Evet de çıksa hayır da çıksa, emperyalizm amacına ulaşmış olacak. Böyle bir referandum ortamına kesinlikle karşıyım. Olayın saçmalığını basit olarak açıklamaya çalışacağım ve emperyalizmin neden her sonuçta kazanacağını da:
Ülkenin anayasasıyla ilgili bir değişiklik yapmak istiyorsunuz. Tamam bu pekala kabul edilebilir bir şey. Gizli kapılar ardında artık ne vaad ettiyseniz kendilerine, daha düne kadar, " benim erdoğanla görüştüğümü ve başkanlık sistemine evet dediğimi soysuzca dile getirenler var!" diyen bir parti liderini ikna ettiniz, mecliste referanduma gitmek için gerekli olan oy çoğunluğunu da sağladınız, buna da eyvallah bu da kabul edilebilir bir şey, sonuçta sizler poli-tika(çok-yalan)cısınız, sizler kadar yanar döner, beşer şaşar insanları toplu olarak görebileceğimiz başka bir alan yok, hep ülkenin yönetimindesiniz nedense
Neyse konumuza dönersek, referandum yapabilme imkanını yakaladınız. Farkında mısınız bilmiyorum ancak yapmaya çalıştığınız şey REFERANDUM ! Adı üstünde ; referandumda seçmenler "evet" veya "hayır" oylarından birini seçme hakkına sahiptirler !
Peki sizler seçmenin böyle bir hakkı varken, ekranlarda "hayır diyenler darbe teşebbüsünde bulunanlarla aynı saftadır", "hayır diyenler pkk ile aynı saftadır" , vb. cümleleri nasıl kurabiliyorsunuz ? Bu tutumunuzun vatandaşlar arasında nasıl bir bölünme, nasıl bir kutuplaşma yaratacağının farkında değil misiniz ? Bence bal gibi farkındasınız . Zaten amacınız bunu sağlamak, sizler bu görevi ifa etmek için oraya küresel çete tarafından oturtulmuş birer kuklasınız. İktidarından, muhalefetine hepiniz oraya küresel çete tarafından oturtulmuş kuklalarsınız. Ve hepiniz görevinizi başarıyla ifa ederken, Türkiye'yi yavaş yavaş bölünmenin eşiğine doğru emin adımlarla itiyorsunuz. İşte bu sebeple referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın kazanan emperyalizm olacak. Hayır çıksa bile, sizler zaten kolluk kuvvetlerinizle azıcık sesini çıkaran her kim olursa olsun başına copları indiriyorsunuz, biber gazlarını gözlerine sokuyorsunuz. Sizler ülkeyi uçurumun kenarına iterken, bizler 80 milyon vatandaş hep birlikte sizlerin cebini doldurmak için uğraşıyoruz. Kıyak emeklilik söz konusu olduğunda hep birlikte utanmadan arlanmadan ellerinizi kaldırarak 80 milyon vatandaşın hakkını gasp edebiliyorsunuz. Zaten meclisi de stres atmak için gidip takıldığınız bir spor salonu olarak görüyorsunuz, oturumlarda bazen boks maçı yapıyorsunuz ancak, meclisin koridorlarında hep kol kolasınız. Birinizin diğerinden hiçbir farkı yok, hepiniz tiyatro sahnesinde kendinize küresel çete tarafından biçilen rolü ustalıkla oynuyorsunuz. Yazmak istediğim çok şey var, bu böyle gider, neyse sonuç ne olursa olsun emperyalizm kazanacak, emperyalizmin kazanmaması için 80 milyonun yapabileceği tek şey var : At gözlüklerimizi çıkarıp, sadece sahnede sergilenen tiyatro oyununu izlemekten vazgeçerek, sahnenin arkasında, yanında, müdür odasında neler dönüyor bunları da araştırmak ve birleşmek ! Kurtuluşa giden yol ulustan geçer ! İnanmıyorsanız gidin bakın Yenimahalle'den çıkın ve Kurtuluş'a gidin, Ulus'tan geçeceksiniz
Kurtuluş gerçekten ama gerçekten ulus olmakta, başka kurtuluş yok !
Saygılar.