Author

Topic: Српски (Serbian) - page 164. (Read 3801659 times)

full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
November 10, 2017, 11:33:55 AM
Bio bi super kada bi država Srbija dala subvencije za ICO projekte, bar toliko koliko daje PINK televiyiji.
Ako od 10 jedan uspe mnogo bi profitirali i ljudii država.
Ali trenutno je turbo folk dalje broj jedan kultura.

Turbo Folk Coin Cheesy
member
Activity: 512
Merit: 10
November 10, 2017, 08:08:29 AM
Bio bi super kada bi država Srbija dala subvencije za ICO projekte, bar toliko koliko daje PINK televiyiji.
Ako od 10 jedan uspe mnogo bi profitirali i ljudii država.
Ali trenutno je turbo folk dalje broj jedan kultura.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
November 10, 2017, 06:16:28 AM

Cudi me da vam drzava dozvoljava takvu slobodu da ovo radite? Daj boze da vas ne maltretiraju ja imam suprotna iskustva sa nasom drzavom.

Pogrešno je generalizovati stvari.
Ko je tačno država ? Svi mi zajedno, neki pojedinac, neka grupa ljudi, neka organizacija... Ko ti daje slobodu? A ko ti je i na koji način oduzima?
Pa onda zašto ti neko oduzima slobodu, koji su argumenti u pitanju...
Kakva su zapravo tvoja loša iskustva ?

Filozofski gledano:
Zakon prirode nalaže da nije dugoročno održiv interes pojedinca u odnosu na interes grupe.
A u širem smislu kripto valute postaju interes sve veće i veće grupe ljudi... dok u užem smislu nevidim tog pojedinca ili grupu ili organizaciju koja može da ti zabrani bilo koju aktivnost (delatnost) na globalnoj slobodnoj mreži računara (internetu).
Može da je guši i formalno zabranjuje ali nevidim mogućnost da se evolucija zaustavi.

Filozofski gledano sve je ok, ali realno gledano pricamo o poslovanju u Srbiji, gde se svi propisi i praksa kose sa svim zakonima logike i zdravog razuma. Ako uzmemo za primer osnovne principe ekonomije vidi se da u Srbiji nista nije u skladu sa istim. Zakonski da, ali 99% zakona se krsi kod nas, uglavnom od ljudi koji su u nekakvoj sprezi sa vlascu i sluzbama.
Da ne filozofiramo, podrzavam svaku ideju koja podstice razvoj crypto poslovanja kod nas, ali na osnovu licnog iskustva nisam bas nesto optimistican. npr. Pre par dana sam video intervju SLovenackog premijera, gde govori o razvoju crypto trzista kod njih i kako donose neke uredbe za olaksavanje posla u toj sferi. Licno sam ispratio 10tak ICO iz Slovenije i imam osecaj da su mozda i na nivou Evrope najbolje prepoznali sansu.
Dok recimo nasi raspisuju konkurse o bespovratnih 50k dinara za novootvorene samostalne delatnosti. Kiosci, marketi, butici... to je kod nas maksimum poslovanja. Evolucija se desava u ozbiljnim drzavama, ali mi smo jos u kamenom dobu.
Siguran sam da se cela situacija pomno prati i onog momenta kad se dosegne odredjena suma u prometu donece se regulativa koja ce samo ici na stetu razvoja crypto valuta u Srbiji. Onda cemo se snalaziti za alternativne nacine, pa ce drzava opet biti u minusu, a mi u prekrsaju.

Cudi me da vam drzava dozvoljava takvu slobodu da ovo radite? Daj boze da vas ne maltretiraju ja imam suprotna iskustva sa nasom drzavom.

