Mislim da je Biden hodajući mrtvac i bilo mi je baš zabavno slušajući njegove glupe izjave pre izbora, a nije ni orange Trump mnogo bolji
Bez brige, cirkus se nastavlja i posle izbora koji god bili rezultati.
Zapravo nije u ovoj priči toliko bitan Biden već Kamala Harris, njegova potpredsjednička kandidatkinja.
Ovo su zapravo predizbori za predsjedničke izbore 2024 ili 2028 gdje će ona biti kandidatkinja, i očito joj se ''priprema teren'' da postane predsjednica jer se računa na faktore spola i rase kao ključne u narednim, vjerojatno još izjednačenijim, izborima.
Biden je tu samo da pokupi glasove demokratskog centra a Kamala će kupiti glasove sa tzv. ekstremne ljevice.
Ne znam koliko će ova taktika biti dobra za demokrate i zapravo ne mogu shvatiti da su im na svakim predizborima najuspješniji kandidati uvijek oni sa ekstremne ljevice kao Bernie Sanders na primjer.
Čini se da osim starog fosila Bidena jednostavno nisu bili u stanju naći nekog drugog ''umjerenog'' političara koji bi mogao okupiti sve njihove frakcije što dosta govori o stanju demokratske stranke.
Nisu naravno ni republikanci bolji kada pogledaš koga su prije 4 godine izabrali za svog predsjedničkog kandidata.
Čini se da ni jedni ni drugi više ne mogu pronaći kandidate koji bi bili umjereni i staloženi i bili u stanju okupiti cijelu stranku ali i birače.
EDIT: SAd sam baš na Indexu naišao na ovaj članak o američkim izborima:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/amerikanci-cekali-i-po-11-sati-u-redu-da-bi-glasali-sto-prije-pogledajte-snimke/2221730.aspx?index_tid=60684Čini se da još nikada nije bio ovoliki interes za glasanje u Americi i čak i na ovom tzv. ''ranom'' glasanju ljudi stoje po desetak sati u redovima pred biralištima da bi glasali.
Barem po ovome, ovo bi mogli biti povijesni izbori a za mnoge amerikance ovo su izgleda postali ''biti ili ne biti'' izbori (što samo govori koliko su jaki ''antagonizmi'' između 2 tabora)
A što ako tek Trump izgubi izbore pa ostvari svoju prijetnju da neće priznati rezultat?
Amerika me sve više podsjeća na neku zemlju ''trećeg'' svijeta.