Zasigurno neće odbit sve što im ponudiš, lihvari.
Bitno je da ne mijenjaš cryptovalute za FIAT novac koji kasnije prebaciš na jedan od svojih računa.
Danijel, za sve postoji način, vjeruj mi, bez da se krši zakon.
Prvi primjer sam naveo sa zlatom, Bitcoin nije priznat u EU niti kao valuta, niti kao imovina. Zlato je neoporezivo, bez kapitalne dobiti.....
Odkud ti bitcoini, iz walleta koji imam od 2010 godine...
Ponovno kažem, tko hoće nađe načina, tko neće nađe izliku
Ništa ja njima ne nudim već radim ono što moram, po zakonu.
Ukratko, radim za jednu stranu firmu, kao analitičar, a jedina opcija isplate je direktno na devizni bankovni račun, deviznom doznakom.
S obzirom da je isplata od stranog poslovnog subjekta, naravno da prijavljujem i plaćam porez.
Bitcoine uglavno držim u walletu i čekam
Što se tiče toga da ti možeš otići u poreznu i njima zdravo seljački'' objašnjavati internet zaradu i bitcoine, i očekivati da će oni išta od toga razumjeti i reći da, naravno, nikakav porez ne moraš plaćati, uvjeravam te da se radi o velikoj zabludi.
Očito nikada nisi imao ''posla'' s poreznom, jer tako nešto ne bi nikada napisao.
Ja sam imao puno problema da i ovakav, puno jednostavniji slućaj, čiste isplate zarade za odrađeni posao preko Interneta, i isplaćen od legalne inozemne firme direktno na devizni račun, objasnim poreznoj, a onda smo se ''zajedno'' nekoliko mjeseci ''mučili'' kako da to prijavimo tj. napišemo u poreznoj prijavi'' da to nekako prođe prilikom predaje u e- poreznu, jer posebne kategorije internet zarade kao takve nema, pa nema ni joopd šifre pod kojom bi se internet zarada kao takva i mogla prijaviti.
Na kraju su našli način, i to da me prijavljuju pod joopd šifrom slobodnog umjetnika.
Ako itko od vas vjeruje da može tek tako otići u poreznu i objasniti bitcoin zaradu i to riješiti jednostavno, u 5 minuta, ili 1 danu, ili čak mjesec, dva, jako je naivan i nema pojma kako stvari funkcioniraju sa državnom birokracijom.