Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 23. (Read 3594585 times)

member
Activity: 69
Merit: 15
https://t.me/btc_bez_provizije
October 27, 2020, 12:29:54 PM
Banka to vidi kao charge back a ne kao uplatu Wink mozes sam da proveris I u aplikaciji banke pise charge back a ne priliv.Ako hoces karticu cripterium radi kod nas ali nisam probao
Da, ali i na to ide porez!

- Dakle, ako ste primili i dva evra iz inostranstva po nekom osnovu, mora da se obračuna porez. Zabluda je da je limit 20.000 ili koliki se već iznos licitira na društevenim mrežama.
-To potencijalno znači da može da se oporezuje i refundacija za avio-kartu.
Izvor:
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/3250551-porez-na-zarade-iz-inostranstva-influenseri-jutjuberi

sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
October 27, 2020, 12:10:03 PM

Toliko set see raspricali o vinima, morao sam kvalitetno da se ulemam sad za vikend.  Cheesy

Nego evo malo novosti o staroj poznatoj temi.

Poreska uprava poziva fizicka lica na saminicijativno prijavljivanje prihoda iz inostranstva zarad oporezivanja.  Huh
Meni licno deluje kao ocajnicki pokusaj, pa ako prodje. Takodje, evo jedan komentar cini mi se da je istinit

Citao tu vest na N1 http://rs.n1info.com/Biznis/a660016/Poreska-uprava-ko-ne-placa-porez.html! Kao sto kaze taj komentar, ako prodje proslo je, ako ne nista! Kvazi drzava sa kvazi sluzbama, kako je bilo tako i ostalo!

Bruto dobit. I seljak kad pokupi krompir sa njive i proda ga, tek kad odbije troskove goriva, semena, onih specija sto prskaju, amortizacija... tek onda dobija tacnu dobit. Jos je zanimljivije, ako bi on hodlovao ostatak krompira,  Smiley tj. prodao tek da pokrije troskove, jel to podleze oporezivanju? Ipak nije dobio novac za to...

https://www.youtube.com/watch?v=gWpwgt0hiZo&t=45s

I dalje je hit! Ovo je snimano bas odavno, i nista nije bolje, gore je... seljaka (ljudi koji zive i rade na selu) je sve manje!

Samo neka nastave sa haracem na frilencere i kripto i ostace samo paraziti iz partija i kada pomru penzioneri nece imati kome vampirska birokratska stoka da pije krv.
jr. member
Activity: 66
Merit: 2
October 27, 2020, 10:54:12 AM

Ma dobro razumem nego sam se zbunio sad za ovo identicno. @examplens Sta se desava ako BTC nije skroz identicnan? Samo uzmu BTC i cao ili?

npr. Napravis nalog da prodajes 0.54 odes u wallet pozeljno je da bude identican iznos, dakle isto 0.54. Ako zanemaris fee ili slicno pa saljes 0.535, to moze da uspori ceo proces. Na to sam mislio.
Nema samo uzmu BTC, ne sekiraj se  Cheesy

Okej razumem. Razlog zasto sam to pitao je posto su mi svi BTC na jednom azijskom exchange i da povucem kod ECD zahteva 0.2% fee pa ne znam koliko ce kod njih stici nakon toga. Nista izracunacu.

Mislim da ti automatski i oni izracunaju, verovatno i pise koliko ce tacno stici.
Inace, menjacnice i nisu bas preporuka za cuvanje Bitcoina, mnogo je razloga. Jedan od njih je i visok withdraw fee.

Razumeo, hvala. Vidis nisam pametan sto se drzanja kripto na exchange tice. Koji bi mi wallet preporucio gde mogu da drzim BTC itd. lepo i posle bez problema da saljem na ECD? Gledam ovaj Electrum mozda? Bitno mi je da mogu da mu pristum sa vise racunara i obavim transakcije.  Smiley
member
Activity: 224
Merit: 18
October 27, 2020, 10:15:46 AM
ne ides preko njihove kartice,prebacis tether(na deposit funds)preko tron mreze za 1$ fee pa njega zamenis za $ u 1:1 odnosu posle taj $ prebacis na visu/mc karticu.Moras da dodas svoju karticu(kao na cexu) i treba kyc koji odobre kroz 48h max,njihove kartice nisu jos dostupne za nas.Fee je 1.5% ili 5$ minimum
moj reff Smiley http://wallet.advcash.com/referral/62ced4d9-c334-47b9-9cac-ddb5365bdf5e

Ah, to opet nije resenje. Zelimo da izbegnemo inostrane uplate na domaci racun. Ali zvuci zanimljivo ako je povoljniji od CEXa koji inace radi skoro savrseno
Banka to vidi kao charge back a ne kao uplatu Wink mozes sam da proveris I u aplikaciji banke pise charge back a ne priliv.Ako hoces karticu cripterium radi kod nas ali nisam probao
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
October 27, 2020, 10:08:30 AM
ne ides preko njihove kartice,prebacis tether(na deposit funds)preko tron mreze za 1$ fee pa njega zamenis za $ u 1:1 odnosu posle taj $ prebacis na visu/mc karticu.Moras da dodas svoju karticu(kao na cexu) i treba kyc koji odobre kroz 48h max,njihove kartice nisu jos dostupne za nas.Fee je 1.5% ili 5$ minimum
moj reff Smiley http://wallet.advcash.com/referral/62ced4d9-c334-47b9-9cac-ddb5365bdf5e

Ah, to opet nije resenje. Zelimo da izbegnemo inostrane uplate na domaci racun. Ali zvuci zanimljivo ako je povoljniji od CEXa koji inace radi skoro savrseno
member
October 27, 2020, 09:55:04 AM

Kao prvo paypal nece niko da radi zbog cashback opcije,kao drugo imate advcash koji je bolji i od cexa,ecdrs i ostalih jer ima fee oko 2%

Jel koristis advcash? Koliko vidim za sve kartice je "Not available in your country". Kako onda konvertujes u realan kesh?
legendary
Crypto Swap Exchange
October 27, 2020, 09:44:04 AM

Ma dobro razumem nego sam se zbunio sad za ovo identicno. @examplens Sta se desava ako BTC nije skroz identicnan? Samo uzmu BTC i cao ili?

npr. Napravis nalog da prodajes 0.54 odes u wallet pozeljno je da bude identican iznos, dakle isto 0.54. Ako zanemaris fee ili slicno pa saljes 0.535, to moze da uspori ceo proces. Na to sam mislio.
Nema samo uzmu BTC, ne sekiraj se  Cheesy

Okej razumem. Razlog zasto sam to pitao je posto su mi svi BTC na jednom azijskom exchange i da povucem kod ECD zahteva 0.2% fee pa ne znam koliko ce kod njih stici nakon toga. Nista izracunacu.

Mislim da ti automatski i oni izracunaju, verovatno i pise koliko ce tacno stici.
Inace, menjacnice i nisu bas preporuka za cuvanje Bitcoina, mnogo je razloga. Jedan od njih je i visok withdraw fee.
jr. member
October 27, 2020, 09:39:06 AM
sr. member
Activity: 604
Merit: 416
October 27, 2020, 09:32:00 AM
Drugari, da li ja preko ECD mogu da prodajem za dinare valute sa bilo kojih adresa? Nisam ih koristio i buni me sto nema nigde BTC deposit adrese. Kako im saljem BTC da prodam?

Kreiras zahtev za prodaju, dobices email da potvrdis. Kada kliknes na link za potvrdu, potvrdis da je sve ok, dobijas generisanu BTC adresu gde saljes Bitcoine koje hoces da prodas. Vrlo je bitno da iznos tokom kreiranja naloga za prodaju i iznos koji saljes budu identicni.

Kao prvo paypal nece niko da radi zbog cashback opcije,kao drugo imate advcash koji je bolji i od cexa,ecdrs i ostalih jer ima fee oko 2%

Jel koristis advcash? Koliko vidim za sve kartice je "Not available in your country". Kako onda konvertujes u realan kesh?

Hvala brate. Deluje jednostavno samo withdraw sa drugog exchange ume da skida fee. Moracu da stelujem to da bude izjednaceno haha

Ne znam sta tacno planiras da stelujes, ali transaction fee moras platiti kao i fee od ECD menjacnice, od toga ne mozes pobeci. Takodje ECD ti daje vremenski rok u kom moras poslati BTC ako se dobro secam, ne znam tacno koliko je dugacak, ali ako stavis premali transaction fee (ako uopste koristis wallet koji moze to raditi) onda ti mozda transakcija ne prodje na vreme. Ne znam da li onda samo ne garantuju prvobitnu cenu ili ti poniste transakciju pa moras kontaktirati korisnicku sluzbu, ali svejedno, nije preporucljivo.

Kako moze BTC da ne bude identican? BTC je BTC. Oni ti traze odredjenu sumu, ti tu sumu treba da posaljes, ne znam sta te tacno tu buni. Ukoliko posaljes vise, opet ces verovatno morati ticket da otvaras, ukoliko posaljes manje, nece proci transakcija dok ne posaljes tacno koliko traze. ECD je registrovana kompanija. Nece sigurno "uzeti BTC i cao" vec ce ti vratiti taj BTC ali moraces da se mucis sa korisnickom sluzbom bez ikakvog razloga.
jr. member
October 27, 2020, 09:22:07 AM
Drugari, da li ja preko ECD mogu da prodajem za dinare valute sa bilo kojih adresa? Nisam ih koristio i buni me sto nema nigde BTC deposit adrese. Kako im saljem BTC da prodam?

Kreiras zahtev za prodaju, dobices email da potvrdis. Kada kliknes na link za potvrdu, potvrdis da je sve ok, dobijas generisanu BTC adresu gde saljes Bitcoine koje hoces da prodas. Vrlo je bitno da iznos tokom kreiranja naloga za prodaju i iznos koji saljes budu identicni.

Hvala brate. Deluje jednostavno samo withdraw sa drugog exchange ume da skida fee. Moracu da stelujem to da bude izjednaceno haha

Ne znam sta tacno planiras da stelujes, ali transaction fee moras platiti kao i fee od ECD menjacnice, od toga ne mozes pobeci. Takodje ECD ti daje vremenski rok u kom moras poslati BTC ako se dobro secam, ne znam tacno koliko je dugacak, ali ako stavis premali transaction fee (ako uopste koristis wallet koji moze to raditi) onda ti mozda transakcija ne prodje na vreme. Ne znam da li onda samo ne garantuju prvobitnu cenu ili ti poniste transakciju pa moras kontaktirati korisnicku sluzbu, ali svejedno, nije preporucljivo.

sr. member
October 27, 2020, 09:19:25 AM

jr. member
October 27, 2020, 09:08:11 AM

legendary
Crypto Swap Exchange
October 27, 2020, 08:32:12 AM

member
October 27, 2020, 08:07:06 AM
jr. member
October 27, 2020, 08:04:38 AM
sr. member
October 27, 2020, 06:06:46 AM
Iskreno, zao mi je ovog dela foruma i svaki put kada svratim se pokajem. Bar jednom mesecno moram stavljati pojedine na "ignore" kao sto je eh....

To ti je kao u saobracaju, ma koliko da pazis i vozis korektno, uvek se nadje neko ko ne zakoci na vreme i odvali ti gepek. Neke stvari prosto ne mogu da se izbegnu.

Svestan sam toga, ali mi je zao sto je tako i ovde, narucito zato sto su neki delovi foruma mnogo bolje moderisani, imaju pravila i imaju mnogo bolje teme.
newbie
Activity: 2
Merit: 0
October 26, 2020, 11:26:16 PM
I ja predlazem da ne odustajes. Nema razloga. Prevaranata ima svuda. To ti je isto kao kada bi uzeo prvi put u zivotu 100e da razmenis u knezu i naleti slucajno na neke prevarante. Da li bi odustao od koriscenja eura?
legendary
Crypto Swap Exchange
October 26, 2020, 07:03:32 PM
Generalno imao sam stvarno najbolju mogucu nameru da samo kupim neki BTC.
Vec me sinoc jedan odavde sa foruma lepo ojadio za 30USD sto je trebalo da bude test transakcija, klasicna neka jajara i pacovcina nego nebitno. Ispao sam glup i nisam ukapirao da je recimo 98% prodavaca BTC-a zapravo cista prevara. (ne mislim na nikog odavde da budem jasan odmah)
Izgleda da moram jos dosta da se edukujem o kripto valutama pre nego sto krenem s' investicijom.
Hvala svima na savetima vec ste mi mnogo pomogli.
Pozdrav svima.

Prvo nemoj da odustajes. Kao i svuda, uvek imas one koji ne mogu da odole a da nekog ne pokradu ako postoji mogucnost. Razlika je izmedju "ispao glup" i "ispao naivan". Naivni su obicno oni koji nastupaju posteno i ocekuju takav pristup sa druge strane a ne da budu prevareni i pokradeni.
Sto se tice prodaje ovde, zasto da ne. Ali svakako treba da se upoznas sa nekim pravilima kako sve funkcionise i trudi se da budes sto je moguce jasniji. I iv4n i ja smo postavljali pitanja vise da te poguramo da se oslobodis u konverzaciji, pa eto da dobijes vise informacija.
U konkretnom primeru, ti si inicijalno hteo da kupis BTC kroz PayPal. Dobro bi bilo da naglasis da li je to jedina opcija trgovine, da li ti je to samo ulazak u kripto ili trazis metod da konvertujes PP novac u kesh mimo bankara. Po meni su to bitni parametri i za neku dalju trgovinu sa tobom. Takodje o kojem iznosu se radi.
Evo npr. ja treba da placam neke domene, ukupno mislim oko 50$. Moj registar prihvata i BTC i Paypal, pa mi svejedno. Ako tebi znaci, mozemo obaviti razmenu jer cu ja svakako trositi BTC za to, a mom registru je svejedno kako ce im biti placeno.
Sad nemam pojma, da li ti je to mali iznos, mozda si planirao ozbiljniju sumu...
Ovde na forumu takodje ima nekoliko trgovaca, najcesce je to 1:1 odnos za PP transakcije i skoro uvek ima otvorenih ponuda. Tu bi morao malo da se potrudis, cisto da steknes kakvu takvu reputaciju pa da se ljudi ne plase da trguju s tobom.

Iskreno, zao mi je ovog dela foruma i svaki put kada svratim se pokajem. Bar jednom mesecno moram stavljati pojedine na "ignore" kao sto je eh....

To ti je kao u saobracaju, ma koliko da pazis i vozis korektno, uvek se nadje neko ko ne zakoci na vreme i odvali ti gepek. Neke stvari prosto ne mogu da se izbegnu.
sr. member
October 26, 2020, 03:47:22 PM

Sto se tice kupovine i prodaje BTC-a i ostalih kriptovaluta, Milane, preporucujem ti da naucis da koristis DEX za koji nije potrebno da verujes bilo kome jer niko nikoga ne moze prevariti tu. U telegram grupu te mogu ja ubaciti ili bilo ko drugi od ucesnika. Ukoliko zelis da procitas vise o samoj "menjacnici" mozes prelistati malo starije stranice sa ovog Thread-a, ali nije potrebno jer samo uputstvo (sa slikama i GIF-ovima ako se dobro secam) mozes naci u pinovanoj poruci na Telegramu.

Ukoliko pak zelis za kes, imas localbitcoins stranicu na netu mada se tamo ume dosta dugo cekati i neki uzimaju malo vece provizije. Ako zelis na forum-u da trgujes, gledaj da nije nov profil sa malo merit-a i bez ikakvog trust-a.

Ali po meni bi najbolje bilo da pojedes knedlu i platis tih par % sto centralizovane menjacnice kao CEX ili ECD uzimaju jer ti je to najsigurnije za pocetak.

I iskreno, ja bih se ponudio da ti prodam, ali PayPal ne koristim a i nemam trenutno veliku potrebu da prodam BTC jer verujem da ce jos rasti.

newbie
Activity: 8
Merit: 0
October 26, 2020, 12:07:59 PM
Generalno imao sam stvarno najbolju mogucu nameru da samo kupim neki BTC.
Vec me sinoc jedan odavde sa foruma lepo ojadio za 30USD sto je trebalo da bude test transakcija, klasicna neka jajara i pacovcina nego nebitno. Ispao sam glup i nisam ukapirao da je recimo 98% prodavaca BTC-a zapravo cista prevara. (ne mislim na nikog odavde da budem jasan odmah)
Izgleda da moram jos dosta da se edukujem o kripto valutama pre nego sto krenem s' investicijom.
Hvala svima na savetima vec ste mi mnogo pomogli.
Pozdrav svima.
Pages:
Jump to: