Pages:
Author

Topic: Primedice ve tüm gerçekler / Game of Dices: S02E02 - page 18. (Read 42029 times)

legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Uygulama için dicebot kullanıyorum, hesaplama için başka bir şey. Art arda gelme durumu önemli ama genel gidişatı bozma durumları daha önemli. İkisi bir arada daha da önemli. Martingale kullanıyorum, başka yöntemler de. İşin bu kısmı için tam olarak bir formülüm yok.

Örneğin son X elde 49,50 şans oranı için luck değerinin sapması %1 olsun. Yine aynı 100 elde %90 şans oranı için sapma %1 olsun. 49,50 aşağı doğru sapsın, 90 yukarı doğru sapsın. Bu durumda yazılım iki noktayı daha check ediyor. Bu durum, son örneklem havuzunun bir önceki eşit şartlardaki örneklem havuzunu düzeltmesi mi yok yeni oluşan bir durum mu? Son Y elde ve genelde sinyali konfirme edecek başka bulgular var mı? Buradaki sonuçları birleştirerek bana şöyle bir çıktı veriyor. %x şans oranıyla yukarı yönü tercih et. Bu konuyu daha detaylı açıklayacağım.

İşte ondan sonrası portföy yönetimi Smiley İster martingale, ister düz, ister başka bir şey. Tamamen kişisel strateji. Ama bu noktada düşündüğüm şey maça 1-0 önde başladığım. Binlerce kez konfirme ettim bu durumu. Onbinlerce kez daha edeceğim Smiley

Sinyal olayının %100 çalıştığına eminim. Çünkü standart enstrümanlardan farklı olarak bu olayın sonucunda o luck değeri %100 olacak. Olmak zorunda. Eğer site fair ise doğa da benim tarafımda, şans da. Emin oluyor olma sebebim bu.

Finans, kumar, futbol maçı ve bir çok konu dahil hesaplanamayacak bir çok etken var. Ama bu konuda hesaba katmanın mümkün olmadığı sadece iki durum var. Şu kanıt amacıyla seed takımı kullanıp, orada bir numara çevriliyor olması durumu. İkincisi ise sitenin çarka çomak sokma imkanı olması. O yüzden kabul ettiğim şeylerin başında sitenin fair olması diyorum. Seed takımı ile ilgili ispatlayabileceğim bir şey yok. Her şey normal çalışıyor gibi. Ama hala bana ters gelen bir şey var o konuda. Keza bir makinenin yapılma şekli gereği rastlantısal hareket etmek gibi bir imkanı yok. Bu da bana ayrı bir motivasyon sebebi oluyor aslında.



Bu gerçekten rastlantısal veri ürettiğini iddia eden bir sistem:



Bu da windows üstünde çalışan php'nin random fonksiyonu:

full member
Activity: 589
Merit: 100
anladığım kadarıyla dicebot yerine kendi yazılımını kullanıyorsun ,koşullardan kastın ise belirli sayıda ard arda gelmeme durumunda bekleme yapıyor
sonra da martingale yapmadan bahsi alana kadar devam ediyorsun ? yazdıklarından anlamaya ve kafamda koşulları/senaryoyu oluşturmaya çalışıyorum.

legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
daha önceki bir konunda, küçük bir test ekibi kurup
yazılımını test edeceğini söylemiştin. Aklıma bu geldiği için yazdım.
şu anki durum için böyle birşey düşünmez misin ?

Şu an testlik bir şey yok aslında. İşin büyük bir kısmı bitti. Büyük kısım dediğim, sinyallerin doğru çalıştığından eminim. Diğer kısım aksiyon kısmı. Bu bölümü kodlayamıyorum. Çünkü ne yaptığımı veya ne yapacağımı henüz tam olarak bilmiyorum. Deneyerek kurallara bağlamam gerekli. Ama merak ettiğiniz şuysa, evet isteyen herkes günün birinde kullanabilir olacak.
full member
Activity: 589
Merit: 100
daha önceki bir konunda, küçük bir test ekibi kurup
yazılımını test edeceğini söylemiştin. Aklıma bu geldiği için yazdım.
şu anki durum için böyle birşey düşünmez misin ?
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Her kullanıcı için ayrı bir senaryonun işlediği sistemlerde - örneğin bizim siteler - toplam bakiyeyi bölmek kazancı arttırmak adına işe yaramaz. Ama riski bölmekse amaç, evet mantıklı.

