[...]
ŠtaŠto uopšteuopće želite reći? Zaista nas želite ubijediti da će RH odustati od poreza na dohodka zato što su neke transakjcije oslobodjene od poreza?
Alo nizozemac - očito nisi iz hrvatske pa nemoj previše pametovati.
Ukratko, radim za jednu stranu firmu, kao analitičar, a jedina opcija isplate je direktno na devizni bankovni račun, deviznom doznakom.
S obzirom da je isplata od stranog poslovnog subjekta, naravno da prijavljujem i plaćam porez.
Bitcoine uglavno držim u walletu i čekam Dakle, danijel čeka sa svojim bitcoinima u walletu i soli tu pamet svima!
Dakle, drugo neću komentirati ali ovaj zadnji dio hoću.
Da, istina je da imam više izvora prihoda na Internetu, na koji plaćam porez, od ulaganja u business startupe (Funderbeam), analize Google tražilica na hrvatskom za Google i dr. a naravno i bitcoin.
Kod nekih od tih businessa jedini način isplate je direktno na moj transakcijski račun i nakon toga prijava poreza.
No, isto tako, par puta sam morao povući svoja btc sredstva sa walleta na svoj bankovni račun, i u trenutku kada su ta sredstva ''sjela'' na moj račun u banci, u zakonskom roku od 8 dana sam taj primitak putem joopd obrasca prijavio poreznoj i uplatio predujam poreza, prireza i svih doprinosa.
Dakle, sa većinom sredstava na btc walletu čekam i
uglavnom ne podižem, kako sam već rekao, no ponekad nemam izbora i moram povući dio sredstava, na koje onda plaćam sva davanja državi.
Molim vas da prije nego što nekoga javno ''napadnete'' prvo provjerite dobro sve detalje i informacije, a ako nešto ostane nejasno, da prvo kontaktirate tu osobu i zamolite za dodatno obrazloženje.
To je jedini korektan i pravilan način.
Sve drugo je neargumentirano napadanje i pokušaj uništavanje kredibiliteta i reputacije osobe, a to puno više govori o osobi koja iznosi takve optužbe, nego o osobi koja je tako napadnuta i izložena ''javnom linču''.
Hvala na razumijevanju.