..Może to spowodować przelanie kapitału z pozostałych (BUSD, USDC, TUSD i tysiąca innych) do bitcoina. No nieobliczalne skutki...
Tak sobie czytam te Wasze komentarze i powiem szczerze, że też od dawna obawiam się o Tether (USDT), że w końcu coś pierdyknie i kasa zniknie.
Oczywiście bałem się jak wszyscy najgorszego, ale z tego co pisze Tytanowy, wychodzi na to, że to moze być nawet pozytywne dla BTC.
Ja od długiego juz czasu używam USDC lub BUSD,nie wiem jak dokładnie wyglądają wyniki USDT, ale myślę, że nie będą rewelacyjne, ponieważ, jest o wiele więcej stablecoinów i jest duży FUD dookoła Tethera, więc myślę, że wielu wybiera bezpieczniejsze USDC czy BUSDT i może tak zaczynają sięproblemy, zaczyna brakowaćkasy żeby pchać molocha, a oni przywyczaili się do miliardów. Jestem ciekaw ile zarabiaja prezesi Tethera? Jakie to są w ogóle spółki, firmy, ktokolwiek to wie?
Jeżeli większość kapituału ze stablecoinów skończy w BTC, jego cena powinna eksplodować, oczywiście, takie alty jak BNB czy ETH, też dostaną odpowiednią działkę tego kapitału.
A jeżeli chodzi o BTC i predykcje co do ceny to scenariusz 2 się sprawdził. Mamy formację Barta na 4 godzinnym i moim zdaniem król wraca na tron czyli do ATH.