Author

Topic: Српски (Serbian) - page 156. (Read 3602458 times)

member
Activity: 121
Merit: 10
Tullievo
December 10, 2017, 03:57:15 PM
Ja sam na bounty zaradio 309 MNX coina I to mij je isplatilo 0,5 BTC ali zalim sto nisam HODL jer sam mogao dobijat 20 coina nedejno I sad bi to imalo vrijenost od 3BTC al to je cesto u crypto da se posle kajes
newbie
Activity: 8
Merit: 0
December 10, 2017, 01:06:14 PM
Pozdrav svima, posebno za IOTA hodlere Cheesy Da li za povlačenje na karticu postoji alternativa za CEX? Da li je neko koristio Bitstamp sa opcijom "international transfer"?
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
December 10, 2017, 09:16:27 AM
ja sam sad kupio ovaj Tok coin 2500 koina , evo sad sam ukljucio masternode Ima li ko ovaj coin ?

Napisi mi Simbol kojna ili pravilni spelling ili link da ga pogledam jer nisam cuo jos za njega.

Takodje ja gledam da kupim jos neke spekulativne kojnove do sada sam kupio 3 ICO ENJ, WGR i ETN i imam dosta spekulatvnih kojnova od pre pola do godinu dana super su porasli pa trazim nesto novo nebi bilo lose da se svi na ovom forumu udruzimo da trazimo interesantne projekte dok su jeftini jer naprimer ETN je 1 centa bio i cu da budem shokiran ako ne zaradim 20000% na njega i to mi nije najbolja investicija do sada a takvim ima puno samo ih nemogu sam sve naci zato predlazem ko hoce da se udruzimo ovde i dajemo predloge sta je dobro da svi beneficiramo ko neki Srpski "Kripto Kartel". Razmislite.

Pozdrav.
member
Activity: 448
Merit: 12
December 09, 2017, 02:31:08 PM
Jebeš politiku. Ovi su sad nenormalni Smiley Sad vredi kopati Etn....Duplo nego ETH...
legendary
Activity: 1022
Merit: 1000
Blocklancer - Freelance on the Blockchain
December 09, 2017, 09:20:59 AM
Jel neko citao blic u zadnjih par dana ja puko od smeha, ne pratim nasu politiku u zemlji i zato mi bilo smesno, izjava nase plavuse ministarke bitcoin je mnoge u zemlji nacinio bogatim. Sad si skontala kad mu cena peko 16 hiljada dollara  Grin Grin
member
Activity: 98
December 08, 2017, 11:08:58 AM
Molim te za Satoshi-a svetog.......

HAHAHAHAHAHA .... ala si me lepo nasmejao sad
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
December 08, 2017, 10:32:50 AM
Moже ли ми неко објаснити ситуацију.
Мој друг је копао бтц на нице-хашу када је хакован али с обзиром да није досигао 0.1 бтц и пре датума исплате, сајт је хакован
те су његових 50$ колико је накопо нашло негде између. Значи није ништа било на ваулту а показивало му је око 50$ током
мајновања. Тешко ми и објаснити то али можда његови бтц нису "покрадени", јер није имао тада ништа у свом ваулту.
Односно како да му украду када то још није ископано. Он је обрађивао блокове и ископао би тек нешто са 0.1бтц у блоковима.
Па ме то збуњује.

Evo glupe ali jednostavne analogije .... To je kao kada krenes da radis u novoj kompaniji i radis npr 8 sati dnevno. Ako si placen 5e po satu to je 40e dnevno, ti mozes da "vidis svoj balans" ali plata "leze na racun" kada te poslodavac isplati. Znaci posle 10 dana ti si zaradio 400e ali ih i dalje nema na racunu ... recimo da se onda kompanja zatovri i ti izgubis svojih 400e koje si "zaradio".

Ako nije dostigao minimum pre datuma isplate, sve je to izgubljeno. Recimo da je datum za uispaltu je trebao da bude juce 12/7, tako da i da je imao minimum pre haka - tek bi juce kripto balans bio upucen ka njegovom btc novcaniku.