Ako je zarada veca od 2000eura mesecno, drzava, tj neko ko je satro predstavlja ima udela u celoj prici. Otud sloboda

Tačno, i u većini stvari se slažemo Loughlin.
Zbog razno raznih razloga Srbija nije pravo mesto i okruženje za nešto napredno i evolutivno (niti će biti).
Zato je dosta IT developera rešilo da ovde živi i zabavlja se a posao radimo globano-za inostranstvo.
Tako će biti i sa kripto valutama.
Elem, gledaj na to kao paralelni univerzum koji koegsitita u istoj dimenziji sa drugim univerzumima (Pink, Farma...) i gleda što manje kontakta da ostvri sa drugim univerzumima. A da bi to uspeo stalno balansira * u slučaju kripto valuta nalazi vakum prostor u kome egzistira.
Tako da nije neophodno u svakoj situaciji praviti uniju sa drugim univerzumom, već je moguće pronaći vakum prostor i koristiti ga.

sr. member
Activity: 700
Merit: 252
Only Bitcoin!
November 10, 2017, 05:42:05 AM

Ko je tačno država ? Svi mi zajedno, neki pojedinac, neka grupa ljudi, neka organizacija... Ko ti daje slobodu? A ko ti je i na koji način oduzima?

Filozofski gledano:
Zakon prirode nalaže da nije dugoročno održiv interes pojedinca u odnosu na interes grupe.
A u širem smislu kripto valute postaju interes sve veće i veće grupe ljudi... dok u užem smislu nevidim tog pojedinca ili grupu ili organizaciju koja može da ti zabrani bilo koju aktivnost (delatnost) na globalnoj slobodnoj mreži računara (internetu).
Može da je guši i formalno zabranjuje ali nevidim mogućnost da se evolucija zaustavi.

Filozofski gledano sve je ok, ali realno gledano pricamo o poslovanju u Srbiji, gde se svi propisi i praksa kose sa svim zakonima logike i zdravog razuma. Ako uzmemo za primer osnovne principe ekonomije vidi se da u Srbiji nista nije u skladu sa istim. Zakonski da, ali 99% zakona se krsi kod nas, uglavnom od ljudi koji su u nekakvoj sprezi sa vlascu i sluzbama.
Da ne filozofiramo, podrzavam svaku ideju koja podstice razvoj crypto poslovanja kod nas, ali na osnovu licnog iskustva nisam bas nesto optimistican. npr. Pre par dana sam video intervju SLovenackog premijera, gde govori o razvoju crypto trzista kod njih i kako donose neke uredbe za olaksavanje posla u toj sferi. Licno sam ispratio 10tak ICO iz Slovenije i imam osecaj da su mozda i na nivou Evrope najbolje prepoznali sansu.
Dok recimo nasi raspisuju konkurse o bespovratnih 50k dinara za novootvorene samostalne delatnosti. Kiosci, marketi, butici... to je kod nas maksimum poslovanja. Evolucija se desava u ozbiljnim drzavama, ali mi smo jos u kamenom dobu.
Siguran sam da se cela situacija pomno prati i onog momenta kad se dosegne odredjena suma u prometu donece se regulativa koja ce samo ici na stetu razvoja crypto valuta u Srbiji. Onda cemo se snalaziti za alternativne nacine, pa ce drzava opet biti u minusu, a mi u prekrsaju.

Ako je zarada veca od 2000eura mesecno, drzava, tj neko ko je satro predstavlja ima udela u celoj prici. Otud sloboda
newbie
November 10, 2017, 04:24:28 AM

Filozofski gledano:
newbie
November 10, 2017, 04:11:52 AM
Mislim da ovde imate neki problem: http://prntscr.com/h8b5t6

A i opet, zasto je potreban nalog za promenu valeta, dovoljne su adrese samo da se transakcija odradi i to je to(kao shapeshift)

Još je u izradi backend code ali je tačno da će raditi po principu Shapeshifta.

Takođe uskoro menjamo temu sajta i uvodimo do kraja meseca dve svetske novine :
1. chat bot za trgovanje kripto valutama
2. najnoviji proizvod - ICO INVESTMENT POOL

Pa ako ima zainetresovanih za testiranje i detaljnije upoznavanje tu smo na PM.
Thx.
full member
November 09, 2017, 11:14:00 AM
Obavestenje za sve ljubitelje kripto valuta >
Kripto Novac Beograd poceo sa radom  Shocked

Meeting preferences:
Beograd, Sajam

Kupuvina po ceni Bitstamp BTC/EUR -4%
Prodaja po ceni Bitstamp BTC/EUR +4%

Ponedeljak-Petak 8h-18h
Uplata dinara na racun po srednjem kursu NBS.

Za sve detalje pogledaj
www.kriptonovac.rs

Mislim da ovde imate neki problem: http://prntscr.com/h8b5t6

A i opet, zasto je potreban nalog za promenu valeta, dovoljne su adrese samo da se transakcija odradi i to je to(kao shapeshift)
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
November 09, 2017, 10:07:11 AM

Meeting preferences:
Beograd, Sajam

Ponedeljak-Petak 8h-18h

Za sve detalje pogledaj
www.kriptonovac.rs

newbie
November 09, 2017, 10:03:50 AM

Meeting preferences:
Beograd, Sajam

Ponedeljak-Petak 8h-18h

Za sve detalje pogledaj
www.kriptonovac.rs

https://localbitcoins.com/signature/560704/
sr. member
November 07, 2017, 05:58:05 AM
Hteo sam da dam update na Electronium (ETN) ja sam stavio 300K (oko 3K evra) ali vec 2 nedelje nemam pristup novcaniku tako da sam mozda puko. Sta je tu je. Dali je jos neko ovde ulozio u ETN ICO? I ako da sta mislite dali ce da propadne?

daj link do njihovog ANN threada da pogledam. Mrzi me da trazim.
a inace nzm sta bih ti rekao po pitanju ICOa. Koliko sam primetio vrlo malo njih donese konkretnu zaradu odma' posle izlaska na trziste. Cak sta vise, najniza cena bude nakon zavrsetka skupljanja novca i cesto bude znacajno nize u odnosu na ICO period.
Moje je misljenje da je trenutno najbolja opcija drzati novce u btc do 16tog. Posle toga mislim da bi trebalo da se promeni odnos u korist alt valuta

https://bitcointalksearch.org/topic/annico-electroneum-token-sale-sept-14th-mobile-mining-crypto-coin-2065043

Slazem se nisam verovao da ce BTC da skoci toliko skoro se ne isplati rizikovati na nista samo gomilati BTC ako ovako nastavi.

Sto se tice ETN mislim da su ih hakovali i oni sada tajno prave hard fork jer 40 miliona sto smo im dali to je ok (bar se nadam) a da je hak na osnovu ljudi koji su koristili isti username/password pa su to postovali online i CEO je zatvorio sve naloge. Problem je sto su svi sada besni i cim otvore novcanike bice ogroman dumping kojnova na berzu tako da ce da poadne ispod 1 cente (ja sam platio 0.9 cente). Ovo mi najveca kocka do sada obicno 500 evra mi je prosek i najvise 1K do sada a ovaj je najveci posto je izgledalo da ce biti profesionalno odradjeno. Sta je tu je.
newbie
Activity: 4
November 07, 2017, 04:31:54 AM
Hteo sam da dam update na Electronium (ETN) ja sam stavio 300K (oko 3K evra) ali vec 2 nedelje nemam pristup novcaniku tako da sam mozda puko. Sta je tu je. Dali je jos neko ovde ulozio u ETN ICO? I ako da sta mislite dali ce da propadne?

Ja sam mislio uloziti u ETN i ne pogadja me nesto mnogo sto mu je cijena 0.050386 $ trenutno. Mislio sam uzeti za nekih 40ak € i neka stoje... Koji wallet koristis?
sr. member
Activity: 700
Merit: 252
Only Bitcoin!
November 07, 2017, 04:28:56 AM

daj link do njihovog ANN threada da pogledam. Mrzi me da trazim.
a inace nzm sta bih ti rekao po pitanju ICOa. Koliko sam primetio vrlo malo njih donese konkretnu zaradu odma' posle izlaska na trziste. Cak sta vise, najniza cena bude nakon zavrsetka skupljanja novca i cesto bude znacajno nize u odnosu na ICO period.
Moje je misljenje da je trenutno najbolja opcija drzati novce u btc do 16tog. Posle toga mislim da bi trebalo da se promeni odnos u korist alt valuta
sr. member
November 06, 2017, 11:49:21 PM
newbie
November 06, 2017, 09:38:12 AM
Hvala MICRO! Pokusacu ga naci...
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
Oldschool!
November 06, 2017, 07:28:04 AM
Pozdrav svim kolegama! Novi sam na forumu pa reko da prvo pozdravim nase ljude Smiley Za sve oko crypto svijeta sam saznao tamo nekad 2012-e i zestoko se nalozio na mining, medjutim kako je izostala podrska prijatelja (s kojima sam trebao zajedno da pocnem projekat) malo sam se ohladio i skoro pa 100% prestao da pratim desavanja vezana za crypto i totalno se prebacio na forex i options...
Sad sam se ponovo aktivirao (ima mozda 2 mjeseca) i odmah moram da pitam da li iko iz Bosne i Hercegovine ima na ovom forumu ili pak ovom podforumu?

Kako stvari stoje kopile-imbecil od drzave BiH se svim silama trudi da ne prati ne samo svjetske tokove vec i regionalne! Tako da smo svi mi koji planiramo trgovati crypto valutama prilicno limitirani... Ako neko iz BiH ovo cita a trguje na crypto berzama neka baci koju poruku. Za sve ostale veliki pozdrav! Smiley

Iz BIH ti je najaci Buxna , sa crypto.ba foruma. Znam decka licno cool lik javi mu se.
newbie
November 06, 2017, 07:11:33 AM
Pozdrav svim kolegama! Novi sam na forumu pa reko da prvo pozdravim nase ljude Smiley Za sve oko crypto svijeta sam saznao tamo nekad 2012-e i zestoko se nalozio na mining, medjutim kako je izostala podrska prijatelja (s kojima sam trebao zajedno da pocnem projekat) malo sam se ohladio i skoro pa 100% prestao da pratim desavanja vezana za crypto i totalno se prebacio na forex i options...
Sad sam se ponovo aktivirao (ima mozda 2 mjeseca) i odmah moram da pitam da li iko iz Bosne i Hercegovine ima na ovom forumu ili pak ovom podforumu?

Kako stvari stoje kopile-imbecil od drzave BiH se svim silama trudi da ne prati ne samo svjetske tokove vec i regionalne! Tako da smo svi mi koji planiramo trgovati crypto valutama prilicno limitirani... Ako neko iz BiH ovo cita a trguje na crypto berzama neka baci koju poruku. Za sve ostale veliki pozdrav! Smiley
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
Oldschool!
November 05, 2017, 06:02:05 PM
Pozdra svima Ja sam upravo nov ovde na forumu. Hocu da kupim kriptovalute pa ko ih ima za prodaji mozemo da se dogovotrimo.kupujem BITCOIN, ETHEREUM, LITECOIN, RIPPLE po trzisnoj ceni. Svaki dogovor je moguc .najamnje 50e. Isplata odmah. Samo licno u beogradu ili ako je potrebno dolazim u vase mesto.

Daj neki broj telefona nesto u pm pa se cujemo kad budem opet u bg.
newbie
Activity: 3
November 02, 2017, 11:06:27 PM
Pozdra svima Ja sam upravo nov ovde na forumu. Hocu da kupim kriptovalute pa ko ih ima za prodaji mozemo da se dogovotrimo.kupujem BITCOIN, ETHEREUM, LITECOIN, RIPPLE po trzisnoj ceni. Svaki dogovor je moguc .najamnje 50e. Isplata odmah. Samo licno u beogradu ili ako je potrebno dolazim u vase mesto.
full member
November 02, 2017, 07:59:48 PM
Okay... Prvi put sam iskoristio Cex.IO za prodaju BTC-a za Evre... SVE POHVALE! Kako sam kliknuo na "Withdrawal" tako se transakcija odradila... Nemam reci!
full member
November 02, 2017, 05:03:54 PM
ja sam se upravo prikljucio i yanima me kako da pronadjem kampanju koja je yainteresovana za newbie profil...pozdrav

Ni jedna kampanja nece newbie naloge
Jump to: