U stvari preporucujete kradju...
Svi traze nacin za jeftino(sta god)
Ja sam se setao u brodo pre par meseci i tip pregradio potok i napravio svoj ribnjak. Garantujem ti da moze na neki brzi potok u planini da se stavi generator i eto ti struje za komilu PC mozes ziveti do kraja zivota a stari generator nije tolko skup a sela po planinama propala niko ne zivi dobijes plac djaba. I sve to bez kradje.
Samo neznam dokle ce kripto i miniranje biti profitabilno ja razmisljam da uzenme par solarnih ploca i bateriju da preko dana napunim i ide pc sa baterije ali cim stavim 2 solarne ploce zakucace paraziti na vrata i zato ne radim to.
Ako se drzim zakona sto sam procitao - i istrazivao sa mojom drugaricom(ona je advokat). Zakon o Energetici ako nekoga zanima.
Dokle god ne pravis vise od 1000 KW/H nece ti biti naplacivan porez. Tako da sto se tice 2 male solarne ploce neces imati problema.
Ja sam razmisljao da ulozim oko 5k u Solarni krov, i to bi pravilo oko 8 KW/H, a ta matematika je da su svi uslovi iskorisceni i da ploce rade na 100% sto to nikada nece biti. A sto se tice baterija... To je velika investicija, moraces da ih menjas na svake 2-3 godine, i to je dodatan trosak
Ja znam milionera u srbiji (ima coveg biznis ali zivce pogubio dok je steko lovu, nije bitno) tip je stavio desetak ploca na kucu 700 dvadrata. cisto sumnjam da je uzimo bilo koje dozvole ali tip ima radnike , firmu itd. Ja se plasim da ako vide ploce zakucace bez obzira na zakon. U srbiji paraziti iz partije (a one se menjaju ko gace) samo gledaju koga mogu da pomuzu. I ake ne pomuzu vole da se izivljavaju. Eto to mene plasi jer meni su biznis unistili kada sam radio "po zakonu" jedan pa drugi pa treci me maltretirali i na kraju idite svi u pm. Sada radim preko interneta i cutim stacu kad nemogu javno da radim jer Srbija mrzi slobodu svojih gradjana nego ih gazi cizmom ko kad smo bili pod okupacijom. Kada vlast se nebi mesala mi bi bili bogata zemlja a gledaj sta smo 400 evra pola ljudi ne radi i 40K pobegne svake godine. Zamisli da vidu da imam 10 riga, proglasice me teroristom. Jadini nacin je da platis mito i otvoris laznu IT firmu da partijska stoka misli da to radis "legalno" i da oni to "odobre". nek se svi nose u pm!
OK, sad se bolje osecam.