Bas tako. Majneri u poolovima su placeni za svoj rad, ne za to da li pronadju blok ili ne. Ako kompanija nema bitkoine da ti plati, onda ti i nece platiti.
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
December 08, 2017, 07:30:37 AM
Molim te za Satoshi-a svetog pisi latinicom, oci i srce me boli kada vidim Engleski reci na cirilici, druga stvar. Da jeste BTC mu je pokraden. Ceo Nicehash je opljackan, i ceo BTC balans je prebacen sa jedne, na drugu adresu oko 4770. Korisceni su developers credentials koje je haker iskoristio sa "compromised pc", i ako msm da je to "inside job" ali jbg sta je tu je sada. Svima kojima nista nije isplaceno su pokradeni, izgubili kintu, nece biti isplaceni, ode kinta, i nema nista vise od toga Cheesy
member
December 08, 2017, 06:31:58 AM
Мој друг је копао бтц на нице-хашу када је хакован али с обзиром да није досигао 0.1 бтц и пре датума исплате, сајт је хакован
те су његових 50$ колико је накопо нашло негде између. Значи није ништа било на ваулту а показивало му је око 50$ током
мајновања. Тешко ми и објаснити то али можда његови бтц нису "покрадени", јер није имао тада ништа у свом ваулту.
Односно како да му украду када то још није ископано. Он је обрађивао блокове и ископао би тек нешто са 0.1бтц у блоковима.
Па ме то збуњује.

Evo glupe ali jednostavne analogije .... To je kao kada krenes da radis u novoj kompaniji i radis npr 8 sati dnevno. Ako si placen 5e po satu to je 40e dnevno, ti mozes da "vidis svoj balans" ali plata "leze na racun" kada te poslodavac isplati. Znaci posle 10 dana ti si zaradio 400e ali ih i dalje nema na racunu ... recimo da se onda kompanja zatovri i ti izgubis svojih 400e koje si "zaradio".

Ako nije dostigao minimum pre datuma isplate, sve je to izgubljeno. Recimo da je datum za uispaltu je trebao da bude juce 12/7, tako da i da je imao minimum pre haka - tek bi juce kripto balans bio upucen ka njegovom btc novcaniku.
newbie
Activity: 10
December 08, 2017, 04:32:43 AM
Па ме то збуњује.
newbie
Activity: 31
December 07, 2017, 09:53:40 PM
ja sam sad kupio ovaj Tok coin 2500 koina , evo sad sam ukljucio masternode Ima li ko ovaj coin ?
member
December 07, 2017, 09:55:07 AM
Idi unazad i citaj moje komentare .... pa onda citaj o BTC futures i povezi tacke
newbie
December 07, 2017, 09:26:44 AM
Шта се ово дешаваааааа са бтц  Huh Huh Huh
newbie
December 06, 2017, 07:15:04 AM
Skače Market Cap danas na 3 milijarde USD, a tek u toku noći i sutra ujutru je sastanak u Seulu gde će potvrditi dva velika partnerstva. Raste XLM vrlo dobro u odnosu na BTC.
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
December 05, 2017, 10:36:10 PM
Stellar Lumens skočio na 12 centi...26% rast za 24 sata, market cap otišao preko 2 milijarde USD.  https://coinmarketcap.com/currencies/stellar/
Možda je pametno malo kupiti pa prodati ukoliko skoči u skorije vreme. Uglavnom, dosta ga ljudi hvale što je po meni kontra-produktivno. Mada ko će ga znati.

Mislim da je greska gledati cenu u propalom fijatu (bez obzira koji dinar, dolar ili evro sve je to shitcojn). Ja gledam u btc jer je cilj imati BTC a ne shitcojn ko dinar (ili bilo kojdi drugi shitcojn). Tako da ako naprimer XLM skoci u ondnosu na shitkojn dolar a padne u odnosu na BTC po meni je to losa investicija. U ovom slucaju je super investicija ako si naprimer kupio pre par nedelja i prodo juce mogo si da dupliras svoj bitcoin.

Cisto da kazem da sam poceo da gledam ovako nedavno. Pitanje je kako naci shitkojnove koji skacu u odnosu na BTC a ne samo u odnosu na shitdinar (dolar, evro ili bilo koje drugo govance).
newbie
December 05, 2017, 08:07:44 PM
Stellar Lumens skočio na 12 centi...26% rast za 24 sata, market cap otišao preko 2 milijarde USD.  https://coinmarketcap.com/currencies/stellar/
Možda je pametno malo kupiti pa prodati ukoliko skoči u skorije vreme. Uglavnom, dosta ga ljudi hvale što je po meni kontra-produktivno. Mada ko će ga znati.
sr. member
December 04, 2017, 02:56:04 PM
Naravno da ce mu cena rasti, jer ne moze da opada osim ako ljudi ne pocnu da prodaju svoje bitkoine da bi kupili nesto drugo u masovnim kolicinama.
Pa ce i biti ljudi koji umiru i ostane im bitkoin zarobljen i izgube novcanike i tako dalje. Ocigledno je da kad nema inflacije da ce biti deflacija, ali zanemarljivo.

Kako mislis ko ce mu odredjivati cenu? Pa niko mu nikada nije odredjivao cenu, niti ce. Slobodno je trziste, odredjuje se samo.

Kao sto rekoh, previse ste zamislili buducnost slicnu sadasnjosti. Kada prestane da se bitkoin kopa, to ce biti za vise od 100 godina.
Bitkoin ce se idalje kopati, ali ce rudari uzimati provizije od transakcija kao glavni doprinos, to je uvek bio plan.
Nece bitkoini imati cenu, oni ce biti ono po cemu se cena odredjuje, to ce biti valuta, globalna stabilna valuta.

Broj ljudi ce da raste, inflacija nece biti dovoljna da to izbalansira, pa ce vredeti da cuvas novac, a ne ko sada da moras da ga stavljas u banku, i to opet ga izgubis iako dobijes kamatu. To je tako namerno. To nije problem, to mu je snaga.

Tako da bitkoin nikada nece "presusiti", uvek ce ga biti dok ga ljudi koriste. Uvek ces moci da rudaris dok god mozes da ubacis transakcije u svoj blok.
newbie
December 04, 2017, 06:35:59 AM
Skroz si u pravu aleksa, ali mislim da ce Bitkoinu cena rasti i nakon sto ga vise ne bude bilo, odnosno nakon sto se svih 21 mlrd iskopa. Zasto? - Pa zato što ga nema više u opticaju kopanja. Automatski ce dobiti tiketu retkosti. Cim necega vise nema u opticaju automatski postaje retkost jer ce se morati samo kupovati i ne znam kako ce mu se onda kretati cena i ko ce je odredjivati. Da li ce ga biti na crnom trzistu ili ne.
Ali zasigurno znam da ce se nastaviti nova valuta. Ovim tempom kao druga najrasprostranjenija je Ether, i on ce se u abnormalnim kolicinama kopati jer je Bitkoin presusio.
Međutim, ne kažem striktno za ether. To može biti i btc gold i zcash i bilo koja druga valuta. A bilo koja druga valuta je altkoin. Ko iskopa btc iskopao je.
I moće se lepo opariti u budućnosti, što je neminovno.
sr. member
December 04, 2017, 06:13:52 AM
Mislim da malo gresite kada zamisljate Bitkoin kao nesto sto je sada. Jednog dana ljudi nece ulaziti u kriptovalute, vec ce biti placeni u njima.
Nece gledati koje postoje, a koje ne. Sta koja daje. Bice stvar drustvenog dogovora. Sta ce se koristiti za valutu.

Mogu ja ovde da pricam milion problema koje ima Ether i zasto nikad nece pratiti Bitkoin u njegovom rastu, ne do kraja.
Ljudi nece ulaziti u kriptovalute da zarade na kopanju ili investiciji, koristice ih zato sto im treba. Da bi kupili hranu i platili racune i zato ce raditi za njih.

Sto se stabilnosti tice, razmisljaj na duze staze. Stabilnost ce doci kada se masovno bude koristio Bitkoin, to je ocigledno. Sada je nestablinost uglavnom samo nagli rast pri rastu Bitkoin korisnika i onda korekcija. Kada nece biti toliko novih korisnika, cena ce biti stabilna.

Ove stvari koje sada vidite u kripto svetu nisu sustinska karakteristika kripto valuta, nego karakteristika neceg novog.
Zato ljudi ga i zovu bubble, zato sto se ovo desava svaki put kada se nesto novo izmisli sto je korisno ili ne.
Desilo se za Internet, desilo se i ovde. Ali Internet je uvek rastao, jer je vredeo. Sajtovi si pukli (dot com bubble), ali Internet je ostao (amazon je isto ostao i sada je jedan od najvecih). Posebne karakteristike kripto valuta je ono sto ja tvrdim da ce da odrzi cenu Bitkoinu, ali nece i altkoinovima.

Bitkoin zahteva bubble, on je tako napravljen. Jer Bitkoin vredi samo kada ga dosta ljudi koristi, slicno kao Internet, ali ne i kao neki sajt na Internetu.
Tako da kako bubble raste, sustinska vrednost takodje raste, to je karakteristika mreza i valuta generalno, a Bitkoin je oboje.
member
December 03, 2017, 10:05:57 PM
Quote from: aleksej996
Nije bas kocka ako razumes kako sve to radi i cemu moze da sluzi. Bitcoin stvarno moze sve sto moze i Eterium, i to je bezbedniji i efikasniji. A kao prvi ima i najvecu mrezu ljudi koji ga koriste, tako da ljudi imaju veliku motivaciju da predju na Bitkoin, ili ce bar imati kada Bitkoin pocne da se koristi svakodnevno. Jer ako mozes da koristis Bitkoin za prakticno sve kao Eterium i svi primaju Bitkoin, a niko Eterijum, onda sta mislis sta ce ljudi koristiti? Mislis da ce biti pola-pola? Tesko Cheesy

Sto bi neki rekli, vrednost mreze raste kvadratno u odnosu na broj ucesnika u njoj. Tako da duplo veca mreza, vredi cetri puta vise, sto pravi ceo krug da sve vise ljudi ide ka onoj vecoj mrezi. To bi bilo kao prikljuciti se drustvenoj mrezi koju ne koristi niko, a nije nista bolja sustinski ili koristiti drugi Internet na kome ima samo par ljudi.

Sada mi je jasnije zasto insistiras na BTC-u. Cak iako masovnije krene u opticaj, morace jedno vreme da prodje dok razne poslovnice takodje ne uvedu i ether u svoj sistem primanja. Mozemo da kupujemo btc-om, ali ne i etherom. Medjutim, postoje alternativni putevi konvertovanja ethera u btc i kasnije koriscenje pri kupovini proizvoda.

Jedno sto mi se svidja ether je zbog svoje, nazovimo ''stabilnosti'' uspona na marketu. Ni jedna kripto valuta nije stabilna, ali u poredjenju sa drugim koinima ima taj blagi rast ili blagi pad koji ga prati.
Opste poznato je da svi oni altkoini igraju kako BTC svira. Videli smo pre neki dan rast btc-a, odmah su i sve druge valute rasle.
Kopanje BTCa sa GPU-om postaje suludo jer imamo ASIC minere koji daju mnoooogooo vise hes rejta nego nekoliko rigova zajedno, + graficke se uvek mogu prodati ukoliko odlucite da prestanete sa tim.

Ne znam, nisam pametan da razmisljam u napred u toj sferi poslovanja, ali sam vise ipak za opciju GPU i alternativnih koina poput Eth, kojima je cena 10x manja u odnosu na Btc i laksi su za kopanje. A neminovno je da ce i one rasti jer svakodnevno imamo sve veci broj ljudi u svetu koji ulaze u ovu vrstu poslovanja.

BTC je OG i bice najvredniji ali kao sto si i sam rekao, GPU kopanje je gubljenje vremena. Ili kopaj atl pa konvertuj u BTC ili se prikljuci nekom pool-u koji isplacuje u BTC. Sve zavisi od tvoje strategije ali BTC je jedini kripto kojem vrednost konstantno eksponentno skace.
Sto se alta tice zavisi od tog koji GPU imas, NVIDIA je bolja za jedne dok AMD za druge altove. GPU i ASIC se uvek mogu prodati, cena zavisi da li prodajes za upgrade ili da izadjes iz igre i izvuces sta god mozes.
Jump to: