Vinarija Budimir, za Boje Lila grozdje je samo sa jedne posebne plantaze, 4 godina u buretu, pa u flasi godinu dana i tek onda u prodaju. Ja sam je kupio pre 5 dana za 2300 din. To je jedino sto trenutno imam kod sebe.
O Spasicevoj tamjanici nema mnogo price, ova je obicna oko 800 din, mozda i 750. On inace ima i Lekciju, to je vec preko hiljadu dinara nisam siguran tacno, ja kupujem obicnu uvek. ( inace tamjanika mi je omiljen belo, Spasic, Budimir, Minic su mi omiljeni podrumi mada ima i drugih isto tako odlicnih)
Sva ta bela vina su od 700 dinara pa na gore, dok su kasne berbe preko 1500 din.
Samo poredjenja radi Miniceva kasna berba je 1900 din. 0.75 a Budimirova kasna berba oko 1300 din 0.5.
Moje omiljeno vino Experiment ( inace ima i Tamjanika experiment isto odlicna) barikirano vino, kad god ga pijem padam na dupe :-) cena mu je 950 din. Ovo vino cesto pijem i svaki put se odusevim kao i prvi put. Nije mnogo skupo kao neka vina, a opet ukus jedinstven po meni.
Ja trenutno nisam u Srbiji, Boje Lila sam poneo sa sobom i jos je nisam otvorio. Ovo sada sam izdvojio neke stvari koje se meni licno svidjaju i koje ja kupujem .
Zaboravio sam na Vinarije Stari Dani iz Vranja sa njihovim odlicnim vinima Dert, Basma, Aber.. Kosta Botunjac sa Jagodom (jagoda je stara srpska sorta, Kosta Botunjac je obnovio vinograde i flasa je oko 1700 din) jedinstveno vino jedinstvenog ukusa.
Cenovnik postoji naravno, ima i rakija Sokolove skoro sve, Stara Pesma, Premier to su rakije koje kostaju preko 2500 din 0.75 neke i preko 3 000 zavisi koliko staru rakiju ko zeli ( oni imaju 5 ice i 12 ice). Rajal rakije nisu lose i Stari Hrast one su oko 1000 din 0.75 ( stari hrast ima svoja vina koja su vecinom slatka cini mi se). Ja imam kartu za nazad 6 septembra i u Nisu sam 7 posle toga mogu da vam dam vise informacija o svemu. A ako ste blizu Nisa i zelite da vas odvedem tamo gde ja kupujem,pijem ili samo degustiram vina i rakije vi se javite :-)