Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 26. (Read 3594803 times)

legendary
Activity: 3248
Merit: 1179
October 02, 2020, 01:52:30 PM
Poker je jedina "kocka" u kojoj veliku ulugu ima i vestina, znanje a ne samo sreca, smatra se kockom ali ustvari i nije.

Slicno vazi i za sportsku kladionicu ima ljudi koji igraju na znanje ali je mnogo mali procenat sve ostalo je cista kocka.

Isto vazi i za trgovinu uglavnom je cista kocka.

Moja firma radi za stake.com i primedice.com oba su provably fair sajta tako da je tu sve cista sreca. Ima i mali house edge.

Ali svakako sada ne primamo vise igrace iz Srbije. Svakako ne preporucujem kockanje nikome. Osim ako je cisto radi zabave a ne sa ciljem da se zarade pare.

Poker je vec nesto drugo. Samo je zeznuto sto mozes da se navuces opasno kao i na kocku Smiley .

A na zene i drogu jel moze covek da se navuce? Alkohol, komfort, brza kola... ovo ili ono? Mogu ja da filozofiram, izmedju ostalog volim i to da radim ponekad! Smiley

Sto nam se nisi pridruzio u bitcointalk private series? Video sam da si pisao i tamo, javio sam ti se, mislio sam da ces da iskoristis "free ticket" od mene i da probas bar jednu igru bez ikakvih gubitaka.
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
October 01, 2020, 03:57:30 AM
snip

Treba imati i srecu. Neki tip je dobio million UNI jer je imao vise nalog a stekovao tako jesto cuo sam na Jutub. Ja sam bio blizu par puta za velike pare pa sam puko, treba srece ugrabiit neki alt rano i da ta kocka se isplati.

Da, treba imati i srecu izmedju svega ostalog. Kocka je kocka sa razlogom, i jedna od opcija "isplati se ili se ne isplati" te uvek snadje! Po meni trgovanje je slicno kockanju, za oba ti je potreban pocetni kapital, ima puno razlicitih strategija koje mozes primeniti, sa vise znanja povecavas svoje sanse za uspeh, iza ugla uvek ceka neka sreca/nesreca, racunaj na to! Najbolje je da se proba, ko nije probao nije ni znao!

Da li ima kockara ovde? Jel imate omiljene sajtove i koji su? Koje su vam omiljene igre? Ajde da se malo pokrenemo sa mrtve tacke! Smiley

Poker je jedina "kocka" u kojoj veliku ulugu ima i vestina, znanje a ne samo sreca, smatra se kockom ali ustvari i nije.

Slicno vazi i za sportsku kladionicu ima ljudi koji igraju na znanje ali je mnogo mali procenat sve ostalo je cista kocka.

Isto vazi i za trgovinu uglavnom je cista kocka.

Moja firma radi za stake.com i primedice.com oba su provably fair sajta tako da je tu sve cista sreca. Ima i mali house edge.

Ali svakako sada ne primamo vise igrace iz Srbije. Svakako ne preporucujem kockanje nikome. Osim ako je cisto radi zabave a ne sa ciljem da se zarade pare.

Poker je vec nesto drugo. Samo je zeznuto sto mozes da se navuces opasno kao i na kocku Smiley .
legendary
September 30, 2020, 02:17:48 AM
snip

Treba imati i srecu. Neki tip je dobio million UNI jer je imao vise nalog a stekovao tako jesto cuo sam na Jutub. Ja sam bio blizu par puta za velike pare pa sam puko, treba srece ugrabiit neki alt rano i da ta kocka se isplati.

Da, treba imati i srecu izmedju svega ostalog. Kocka je kocka sa razlogom, i jedna od opcija "isplati se ili se ne isplati" te uvek snadje! Po meni trgovanje je slicno kockanju, za oba ti je potreban pocetni kapital, ima puno razlicitih strategija koje mozes primeniti, sa vise znanja povecavas svoje sanse za uspeh, iza ugla uvek ceka neka sreca/nesreca, racunaj na to! Najbolje je da se proba, ko nije probao nije ni znao!

Da li ima kockara ovde? Jel imate omiljene sajtove i koji su? Koje su vam omiljene igre? Ajde da se malo pokrenemo sa mrtve tacke! Smiley
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
September 23, 2020, 04:17:25 PM
U poslednjih 10 strana samo se o jedno te istom prica, kako uci/izaci sa parama u cryptu. I ko nije lenj da cita moze svasta da pronadje, ko je lenj njemu tesko da moze da se pomogne! Ok je da pitas tu i tamo nesto, ali ja verujem da je probati uvek najbolja opcija! Mozda malo izgubis/potrosis, ali zato mozes mnogo da naucis, i sve tako dok ne pronadjes ono sto ti najvise odgovora! Stvari se menjaju, zato je najbolje znati kako da se snadjes, kako da probas, kako da uvek izvuces dobar kraj!
Inace jel radite vi nesto drugo osim sto trgujete? Jel igra neko poker?
#4 Bitcointalk Poker Series @ SwC Poker (0.06 BTC, BIG BTC Ticket by SwC)   link: https://bitcointalksearch.org/topic/4-bitcointalk-poker-series-swc-poker-006-btc-big-btc-ticket-by-swc-5271735
Ko zeli da sazna vise sve moze da se vidi i procita o ovom turniru. Dobro je zezanje i lep poker! Da ne duzim mnogo, poklanjam jednu kartu za sledeci turnir, 1.4 mbtc-a je buy in! Ostalo je jos 4 u ovoj seriji, ako si dobar mozda se dokopas poena i nadjes se u velikom finalu! Za svaki turnir dobijes 10 tiketa za lutruiju + tiketi u zavisnosti od mesta koje osvojis.
Uslov je da si preko junior member i da imas account na swc-u!
Mozda zainteresujem nekog za poker! Smiley

legendary
September 22, 2020, 03:12:20 PM
Ja sam vec razmisljao o tome, ali iskreno frka mi je da se navucem, a i mrzim onaj "loss" osecaj nekako mi on potire sav prethodni adrenalin.
Cuo sam i da partije znaju da traju dugo, nisam siguran da cu izdrzati sedeti nekoliko sati u komadu zbog pokera.

Igraju Yahoo i Hampuz od poznatijih menadzera, ima tu jos nekih poznatih imena sa foruma! Poseti nas malo u toj temi, nije ovo cash poker, turnir je, nadmudrujemo se, ima tu dobrih igraca a i pocetnika koji polako otkrivaju svet pokera. Sve u svemu dobro druzenje i dobar poker.
Ovaj poklon buy-in za sledeci turnir je nesto sto je Hampuz zapoceo. Ako pogledas postove od prosle nedelje videces da sam i tamo hteo da poklonim isto za prvog novog igraca, ali se niko nije javio, tako da sam resio da ponovim to i ovde, mozda neko od nasih zeli da zaigra.

Sto se tice navlacenja na poker to i nije tako lose! Navuci se na dobre stvari je uvek dobro, naravno treba imati granicu (kontrolu)! Poker je dobra kartaska igra, zahteva odredjen karakter, poznavanje ljudi i psihologije uopste... ali da ne filozofiram mnogo, nase partije nisu tako duge, za nas odlicno igra se od 7 uvece nedeljom, partije se zavrsavaju za oko 3 sata, max 4! Izdrzi se za pokerom i mnogo duze ako zavolis igru! To kao vazi za sve u zivotu, ako se dovoljno zagrejes za nesto spreman si i da provedes vreme baveci se time. U svakom slucaju ako si za samo reci, a svakako te ocekujem tamo u temi ako zelis da se malo zainteresujes za poker!
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
September 22, 2020, 02:30:30 PM
U poslednjih 10 strana samo se o jedno te istom prica, kako uci/izaci sa parama u cryptu. I ko nije lenj da cita moze svasta da pronadje, ko je lenj njemu tesko da moze da se pomogne! Ok je da pitas tu i tamo nesto, ali ja verujem da je probati uvek najbolja opcija! Mozda malo izgubis/potrosis, ali zato mozes mnogo da naucis, i sve tako dok ne pronadjes ono sto ti najvise odgovora! Stvari se menjaju, zato je najbolje znati kako da se snadjes, kako da probas, kako da uvek izvuces dobar kraj!
#4 Bitcointalk Poker Series @ SwC Poker (0.06 BTC, BIG BTC Ticket by SwC)   link: https://bitcointalksearch.org/topic/4-bitcointalk-poker-series-swc-poker-006-btc-big-btc-ticket-by-swc-5271735
Ko zeli da sazna vise sve moze da se vidi i procita o ovom turniru. Dobro je zezanje i lep poker! Da ne duzim mnogo, poklanjam jednu kartu za sledeci turnir, 1.4 mbtc-a je buy in! Ostalo je jos 4 u ovoj seriji, ako si dobar mozda se dokopas poena i nadjes se u velikom finalu! Za svaki turnir dobijes 10 tiketa za lutruiju + tiketi u zavisnosti od mesta koje osvojis.

Ja sam vec razmisljao o tome, ali iskreno frka mi je da se navucem, a i mrzim onaj "loss" osecaj nekako mi on potire sav prethodni adrenalin.
Cuo sam i da partije znaju da traju dugo, nisam siguran da cu izdrzati sedeti nekoliko sati u komadu zbog pokera.
legendary
September 22, 2020, 02:16:12 PM
newbie
Activity: 6
Merit: 0
September 21, 2020, 06:31:49 AM
Уколико неко користи Идену може пробати нод монитор који сам развио. Наиме, ако "падне" нод који рудари добићете е-пошту са обавештењем.
https://www.vavok.net/idena/
newbie
Activity: 8
September 18, 2020, 09:37:02 AM
Cex se koristi pomocu internet kartice za deposit/withdrawal,to sto ti ne znas I neces da citas prethodne stranice ne znaci da neko laze...

U tom slucaju provizije su slicne kao na ecd tako da to nije nikakvo resenje. Samo lupetanje.

Inace je receno da sa cex nase banke lepo rade u oba pravca. Lupetanje na sve strane.
member
Activity: 224
Merit: 18
September 18, 2020, 09:34:50 AM
Cex se koristi pomocu internet kartice za deposit/withdrawal,to sto ti ne znas I neces da citas prethodne stranice ne znaci da neko laze...
newbie
September 18, 2020, 08:54:20 AM
Po kojem osnovu se prebacuje novac na CEX iz nase banke i da li mora da se postuje limit od 10 000 eur mesecno?

Po osnovu kao sto prebacujete novac i kupujete sve ostale stvari na internetu.

Nije to limit od 10 000 eura mesecno vec je to otprilike neka granica gde posle nje vec zaintrigirate banku i poresku pa Vam mozda zakucaju na vrata da pitaju da li je placen porez za to.

Evo bio sam u sedam banaka i ni jedna nema nacin da prebaci novac na CEX. prosto kaze treba nam faktura (koju CEX Ne daje vec damo swift). Zakljucujem da si iskompleksirani degenerik koji daje lazne informacije po forumu.

Tvoja tumacenja poreza i svega ostalog pokazuju da si budala koja nema pojma o cemu govori.

Mi smo izgleda prinudjeni na ECD. Sad ako neko ima bolju informaciju molim da je da, jer ova budala samo unosi zabunu.

Verovatno ce se stvar promeniti donosenjem zakona.
legendary
Activity: 1526
Merit: 1359
September 18, 2020, 01:48:41 AM
Ne znam sta bi se stavilo u svrhu kada osnov uplata na kripto berzu ne postoji Smiley

Stavi u svrhu 'kupovina magle'! Neces biti daleko od istine.

Nisam mogao da odolim... Cheesy
newbie
September 15, 2020, 04:35:14 PM
Po kojem osnovu se prebacuje novac na CEX iz nase banke i da li mora da se postuje limit od 10 000 eur mesecno?

Nije to limit od 10 000 eura mesecno vec je to otprilike neka granica gde posle nje vec zaintrigirate banku i poresku pa Vam mozda zakucaju na vrata da pitaju da li je placen porez za to.

Kupovina roba i usluga? Pa ja ne placam ni robu ni uslugu?
Porez ce se platiti na dobit. Na sta bih platio porez drugo? Ne vidim problem da se plati porez.
CEX samo salje svoj swift. U njihovom nalogu nema svrhe.

Ne znam sta bi se stavilo u svrhu kada osnov uplata na kripto berzu ne postoji Smiley
sr. member
Activity: 604
Merit: 416
September 15, 2020, 04:31:39 PM

newbie
September 15, 2020, 03:52:50 PM
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
September 14, 2020, 09:07:06 AM
Da li je neko od vas cuo ili vec koristio ovu menjacnicu? Kao neka nova nasa menjacnica.

https://cryptoplus.rs/
Nisu oni novi postoje od 2018 a mislim da je vlasnik iste pre par meseca uzimao btc od par njih na zajam I da su ga posle jurili.Imas ecd za manji fee a I crypto.ba ekipa je otvorila berzu za srbiju I legit su pa vidi sa njima

Ne cudi me to puno.

Znam za ove dve nego sam se pitao za ovu posto nisam cuo za nju do pre neki dan.

sr. member
September 13, 2020, 04:47:33 PM
Jel bolje na cex trgovati ili da se prebaci na binance a cex samo za swift depozit da se iskoristi?

Vec sam par puta rekao na ovom forumu, CEX je najbolji po meni za isplate ali Binance koristim uvek za trgovinu valutama.

Znaci prebacis swift na cex, onda tamo kupis kripto i prebacis na binance? Pri isplati vratis na Cex i to je to?

Kartice ne tretiram nikako. Ne zanimaju me te provizije.

Najveci problem je podizanje casha na net.

Retko kad ulazim u kripto preko racuna jer vecina novca mi je vec u kriptu. Ali da, da ulazem redovno, kupio bih kripto na CEX-u, prebacio u svoj novcanik i kad hocu da menjam valutu za valutu ili valutu za USDT, poslao bih na Binance, tamo razmenio i vratio u svoj novcanik. Da, kad bih vracao na racun, prebacio bih na CEX i tamo izvrsio isplatu.
newbie
September 13, 2020, 02:33:17 PM
Jel bolje na cex trgovati ili da se prebaci na binance a cex samo za swift depozit da se iskoristi?

Vec sam par puta rekao na ovom forumu, CEX je najbolji po meni za isplate ali Binance koristim uvek za trgovinu valutama.

Znaci prebacis swift na cex, onda tamo kupis kripto i prebacis na binance? Pri isplati vratis na Cex i to je to?

Kartice ne tretiram nikako. Ne zanimaju me te provizije.

Najveci problem je podizanje casha na net.
sr. member
September 13, 2020, 01:14:50 PM

newbie
September 13, 2020, 11:55:56 AM
Edukujem se i u doglednoj buducnosti krecem sa investicijom.
Bune me malo te provizije banaka, kartice, swift transakcije, pa neki sajtovi prihvataju nase kartice neki ne, Payoneer ne radi...

Da li se isplati kupovina preko ECD u odnosu na metod prebacaja eura direkt na Binance SWIFT-om, trgovina na binance, prebacaj na wallet...

Na ECD je nesto manje od 5% provizija plus tu ulazi i konverzija iz dinara u EUR verovatno. Ali je jednostavno i kripto se samo pojavi na walletu.

A kada bih recimo iz neke banke prebacio na Binance ili CEX kako kontam provizije su do 1%, Binance i CEX ne uzimaju proviziju za SWIFT priliv. Onda imamo trosak kupovine kripta tamo sto kako kontam nije skupo i daleko je ispod 1%, pa na kraju te valute prebacujes na wallet i zavrsio si transakciju. To bi trebalo da bude ispod 2% cela igranka?

Onda me zanima zasto da kupujemo preko ECD ako nam je SWIFT i licna kupovina na berzi jeftinija? Sta sam propustio?

Isto vazi i za prodaju. U nekim bankama SWIFT priliv je besplatan. Dobijas direktno novac na racun u stranoj valuti. Ne moras posle da kupujes eure kao posle ECD. A trosak slanja sa CEX na primer je 0.3% + € 25.00.

Sta sam propustio?
---------------------------------
Btw uzmem ja malo tetera preko ECD reko da malo sa exodusa vrtim te pare, neka izgubim ali da vidim kako to ide... kad tamo Exodus trazi da imas nesto ethera da bi mogao da trgujes! Odem na ECD a tamo ne moze da se kupi 0.25 ethera jer je minimlano mislim 15 000 din Cheesy Moracu da pogledam tu Telegram grupu da tako kupim malo ethera.

Pitanja dodatna:
1. Zar banke dozvoljavaju da radis SWIFT transfer na CEX? Kriptosi nisu zakonski regulisani a i inace mi imamo restriktivan zakon o deviznom poslovanju.
2. Da li je neko platio porez na dobit?

ECD pruza jednostavnost i jedini su legitimni u Srbiji ukoliko se nesto nije promenilo u proteklih par godina kad sam poslednji put citao o njima. Imaju i bankomate takodje. Zato i jesu skuplji od svih ostalih. A berze ce uvek biti jeftinije. Dok je iz ruke u ruku uvek najbolje jer nema provizija. (Ima grupa na Telegramu koja je osnovana za to).

1. Da banke dozvoljavaju swift transfer na CEX u oba pravca koliko se secam. Nemamo zakon za kriptovalute trenutno i porez mozete izbeci ukoliko mesecni prilivi nisu vec od X cifre (10 000 eura ukoliko se secam). Odlive ne gledaju - Nek me neko ispravi ukoliko gresim.
2. Bilo je ljudi koji su dobrovoljno pokusali da plate ali su ih odbili, ne znam nikoga licno ili sa foruma da je platio porez.

Pages:
Jump to: