Author

Topic: Српски (Serbian) - page 167. (Read 3603141 times)

full member
Activity: 533
Merit: 100
October 22, 2017, 05:29:34 AM
Da li neko zna kolika je cena KW struje za kompanije?

Pozdrav druže. Industrijska struja u Fabrici u kojoj radim kad je proizvodnja u fulu bude oko 5 euro centi ili ti nešto preko 6 din/kWh bez PDV-a. Naravno zavisi od firme do firme, a bitna stavka je odobrena snaga koja nosi taj fiksni deo plus reaktivna energija itd. itd.  Shocked

Najbolje otici u EPS i pitati.
Postoje razni nacini da na legalan nacin dodjes do jeftinije struje.

4,9 dinara bez pdv-a za odobrenu snagu.
Kada se pređe odobrena snaga, odnosno kada zakucamo malo maksigraf onda je cena ne pitaj.
Kod rigova nema reaktivne energije, kod npr. motora ima. Izračunaš kolika bi ti bila potrošnja pa na osnovu toga napraviš ugovor da ne bi prelazio prekomernu, a pošto nemaš reaktivnu energiju stačlno ćeš biti u odobrenoj snazi.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?392128-Prostor-za-mining-cena-struje-kolicina-racunara-hladjenje-prostorije/page3
member
Activity: 512
Merit: 10
October 21, 2017, 05:10:36 PM

Pozdrav druže. Industrijska struja u Fabrici u kojoj radim kad je proizvodnja u fulu bude oko 5 euro centi ili ti nešto preko 6 din/kWh bez PDV-a. Naravno zavisi od firme do firme, a bitna stavka je odobrena snaga koja nosi taj fiksni deo plus reaktivna energija itd. itd.  Shocked

Najbolje otici u EPS i pitati.
Postoje razni nacini da na legalan nacin dodjes do jeftinije struje.
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
October 21, 2017, 07:30:12 AM
Kinta: Check
Kartica: Check
Kinta na racunu: Check
Kinta Konvertovana: Check

Devizna uplata da se uradi na koji god racun inostranom licu/pravnom licu - Potreban je Dokument/Faktura/Profaktura/Izjava ... Jel nasa drzava jebeno retardirana? Da mi je znati koja grupa imbecila je smislila ovu metodologiju i princip slanja pri deviznoj uplati? Koga boli uvo kome i zasto ja saljem pare. Dobili ste podatke banku/ime/adresu/i ostale stvari sto idu uz to..

Kako ovde neko salje novac na exchange putem devizne uplate? Kakva govna od dokumenata moraju da se popunjavaju da bi uplata bila odradjena?

Pa najbolje ti je da se nadjes sa nekim ko ima BTC i das mu lovu u ruke, a on tebi prebaci btc i pedala...tako kad ides kroz sistem, vidis da je retardirano,
pozz

Da to sam i uradio, zahvaljajuci nasos NARODNOJ BANCI SRBIJI kojoj ne postoji mera opisati retardiranost nase Dragocene Srbije i bankarskom sistemu moramo da budemo ovako GLUPO ograniceni. Jbg sta je tu je, ne moze se nista, i smao da se prilagodimo tom glupom sistemu Sad
full member
Activity: 269
October 21, 2017, 07:11:35 AM

Devizna uplata da se uradi na koji god racun inostranom licu/pravnom licu - Potreban je Dokument/Faktura/Profaktura/Izjava ... Jel nasa drzava jebeno retardirana? Da mi je znati koja grupa imbecila je smislila ovu metodologiju i princip slanja pri deviznoj uplati? Koga boli uvo kome i zasto ja saljem pare. Dobili ste podatke banku/ime/adresu/i ostale stvari sto idu uz to..

Kako ovde neko salje novac na exchange putem devizne uplate? Kakva govna od dokumenata moraju da se popunjavaju da bi uplata bila odradjena?

Pa najbolje ti je da se nadjes sa nekim ko ima BTC i das mu lovu u ruke, a on tebi prebaci btc i pedala...tako kad ides kroz sistem, vidis da je retardirano,
pozz
full member
October 20, 2017, 05:06:06 PM

full member
Activity: 140
October 20, 2017, 02:41:06 PM

full member
Activity: 588
Merit: 104
October 18, 2017, 05:01:14 PM
Cao svima,

Cisto informativno kupio sam pedesetak hiljade Electroneum ICO sa ETH i BTC pa da vam javim nadam se 500% zarade ako im radi ovaj software za miniranje na telefonu bez da ga zagreju i da ce da radi ko igrica ili u pozadinu. Ako to uspe vredece. Ali ko i uve kocka je.

Eto cisto informativno pogledajete ako se odlucite ubacite kod dobijete jos 1% a danas i sutra daju 10% bonus.

PM mene ako imate pitanja.

Pozz

Ovaj post je kao da je prevedeno sa google translatom. Iskreno nije mi mnogo jasno o čemu se radi ovde. Zašto se mora PM za pitanja? Zašto nije javno? Mislim da za  ove stvari trebaju malo jasniji postovi.
full member
October 18, 2017, 08:40:13 AM
Jel neko koristio Kraken sa telenor bankom? Koliki je vremenski period uplata kinte na njihov racun. Nadam se da bih mogao da uplatim kintu uskoro pre nego sto stigne 25ti  (hard fork)... a kartica mi jos nije stigla Sad
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
October 17, 2017, 01:32:16 PM
Cao svima,

Cisto informativno kupio sam pedesetak hiljade Electroneum ICO sa ETH i BTC pa da vam javim nadam se 500% zarade ako im radi ovaj software za miniranje na telefonu bez da ga zagreju i da ce da radi ko igrica ili u pozadinu. Ako to uspe vredece. Ali ko i uve kocka je.

Eto cisto informativno pogledajete ako se odlucite ubacite kod dobijete jos 1% a danas i sutra daju 10% bonus.

PM mene ako imate pitanja.

Pozz
newbie
Activity: 2
Merit: 0
October 17, 2017, 03:59:40 AM
Pozdarav ljudi totalno sam nov u svemu ovome i pokusavam sto vise da saznam o rudarenju.
I koliko je trenutno isplativo kod nas uzevsi i cenu srtuje u obzir.
full member
October 16, 2017, 11:59:10 AM
Ok, pogledao sam localbitcoins i nasao Elmortea kod koga je kurs 1BTC - 5300$. Dakle nije bas povoljno. Da li iko moze da da savet kojom karticom mogu u Srbiji da se podignu eur/usd na bankomatu?

Telenor(to mi je rekla radnica u njihovoj radnji, tako da nisam siguran koliko je to tacno). To jos nisam testirao, cekam da mi stigne ta kartica za koji dan, pa cu da proverim(uplatu/isplatu).

A mozes da otvoris devizni racun u Intesi i Dinarski. I preko online racuna, mozes da prebacujes evre,dinare,usd, u dinar, i onda ih tako podignes(to sam ja radio dok sam radio neke poslove preko neta)
full member
Activity: 312
October 16, 2017, 11:29:43 AM
Ok, pogledao sam localbitcoins i nasao Elmortea kod koga je kurs 1BTC - 5300$. Dakle nije bas povoljno. Da li iko moze da da savet kojom karticom mogu u Srbiji da se podignu eur/usd na bankomatu?
full member
October 16, 2017, 11:18:20 AM
Ljudi, jel imate neki savet kojom karticom moze u Srbiji da se podize novac na bankomatu? Trenutno koristim Bitstamp - Intesa, ali bih da izbegnem banku ako je ikako moguce? Hvala!

Localbitcoins, prodaj bitcoin Elmorte-u ili tako nesto, i dobijes dinare na karticu, i obrnuto, nema evra,dolara,banke,poreske
full member
Activity: 312
October 16, 2017, 11:14:42 AM
Ljudi, jel imate neki savet kojom karticom moze u Srbiji da se podize novac na bankomatu? Trenutno koristim Bitstamp - Intesa, ali bih da izbegnem banku ako je ikako moguce? Hvala!
full member
October 16, 2017, 11:14:28 AM
Pozdrav, da li se isplati "kopanje" danas? Već par dana razmišljam da uložim oko 5000€ u rig. Takodje, da li je moguce povratiti novac za godinu dana?

www.google.com , istrazi, calculatore, koje god currency oces, i sve ostalo sto ide uz to
newbie
Activity: 2
October 16, 2017, 11:11:02 AM
Pozdrav, da li se isplati "kopanje" danas? Već par dana razmišljam da uložim oko 5000€ u rig. Takodje, da li je moguce povratiti novac za godinu dana?
newbie
Activity: 3
October 16, 2017, 09:36:13 AM
full member
October 16, 2017, 04:29:00 AM
Nije jedini koji tako radi. Postoji zakup poslovnog prostora gde cena koju placas za zakup ukljucuje i sve racune (struju, internet, upotrebu i odrzavanje toaleta kao i higijene u kancelariji...). Bez obzira koliko kompjutera ili klima uredjeja ima.
Tako da je steta ne iskoristiti takvu mogucnost.

Da mi je znati gde takvo mesto postoji, postavis 10 miner-a i oni bankrotiraju Cheesy
full member
Activity: 235
Merit: 102
October 16, 2017, 04:23:14 AM
Nije jedini koji tako radi. Postoji zakup poslovnog prostora gde cena koju placas za zakup ukljucuje i sve racune (struju, internet, upotrebu i odrzavanje toaleta kao i higijene u kancelariji...). Bez obzira koliko kompjutera ili klima uredjeja ima.
Tako da je steta ne iskoristiti takvu mogucnost.
full member
Activity: 588
October 15, 2017, 05:47:44 PM
Pozdrav svima.Novi sam u ovom svijetu pa mi je potrebna  strucna pomoc oko hardware-a za kopanje.Imam budzet od 5000e za opremu i pocetak kopanja,pa mi trebaju savjeti sta sve od komponenti da uzmem za kopanje monera... Hvala svima.

PS struja is free Wink

http://bfy.tw/EU6J I otvori prvi site Tongue

Ajde prosvetli nas kako imas free struju? Cheesy Mozda ce nekima pomoci ta metoda?

Free... u firmi radi mining  Shocked Shocked

haha pozajmljuje struju od kompanije, blago njemu ako ne upadne u neko sranje, Cheesy
Problem nastaje onda kada strujomer ubrzano radi, ali već nikoga nema u kompaniji. Jedino ako se radi u tri smene.
Ali pitanje kakav dil ima sa šefom ili direktorom. Možda je on sam direktor. Smiley
Jump to: