlar. Ellerine çok güzel fırsatlar geçmesine rağmen hiçbir şey yapmadılar ya da yapamadılar. Gerçekten üzücü bir durum.




Bu incelemede size blockchair sitesinden söz etmek istiyorum. Bu içlerinde en iyi servis diyebilirim.

blockchair.com
blockchair.com

Girişte bizi karman çorman bir ekran yerine sade, pak bir görüntü karşılıyor. Direk aradığınız işlem sayfasına ulaşabilirsiniz. Txid yada adresinizi yazın blockchair.com size bütün detayların olduğu sayfayı göstersin. Kare kod ile aratma özelliği de var arama motorunda.



Desteklediği ağlar:
13 farklı block zincirinde arama yapabiliyorsunuz otomatik olarak. Yani sadece BTC değil aynı zamanda ETH, Ripple, Bitcoincash, Litecoin, Cadano, Stellar, Monero, Dash, Doge bile var.

Bazı Değişik Özellikleri:
+ Market alanında fiyat, değişim, cap, dominance gibi veriler sıralanmış. Aynı zamanda size özel portföy takip özelliği de var. Amount bölümüne miktarı girmeniz yeterli bunun için.
https://blockchair.com/markets

+ Ortalama her 10 dakikada bir üretilen bitcoin bloklarını takip edebileceğiniz sayfası:
https://blockchair.com/bitcoin/blocks

+ En zengin adreslerin listelendiği Adresler sayfasında tek bir cüzdanda tutulan en yüksek bitcoinleri takip edebilirsiniz
https://blockchair.com/bitcoin/addresses

+ Bitcoin ağı ile ilgili son derece detaylı grafikler sunan istatistik ve grafikler sayfası:
https://blockchair.com/bitcoin/charts

+ En sevdiğim özelliği de; transfer sayfasında onay aldığında size chrome'dan bildirim olarak bilgi vermesi.
Örnek bir transfer sayfası: https://blockchair.com/bitcoin/transaction/0467ed53c716d09afcd32b01e323e435d187c37c516f6f66fd1466e744b56ee4

+ PDF receipt özelliği ile her işlem için size pdf makbuzu çıkartıyor. Bu bütün işinize resmi bir görünüm ve düzen katıyor. Bu özelliği belki gereksiz ama çok havalı!

Bunun gibi özelliklerin tamamı diğer desteklenen 13 farklı coin içinde mevcut. Bütün bu özellikler ile incelediğim en iyi Bitcoin Explorer sitesi olmayı başarmıştır. Puanım: 10/10
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Aylardır boğayı binancenin margin getirir diyordum telegram kanalında, tam olarak ne demek istediğimi anlatayım o zaman,

Yanlız burada bir karışıklık var, binancenin olayı öngörememiş olması yada kullanıcıların olayı anlamamış olması, eğer binance olayı öngörememiş ise ki yüksek ihtimal bu, dumpların sebebi binancenin para bulma çabası, eğer binance olayı öngörmüş millet anlamamışsa dump sebebi anlayın ve girin margine diyerek giriş fırsatı vermek, düşük ihtimal bu, ipneler yapmaz onu,

Binance öngöremez mi böyle bir şeyi yaw diyecekler için daha 1 hafta önce "btc 20k olur mu? nereden döner?" diye twit attı cz  bu adamlar geçen halving önceside öngöremediler fomonun gücünü geçen halving sonrası 2020 ye kadar 1k olur mu diyordu bunlar ben en az 2k dolar olur hatta 10 ve 20k ya kadar yolu var o işin derken,

Şimdi olay şu, xxx coine margin açarsan ve bunu her pairden borçlanma olarak açarsan sıkıntıların başlayabilir,

Marginde xxx coin teminat verip dolar borç alabiliyorsun, ayının dibinde bunu yaparsan borsa için sıkıntılar başlar, dolar borcu veren borsa çünkü,

Neden dolar peki, sanıyorum ki hiçbir salak btc teminat vererek margrin açmaz, cunku btc artarsa ki artacak enınde sonuda o magrin pozisyonu zarar yazar yada kar ettirmez, o sebeble coin teminat gösterip dolar borç alır insanlar, o dolar ile gider coin alırlar btc alırlar,

öngöremediği olay şuydu yada insanların anlamadığı olay, şu an için bilemiyoruz hangisi, insanların çoğu btc yi geçen boğa sezonunda aldı yanı 10k dolar üzerinde, yine insanların coğu coinleri athlerine yakın aldı, yani holderların alayı zaten %90 dan fazla zararda, ve gözden çıkartmış durumdalar,

İnsanların 1000 dolardan aldığı ethere 120 dolardayken margin açarsan 1000 dolara ether alan adam gelir, o etheri teminat gösterir ve gider gene ether alır, binance magrin 1 e 3 borç veriyor, yani  1 ether ile 3 ether alabilecek dolar borç alabiliyorsun, 1 ether 3 etheri likidite etmesi için etherin 3 kat düşmesi lazım dolar bazında,

Margine eklediği her coin için geçerli bu cz'nin,


Elinde 500 satoshiden aldığı VET olan adam 50 satoshiden margin açar, en az %20 si ile açar o margini, sonucta 500 den almış zararda ve öyle yada böyle 500 satoshıye kadar bekleyecek herif holder, 1m vet ile de bekleyecek margınden alacagı %20 borç ıle olan 1.2m vet ile de bekleyecek, sonuçta bekleyecek o adam ,satmayacak, asla,

Ve bu bekleme sonunda VET yine 500 satoshiye gelirse , %20 ile aldıgı pozisyon en az 10x yapmış olacak hemde btc bazında btc de dolarda 2x yapmış olsa dolar bazlı 20x, buradaki risk ya düşerse riski ama %20 ile dolardan girilen marginin likidite olması için marketin dolar bazında 5x düşmesi gerekiyor, yani %20 nin %100 ü likidite etmesi gerekiyor. mümkün mü bu bilemedim bence çok zor,

Buradaki mantık şu; tek bir coinde olursa ve senin elindeki coinde olursa bu düşüş, zaten elindeki coin scam demektir ve margine girmesende zaten batmış olacaktın , bu durumda da insanlar margin açar zaten batmış durumdalar. püf noktalardan biriside, dolar ile borçlanıldığı için coinler btc bazlı düşse de dolar bazında değerini 3 aşağı 5 yukarı koruyor değerlerini,

Binancenin bence hatası dipteyken magrine başlatmak oldu, ortalarda bir yerlerde mesela ether  500 doları geçtiğinde açsa çok daha sağlıklı bir geçiş olurdu diye düşünüyorum, yada şu anki seviyeler hali hazırda tepe zaten ve düşüş daha yeni başlıyor 


Sonuç olarak bence CZ bunu öngöremedi marketi domine edecem diye çok hızlı giriş yaptı margine ve ne yaptım ben diyerek son 10 gündür dolanıp duruyor ortada, borsa yavaşlatmalar, margine transfer durdurmalar, boğa başlamasına 1 saat kala borsayı komple kapamalar ve boğayı ertelemeler, bu arada sadece futures işlemlerini açık tutmalar, futures den milleti düdüklemeye çalışmalar, ve bunların hepsini yoğunluk var diyerek yapıyor, ama hacme bakarsanız eğer 1 ay önce 1,5 milyar dolarlık hacim vardı sadece btc de ve tıkır tıkır çalışıyordu borsa, ama ne hikmetse şu son 10k kırma ve boğa başlama öncesinde hacim 400m dolarken yoğunluk var demeye başladı, adama sorarlar bu nasıl tesadüf böyle diye,

tabiki yanlış düşünüyorda olabilirm ama beni gördüğüm bu, nereye varır derseniz bu olay, ya binance hacklenir  Wink , yada BNB ye acayip bir pump yaparak bulur o margine ödeyeceği paraları, ama o da riskli olur biraz, dump yapmak ve marginde longcuları düdüklemek en risksiz olanı, sonuçta btc total supply 21m olmasına rağmen adamlar 100m btc bile dumplayabilir, yeterki kimse çekmesin borsadan btc leri dert değil  Wink zaten çekecek oldukları zaman hack olur yoğunluk olur teknik arıza olur, olur da olur,












Borsalar kripto para piyasasının en büyük manipulatorleri ve balinaların ta kendisidir ki bir borsa bir tokeni listelemeden önce circulating supply üzerinden belli bir miktar pay istiyor. Binance üzerinde listelenen çoğu kripto para listelendikten hemen sonra küçük bir yükseliş ve sonrasında büyük bir çöküş yaşıyor. Yani para kazanan tek kişi/kurum borsanın kendisi oluyor. Bunun dışında Binance dahil çoğu borsanın kendi investment grupları var ve bu gruplar sayesinde private sale / seed gibi satışlara katılabiliyor ve balinalarla kolayca iletişim kurabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse; Binance marginde verdiği dolarları kendi cebinden karşılıyordu ve CEO olacak kişi BNB satanın üzüleceğini ve üç ayda beş IEO olacağını söyledi. Tüm bunlar sırasında üç ayda beş IEO olmadı ve yaptıkları IEOların distributionu çok düzensizdi, yani kalitesizdi. Sonuç olarak BNB fiyatında büyük bir düşüş yaşandı ve Binance kendi kullanıcıları üzerinden çok büyük miktarda para kazandı. Bir başka manipulasyon ise initial exchange offer sırasında tokenlerin %8 ile %32sinin dağıtılıp kalan miktarın 4 sene içerisinde dağıtılması ve bu dört sene içerisinde sahte alım fırsatı yaratılarak borsa kullanıcılarına değersiz tokenlerin satılmasıdır. Bu borsa meydanı boş buldu ve kullanıcılarını sömürüyor. Aslında, tüm altcoin borsaları kripto para yatırımcılarını sömürüyor. Okex'in Türkçe telegram grubu Türkçe konuşan yapay zeka botlar ile dolu, Huobi Emogi Network adında daha bir aylık ve içi boş bir projeyi initial exchange offer sırasında yatırımcılara sundu, Bittrex Türk kullanıcıların hesaplarını kapattı ve Ocean Protocol satışı sonrası yatırımcıları inanılmaz zarara uğrattı, Goldman Sachs geçmişte "Kripto para birimlerinin bir para biriminde olması gereken üç geleneksel rolü yerine getirmediğini görüyoruz. Buna bağlı olarak gelecekte daha çok düşüş bekliyoruz. Bu geleneksel roller ise bir değişim aracı, bir ölçü birimi, bir değer deposu olmak demek. Kripto paralarda bu rollerin uzun vadeli olmadığı anlaşılıyor" açıklamasını yaptı ve bunun üzerine Poloniex borsasını satın aldı.

Coinbase ve Blockchain.com'dan özel olarak bahsetmek istedim çünkü;
Coinbase, yaptığı bir araştırmada zencilerin %48'inin geleneksel finans sisteminde ırkları veya cinsiyetleri nedeniyle olumsuz etkilendiklerini belirtmiş ve bu nedenle ırkçılık karşıtı bir reklam kampanyası düzenlemiş. Bu borsa bir yanda kağıt üzerinde bu kadar duyarlı ve humanist tavır sergilerken öteki yanda düşük orta gelirli yatırımcılara ayrımcılık yaparak borsalar arasındaki en yüksek komisyonu sunuyor (maker/taker %0.5, normal bir borsanın 4 katı). Bu da yetmiyormuş gibi borsa üzerinde staking yapan kullanıcıların staking gelirlerinin %25ine el koyuyor. Bu tür sahte humanist tavırlar sergileyerek gerçek kapitalist yüzlerini saklayan, küresel finans kuruluşlarının Bitcoin ekosistemine zarar verdiğini düşünüyorum. Buna benzer bir reklam kampanyasını geçtiğimiz günlerde Blockchain.com da gerçekleştirdi. Bu borsanın reklamını yapan kişi ve Türkçe Telegram grubunun admini yerel borsalarda çok yüksek komisyon olduğunu ve Blockchain'in buna çok mantıklı bir alternatif olduğunu söyledi halbuki Blockchain denilen borsa Türkiye pazarına yeni giriyor olmasına rağmen Türk kripto para borsalarının neredeyse iki katı oranında komisyon alıyor.

Sonuç: Btctürk'e geçiş yaptım.
  • BTC ve USDT paritelerinde %0 komisyon alıyor.
  • Deposit ve withdrawal işlemleri için ücret ödenmiyor.
  • Küresel çaplı altcoin borsaları Bitcoin fiyatını manipule ediyor.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Biliyorsunuz sık sık "büyük balon patlıyor", "bitcoin ölüyor", "altcoin'ler shit oluyor"! İşte öyle zamanlarda alınması, toplanması, zulaya çekilmesi gereken coinler hangileri? Her ayıdan sonra gelen boğada rüştünü ispatlamış olan coinler hangileri? Bu konuda ayı sezonu için özel bir hazırlık yapalım. Bugün için değil ama ileride muhtemel ayı sezonları için mental bir analiz yapalım.

Sizce hangi altcoinler, ölü fiyata düşse bile yine bir şekilde çıkmayı başarıyor?



Yorumum:
* ETH Bence bunların başında geliyor. 80-120 dolar bandına düşse bile bir şekilde tekrardan uçmayı başarıyor. Zaten teknolojisi, hacmi ve topluluğu ile kendisine güvenmemiz gerektiğini kanıtlıyor.



* BNB, gitti gitti 14 15 dolardan bir döndü pir döndü. BNB'de hem ekibi hemde borsası ile, ayı sezonunda toplanacak bir coin.



* Neo, son 1 yılda defalarca kendini ispatladı. 8 dolardan 18 dolara, 6 dolardan 12 dolara, 8 dolardan yine 15 dolara çıkmayı başardı. Bu coin ayrıca eth ile benzer hareketler yaparak dikkatimi çekiyor. Ayı sezonunda muhakkak yatırım yapmalıyım.



* Tezos, her düştüğü çukurdan tekrar tekrar çıkmayı başaran, mahkemelerden dolayı ayağı tökezleyen fakat artık özgürlüğe doğru uçan bir platform coini. Tezos ölü fiyatlara düştüğünde artık toplayacağım söz! Seni 0,6 dolardan satan kullanıcılardan biri olduğum için utanıyorum kendimden.







Ölü fiyata düştüğünü anlayabilmemiz için borsalarda en az 1 yıldır işlem gören coin ve tokenlere bakmamız lazım. Hatta geçtiğimiz boğa dönemindeki performansını gördüklerimize yoğunlaşmak en doğrusu. Şimdiyle kıyasladığımızda fiyatlarının ne kadar ölü/diri olduğunu fark edebiliriz. Mesela eskilerin popüler olanlarından şu aşağıdakilere bir bakalım. Verileri CMC üzerinden aldım. Bunların yeni bir boğada neler yapacaklarını kestirmek zor olsa da akılda tutmakta fayda var.

                     ATH                   Günümüz
NEO:      $178 (Ocak 2018)            $15
WAVES:  $15 (Aralık 2017)             $1.4
IOTA:      $5 (Aralık 2017)              $0.28
ENG:       $7 (Ocak 2018)               $0.47
ZRX:       $1.89 (Ocak 2018)           $0.3
GVT:       $33 (Mart 2018)              $1.42
STRATIS: $16.5 (Ocak 2018)           $0.47
STELLAR: $0.63 (Ocak 2018)           $0.073
STEEM:   $6.35 (Ocak 2018)           $0.20
ZIL:        $0.20 (Mayıs 2018)          $0.0083

legendary
Activity: 2240
Merit: 2584
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Şu konudan kazanmış olduğum meritleri bu başlıkta son sayfada yer alan @PHI1618 arkadaşımızın önerdiği konulara uygun şekilde dağıtmaya çalıştım.  @Lachrymose seni atlamışım kusura bakma.

eksiği ben tamamladım hocam. 1 senin yerine 1 kendimin.
Pages:
Jump to: