Evo, nasjeo i ja nakon skoro 5 godina otpora..
Žao mi je, ali tako ti je to kad se igraš sa ethereumom i svim njegovim glupostima.
Mislim da je sad idealna prilika konvertirati sav ethereum u Bitcoin, dok nije postala 100% centralizirana i cenzurirana mreža.
Trenutno je 77% svih etherum blokova OFAC Compliant i taj broj stalno raste!
Kad smo kod scama, imamo još jednu 67-godišnju ženu koja je prijavila policiji da je ove godine na internetu pronašla oglas za ulaganje u kriptovalute i stupila u kontakt s nepoznatom osobom.
Ona je na svoj mobitel instalirala aplikaciju i otvorila korisničke račune na lažnoj mjenjačnici kripto valuta, nakon čega je izvršila nekoliko transakcija.
Potom je u više navrata tražila povrat sredstava, ali to je bilo nemoguće i samo je traženo još uplata.
https://licko-senjska-policija.gov.hr/vijesti/oprez-pri-ulaganju-novca/11275Slažem se, u trenutnoj situaciji i ja isto dajem prednost bitcoinu u odnosu na ethereum.
Što se tiče ovih kripto prevara, mora se priznati da su prevaranti postali jako vješti i sofisticirani.
Većina ljudi se očito ne snalazi sa ovim novim tehnologijama, i ne shvaćaju opasnosti.
Svi su oni čuli da se na kriptu može zaraditi neka ozbiljna lova i s obzirom da naravno svi hoće zaraditi traže priliku za kripto ulaganje i javljaju se na te tzv. ponude na oglasima i društvenim mrežama i postanu žrtve prevaranata.
Čudno, da im netko nepoznati na ulici priđe i ponudi da mu daju x love a da će im on vratiti duplo ne bi mu vjerovali ali kada istu ponudu dobiju na fejsu onda padnu na to.
I naravno, za prosječnog čitatelja portala, sve takve vijesti su još jedan dokaz da je kripto prevara.