Oštećene osobe su se prijavile na oglas za ulaganje u kriptovalute, nakon čega su ih kriminalci telefonski kontaktirali i predstavili kao legitimna društva koja osiguravaju zaradu investiranjem njihovog novca u kriptovalute.
Prevareni ljudi su na nekoj lažnoj stranici pratili lažn iprofit, ali nisu mogli podignuti svoj novac kada su zatražili isplatu.
Kriminalci su koristili su brojeve telefona iz Velike Britanije (+44), Švedske (+46) i Estonije (+372).
https://dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr/novosti/ne-nasjedajte-na-prevare-o-lakoj-i-brzoj-zaradi-kriptovalutama/14489
Pa gdje si upisao broj telefona da dođu do njega? Mene (srećom) još nitko nije zvao. Zapravo mi je zanimljivo da mene nitko ne zove, a telefon mi je davno prije bio dostupan online (možda je i sad, nisam provjeravao) jer sam se, budala, kao klinac prijavio da mi broj bude online i za to sam dobio 25 kuna na bon S druge strane žena nikad nije nigdje prijavila da joj telefon bude u online imeniku i stvarno nije, a stalno ju zovu s kojekakvim ponudama.
Vjerujem da postoje i neke firme koje prodaju podatke svojih korisnika, ili podaci naprosto procure, budu hakirani a ne žele to reći zbog reputacijske štete.
Postoji i onaj neki registar ''ne zovi'' ako se dobro sjećam i ako se tamo prijaviš, ne smiju te zvati.
Međutim, to naravno važi za legit firme a ne za ove druge padobrance, koji nisu nigdje ni registrirani.
Probaj opciju blokiranja poziva iz inozemstva.