Nije da branim stožer ali zar stvarno misliš da bi Plenki rekao "OK, idem u izolaciju" kad bi stožer izjavio da bi trebao otići? Pa tko bi vodio predizbornu kampanju ako ne Plenković? Naravno da to nije nikakvo opravdanje ali to je kao da kažeš "zašto ja ne mogu otići s posla kad želim, a moj šef može?". Ipak su oni (stožer) HDZ-ovci kojima je Plenković šef.
Pa mislim da bi mu bilo pametnije da je to napravio, rekao " jebes 2 tjedna kampanje, otici cu u samoizolaciju i biti primjer drugima kako se ponasati". To bi mu zapravo donijelo vise glasova, nego njegovo paradiranje po zupanijama i tvrdoglavo odbijanje odlaska u samoizolaciju.
Oni su postavili taj sistem, gdje smo imali najstroza pravila u odnosu na broj umrlih, tako da bi se toga trebali i drzati. Takvo nedosljedno ponasanje biva kaznjeno u razvijenim zemljama, a kod nas nazalost znamo kako ce najvjerojatnije zavrsiti. Ovo je jos jedna potvrda da je glavna funkcija Stozera da odrzi HDZ na vlasti jos jedan mandat, a naivnom narodu prodaju spiku da ih stite od korone.
Plus, lako je oporbi sad pričati, a oni bi napravili istu stvar u toj situaciji. Zapravo, oporbi bi možda i odgovaralo da Bero završi u samoizolaciji umjesto da ih blamira po Hrvatskoj.
To svakako, Bernardicu ne bi dao da bude predsjednik kucnog savjeta, a ne SDPa. To sto je on predsjednik vise govori o stranci, nego o njemu.
Sad sam se sjetio jednog slogana na plakatima Restart koalicije - "Hrvatska bez listi čekanja". Ja osobno to smatram vrijeđanjem moje inteligencije jer su i oni bili na vlasti pa nisu ništa napravili po pitanju listi čekanja. Zašto bi itko normalan mogao pomisliti da će to sad napraviti?
Izborni programi vodecih stranaka su kod nas redovno lista zelja, a ne ozbiljan politicki program, jer ono sto se treba napraviti ne bi bilo ugodno uhu prosjecnog glasaca, tj rezovi.
Pa naravno, to sam i rekao vise puta, uvijek dobijes vlast kakvu zasluzujes, i svaka vlast je samo preslika prosjecnog glasaca. Pa onda imas onu " On je krao, ali je i nama dao"
Iako sam mislio da lijeve opcije nemaju bas neke sanse na ovim izborima, zahvaljujuci Skori, Raspudicu i ostalima te onoj prici o silovanju i zabrani pobacaja + cirkus u Zadru, mislim da bi to moglo aktivirati njihove potencijalne glasace koji su manje disciplinarni i ko zna ,mozda ih ipak dovesti na vlast.