1. (Zapravo sam morao reagirati na vaš komentar da je rješenje problema s bitcoinom da se osnuje firma i digne kredit. Nije to baš tako jednostavno i mnogima će biti puno lakše svoj problem s bitcoinom i porezom riješiti bez firme i bez kredita).
2. Ja ne prozivam vas, cijenim vaš trud i sudjelovanje u raspravi, poštujem to pa molim da i vi poštujete druge koji sudjeluju u raspravi.
3. Predlažem da prekinemo ovu besmislenu osobnu raspravu.
1. Slazem se da nije jednostavno i da ce mnogima biti komplicirano, ali ja sam rekao da je to
jedno od rjesenja za vacs03 koji je rekao da je nezaposlen i da je problem pravdati toliki prihod pred poreznom.
- Jasno mi je da se
vama to cini kao kompliciran pothvat, jer model povlacite iz svoga iskustva, ali ovisno o mogucnostima i ambicijama pojedinca ni taj pothvat ne mora biti kompliciran.
Npr.
- Poduzece moze biti OPG "Thierry Henry" registrirano u podrucju posebne drzavne skrbi, koje ce pruzati uslugu boravka i kampiranja u prirodi na zelenim pasnjacima. Za takva poduzeca je uobicajeno da imaju godisnje prihode manje od 230.000 kuna, samim time ne spadaju u sustav pdv-a i koriste niz pogodnosti koje su vasem slucaju predstavljale problem.
- vacs03 Nekada nezaposlena osoba postaje zaposlena i prima placu koju si sam uplacuje na nacin da isplacuje samo npr. 6000kn mjesecno od svoga crypta (za razliku od cijeloga iznosa koliko vrijedi kuca, sto znaci da ostatak njegovoga crypta i dalje raste). Na osnovu te place dobiva bonitet u banci da nakon 3mj digne kredit i kupi si stan/kucu
- Treba li spominjati da vacs03 kroz firmu ulaze u sebe i na druge nacine, ide mu staz, znaci ostvaruje pravo na mirovinu, ima zdravstveno osiguranje
- vacs03 ostvaruje i pravo na povrat poreza na gorivo koje trosi u svome automobilu, ima jeftiniju registraciju i za jedan dio vozila ne placa PDV kada ih kupuje(ako kupuje elektricni automobil dobiva 70% povrata cijene na njega), a ako uz boravak u prirodi nudi sendvice i pice ostvaruje povrat poreza i na masu hrane koju mjesecno trosi, kao i na tehniku koja se koristi u poslovanju (mobitel, laptop...)
-Kao zaposleni gradjanin vacs03 ostvaruje i pravo na povrat poreza od place koju prima
-To bi bilo otprilike to ako vacs03 nije pretjerano ambiciozan ali ako je, moze povuci neke od bespovratnih sredstava za poduzetnike, ugostitelje ili male poljoprivrednike i napraviti jebacki posao od tog pothvata da si kupi kucu..
-Troskovi toga pothvata su oko 1000kn mjesecno i koristite sve te povlastice, stavite to usporedno sa situacijom da isplatite cijeli iznos za kucu i ostavite poreznoj 20% poreza na dobit, ostanete nezaposleni i nemate niti jednu od gore nabrojanih povlastica.
2. Naravno da postujem druge u raspravi ali nekada je jednostavno potrebno promjeniti pristup da se osoba sa druge strane trzne i krene citati sa razumjevanjem
3. Slazem se niti meni nije u interesu tipkati tu "korak po korak" tutoriale i trositi silno vrijeme objasnjavajuci nekome nesto za nikakvu naknadu.
Nadam se samo da je vacs03 izvukao nesta korisno iz svega i da nije pitao onako reda radi
-Sve koje zanima nesta vise slobodno pitajte u inbox (dogovorit cemo nesta
), svi koji su vec poslali nesta ne sekirajte se ako ne odg. po 3-4dana