Ama herkes için aynı senaryo çalışıyorsa - örneğin bustabit - bu durumda bir faydası olmaz. Üstüne iş yükü getirir.

Birden çok hesabı yönetmeye vaktim yok malesef.
full member
Activity: 589
Merit: 100
peki o zaman burada söz konusu kazancı arttırmak için aynı sistemi katlamak mantıklı olmaz mı ?
Söylemek istediğim şu,

farklı lokasyonlarda birden fazla cihazda, aynı sistem uygulanırsa, kazanç x katlanacaktır diye umuyorum.
bu konuda 5 farklı lokasyonda her birinin içinde 10 clam ile sistem ayarlayabilirim sana, teamviewer ile uzaktan bağlanıp yönetebileceğin şekilde.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
bitcotrader,

Hesap biraz yanlış olmuş.

32 kere arka arkaya kaybetmek teorik olarak 4.294.967.296 oyunda bir kere gerçekleşir. Haydi bu 32 yi çıkaralım içinden, kaldı 4.294.967.264 oyun. Kalanları da ortalama 2,5 turda bir kazanacağımızı varsayarsak 1.717.986.905 tur kazanacağız demektir. Bu da 17 BTC yapar. 32 kırmızıyı cover etmek için yaklaşık 86 BTC gerekli. 17 alacağız, 86 riske atacağız. Yok, girmem ben bu işe Smiley

deblue,

başlangıç 8-09-2014, 12:41:16 diyor post  Wink

---

Bu arada bu kadar laftan sonra, 10 gün aralıksız olarak devam edip, 2 milyondan fazla oyun oynayıp, sonuçta hesabı 720 kat arttırdığımı görüp de bunu martingale ile yaptığımı düşünen birileri yok değil mi?
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
kaç sene oldu hala dice işleriyle mi uğraşıyon sen ya  Shocked
newbie
Activity: 24
Merit: 0
Öncelikle konu iyice keyif vermeye başladı Smiley cevap vermek için bilgisayar başına geçmeyi sabırsızlıkla bekledim.

Finans sektörü ile örnekleme müthişti, ancak örnek verdiğimiz a tipi emtia bize kurumun piyasa şartlarına karşı bir sigorta sistemiyle korunmuş bir kazanç garantiliyor gelir ufak ama başımıza bir kaza gelme olasılığı neredeyse yok gibi ancak dice'de durum biraz farklı. Örnek verelim %49.50 şans ile zar attığımızda bize yatırdığımızın 2 katını veriyor siteler, garanti olsun patlamasın hesabım desen ve 1 satoshi ile başlasan 32 kırmızı gelme ihtimali var ki bu da son 32. kaybetmeden sonra durumu kurtarmak için kasanda 79 btc olması gerektiği anlamına geliyor, kimse işlem başına 1 satoshi için 79 btcsini riske atmaz herhalde Cheesy

Konuyu heyecanla takip ediyorum ancak umudum yok sadece sonu bilinen bir filmi izler gibi heyecanla izliyorum Cheesy
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Gün 10.
Grafiği resetledik.

Başlangıç: 0,03 Clam 2717 satoshi
Şu anda: 21,60 Clam
Dünden bugüne büyüme: ~ %24
Toplam büyüme: ~ 720 kat
Bu durumun gerçekleşme olasılığı: %0,14

legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
eninde sonunda bu zamanın tamamı boşa gitmiş olacak Smiley

Bu olasılık biraz endişelendirdi beni. Göremediğim diğer aksiliklere önlem olması adına yeni iki kural daha ekliyorum.

1. Hesap üçe katladığında başlangıç x 2 miktarı sistemden çekeceğim.
2. Bu durumun ilk 10 günde olmasını sağlayacağım.

Kaybetmek önemli değil ama zamanın boşa gitmemesi önemli. Ya sadece 10 gün + başlangıç miktarını kaybetmiş olacağım ya da tüm zamanımı kaybetmiş olsam bile başlangıcımı ikiye katlamış olacağım.

Teşekkürler bitcotrader Smiley
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
needmoney, 11 çok olağan bir durum. 16'dan aşağısını çok dikkate almıyorum ben.

bitcotrader, evet çoğu söylediğinizde haklısınız. Niye alınayım Smiley Ama biraz daha takip edin bu başlığı, emin ol farklı çıkarımlarınız da olacak. Durumu mikro ölçekte değerlendirmektense makro bakabilmek gerekli. Farkındayım algılaması zor ama iki örnek vereceğim belki bir şeyleri tetikler.

Cebimizden bir tane bir lira çıkardık. Yazı tura atacağız. TCMB basmış parayı ve herhangi bir hilesi yok. Şansımız %50 değil mi?

Peki ben size paranın yapıldığı malzemeyi, tam olarak şeklini, ağırlığını, aerodinamik özelliklerini, bulunduğu ortamın sıcaklığını, nemini, etraftaki manyetik alan bilgilerini, yerçekimini kısacası parayı atarken uygulanan ve eylemin sonucuna kadar paraya etkiyen tüm kuvvetleri ve paranın vereceği tepkiyi net olarak söylersem, şans oranı yine %50 mi olur?

Bir şeyin olabilmesi veya tam tersine olamaması için ortada sayısal bir değer varsa, işte o değer bilmediğimiz veya hesaplayamadığımız değişkenlerin varlığından kaynaklanır. Eğer tüm değişkenleri biliyor olsaydık işler çok değişirdi.

Bu şans kısmı. Bir de portföy yönetimi kısmı var ki bu da sizin işiniz. Onunla ilgili de şu örneği vereyim.

A emteasına yatırım yaptık, kazanma olasılığımızı %80 görüyoruz. İşlem sonrasında beklenen değer pozitif ve %10 oranında ve bu işlem için riske atacağımız miktar yönettiğimiz portföyün %10'u. Bence güzel anlaşma Smiley

Bu ve benzeri özellikteki işlemleri 100 kere tekrar ettiğimizde 80 kere x/10 kazanacağız ve 20 kere x/10 kaybedeceğiz. Sonuçta toplam porföyümüz 6 kat büyümüş olacak. Ve varsayalım bizim toplam büyüme hedefimiz 5 kat olsun. Tam bu noktada 1x miktardaki tutarı yazı tura için harcamış olmak portföy yönetimi açısından pozitif mi yoksa negatif bir değer mi yaratır?

Bu arada teorik olarak zamanımın %100'ünü buna ayırıyorum. Ama pratikte günde 15-20 dakikam faal olarak işlem yapmakla geçiyor. Kalanını yazılım hallediyor.  Bu deneyimleri buraya aktarırken muhtemelen daha fazla zaman harcıyorumdur Smiley

Ve bir dip not daha ekleyeyim. Büyük sayılar kanunun kasa lehine çalışıyor gibi görünüyor olsa da aslında oyuncu lehine bir yasa. Kasa house edge olarak belirlediği karı elde edebilmek için pratikte sonsuza kadar oyun oynatma ve bu durumu idame ettirmek durumunda. Ben oyuncu olarak ise hedefimi gördüğüm ana kasaya hoşçakal deme lüksüne sahibim. Eğer yapabiliyorsam bugün için birkaç bin BTC'lik bir birikim gelecek için güzel bir yatırım olur benim için. Eğer bunu çalıp çırpmadan, başkasının hakkını yemeden ve 1 BTC ile yapabilmenin herhangi bir yolu varsa denememek çok akıllıca olmaz  Wink

Böyle bir yol var mı bilmiyoruz henüz. Aslında birçok konuda çok fazla bilgimiz yok. Ama bu bulamayacağımız anlamına gelmemeli.
newbie
Activity: 24
Merit: 0
Yobitte 11 defa arka arkaya kaybetmistim 32 nin yanında normalmiş o halde 😁

Aslında işin özeti kumarda asla kazanamazsınız, çünkü kazanmak görecelidir, örneğin 1 BTC yatırıp iki katına bahse girip kazanırsanız paranız 2 btc olur bu andan sonra bu pasrayı cebinize koyup evinizin yolunu tutarsanız ve hayatınızın geri kalan kısmında bir daha asla kumar oynamazsanız bu kazançtır. Ancak 2 gün sonra gidip kazandığınız parayı da ana paranızı da aynı kumarda kaybetmişseniz bu artık bir kazanç olmaktan çıkar.

Yani kumarda kaybetmek ya da kazanmak diye bir kavram yok, o anlık kaybetmemek diye bir kavram var, yani asla kazanamazsınız, kazanabilmeniz için sonsuz büyüklükte bir kaynağınz olması gerekiyor. istatistikler ve büyük sayılar kanunu da bunu kanıtlar, hatta Morphe usta alınmaz ise şöyle bir şey söylemek isterim bugün sanırım 9. gün ve umarım sadece bu işe zaman ayırmıyorsundur üstat çünkü eninde sonunda bu zamanın tamamı boşa gitmiş olacak Smiley

Bunlar benim şahsi fikirlerim değil, bunlar uzman kişilerin yılların verdiği deneyimlere dayanarak ortaya attığı tezler. Aynı şey finans dünyasında da geçerlidir finans dünyasında tek fark size şansın yanında analiz yapabilmenize ve doğru zamanda pozisyonunuzu değiştirmenize ışık tutacak sinyaller alabilmenize olanak sağlaması.

bu arada şunu da eklemek isterim, dice'de en büyük yanılgı bir sonraki atışta şansının daha fazla olacağı hissidir, oysa her atışta şansınız sıfırlanıyor yani her atış kendine ait bir olasılığa sahip. Bunun anlamış şu 1 milyon kez yazı tura atsanız belki de 1 milyon kez sadece yazı gelebilir, imkansız gibi görünüyor evet ama değil Smiley
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
Yobitte 11 defa arka arkaya kaybetmistim 32 nin yanında normalmiş o halde 😁
newbie
Activity: 24
Merit: 0
Morphe hocam valla patlamış mısırımı aldım sizin yazdıklarınızı film izler gibi izliyorum Cheesy Şaka bir yana son yazdıklarınızdan sonra neyi anlatmaya çalıştığınızı daha iyi anladım süper bir teknik.

Afiyet olsun, aynı şey fx için de geçerli  Wink

O yüzden keyif veriyor ya Cheesy
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Morphe hocam valla patlamış mısırımı aldım sizin yazdıklarınızı film izler gibi izliyorum Cheesy Şaka bir yana son yazdıklarınızdan sonra neyi anlatmaya çalıştığınızı daha iyi anladım süper bir teknik.

Afiyet olsun, aynı şey fx için de geçerli  Wink
newbie
Activity: 24
Merit: 0
Morphe hocam valla patlamış mısırımı aldım sizin yazdıklarınızı film izler gibi izliyorum Cheesy Şaka bir yana son yazdıklarınızdan sonra neyi anlatmaya çalıştığınızı daha iyi anladım süper bir teknik.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Bugün biraz risk konusundan bahsetmek istiyorum. Risk, bir tehlike karşısında zarar görme olasılığını tarif eder. Duruma göre yeteri kadar risk almak, konforu arttıran bir eylemdir. En genel anlamda örneklendirirsek; bir canlının doğmuş olması ölüm riskiyle beraber gelir. İnsanoğlu olarak tarif ettiğimiz "canlı" kavramının sonucunda "ölüm" vardır ve tanım gereği de olasılığı %100'dür. Bu bize şu önermeyi getirir; "her canlı ölür". Bu önerme bir kenarda dursun.

Öte taraftan canlılar alemi ile ilgili hakkında net olarak bildiğimiz, en azından şimdilik böyle kabul ettiğimiz bir şey daha var. Her canlı bir kere ölür. Olasılığı %100 olan iki önermemiz oldu.

Bu iki önermenin doğru olduğunu kabul ettiğimizde karşımıza çıkan net bir sonuç vardır. Bir canlının ikinci bir ölümü göğüslemesine gerek yoktur. Başka bir deyişle ikinci bir ölümle ilgili riskleri hesaplayarak yaşamak o canlı için anlamsızdır.

Canlı olayına farklı bir açıdan yaklaşalım. Yine tanım gereği canlılar biyolojik faaliyetlerinin sürekli sekteye uğradığı bir hayat sürerler. Hastalanırlar, kaza geçirirler. Hayat süreci ve biyolojik tutarlılık arasında bir grafik çizecek olsak eğri hep aşağı doğru yönelir. Biyolojik faaliyetin durması da ölüm olarak tanımlanır. Bu durumda bu grafikle biraz önce bahsettiğimiz konu birebir ilişkilidir.

Biraz uzattım sanırım, önermeleri hemen toparlayayım. Bir canlı sadece bir kere öleceği hayatını, sürekli olarak performans kaybı yaşayarak geçirir. Oysa ki hayatını stabil ve güvende geçirmek ister. İşte bunu yapabilmesi için zaman zaman risk alması gerekir. Vahşi bir hayvan risk alır, hayatını devam ettirmek için avlanmaya çıkar. Kendisi de zarar görebilir bu eylemde. Ama yine de bu riski alır. İnsanlar hayatının değişik kademelerinde değişik kararlar verir. Bu kararların hepsi bir risk faktörüyle birlikte gelir. Kimi riski bilinçli alır, kiminde ise gayet doğal bir süreç yaşar. Tüm bunları yaşam konforunu arttırmak için yapar. Neredeyse tüm teotik, dogmatik veya bilimsel disiplinlerde yaşam süresi sabittir. Buna rağmen bu şekilde yaşamaya devam eder.



Yukarıdaki grafikte kırmızı eğri, doğal süreci ve biyolojik performans kaybı sebebiyle kaçınılmaz son olan %100'e yani ölüm anına ulaşırken büyüyen riski gösteriyor. Yeşil ise konfor alanımızı genişletmek için aldığımız kararlarla üstlendiğimiz risk miktarını gösteriyor. Örneğin t1 anında aldığımız r2-r1 miktarda risk ile konfor alanımız A1'i nasıl genleştirdiğimizi görüyorsunuz. Bu grafiğin bize söylediği en önemli şey, istesek de istemesek de bu riskleri alacağız. Bu durum çok doğal.

Şimdi gelelim bizim grafiğe. Yaptığımız işlemi doğal bir hayatmış gibi düşünelim. Zaman içinde kaçınılmaz sona yaklaştığımızı biliyoruz. Yani riskimiz her an biraz daha büyüyor. Ama yine biliyoruz ki o an bir kere yaşanacak. Bu durumda aldığımız risk miktarını sabit tutar veya sürekli büyütürsek ve frekansımız kaçınılmaz anın gerçekleşme olasılığı ile senkronize olduğunda hesap patlayacak. Ama bunu istemiyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz?

1. Aldığımız risk miktarını sürekli küçültürüz.
2. Aldığımız risk miktarını zaman zaman çok küçültür, gerçekleşme anını ölmeyip yaralanarak atlatırız.
3. Yukarıdakilerin ikisini de yapar ama aynı zamanda uygun koşullarda riskimizi arttırarak ilk iki maddeyi uygularken kaybettiklerimizi dengelemeye çalışırız.

İşte bir önceki gönderide bahsettiğim 2 ve 3 numaralı göstergenin neden parabolik değil de doğrusal bir görünüm sergilemesini istediğimin ve sürekli alınan riski neden küçülttüğümün ve doğrusal bir artışa döndüğümün açıklaması bu Smiley
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
bob, ozgr, Pfizer  Wink

Clam olmasının sebebi just-dice'ta oynamak istemem. Nedense oraya daha fazla sempatim var ve çok hızlı.
sr. member
Activity: 406
Merit: 250
foruma üye olmadan önce takip ettiğim konulardan biriydi bu. gerçekten güzel yorumlar yapıyorsunuz. tebrik ederim şahsen nolursa olsun
Pages:
Jump to: