Ja sam pokusavao da decentralizovano trgujem, za mene to nije radilo. Ja hocu da prodam jer mi je ok cena (cak ne ni najvisa nego samo ok) niko od ljudi koji su provereni mi se ne javljaju jer je i njima cena ok, ali se komotno jave kada mogu da uzmu profit....
A sa druge strane - sa nepoznatim i neproverenim ljudima 1 na 1 ne trgujem.
Au, neverovatno koliko pogrešan mentalitet i koliko ne kapiraš pojam decentralizacije, kao ni kriptografske algoritme! Šta ti uopšte znači da si probao da decentralizovano trguješ i da ti "nije radilo"? Ja sam upravo uspešno trgovao sa tvojim najvećim strahom - "nepoznatim i neproverenim" čovekom, "1 na 1". Samo 1 na 1 je i jedina prava ideologija i poenta, P2P, kako je Satoshi zamislio, a ne da postoji posrednik koji uzima 5%, a nema potrebu da postoji jer protokol omogućava razmenu 1 na 1.
Naravno da je sve prošlo OK jer samo tako i može da prođe, u pitanju je Bitcoin kôd, nema greške, niko nikog ne može da prevari, prosto nema teorijske mogućnosti za to. Ne znam apsolutno ništa o toj osobi s kojom sam trgovao, osim izmišljenog nadimka. Možda je i vanzemaljac, ali je to potpuno nebitno i svejedno. Niko ne šalje novac prvi, nego u potpuno isto vreme, jer tehnologija to omogućava, kao i zaključavanje zajedničkog novca sa dva potpisa.
Hajde bar malo da se edukujete vi koji koristite isključivo centralizovane menjačnice, samo probajte 5at0ss1-ov DEX. Jel se toliko plašite i tresu vam se noge da ne smete da probate ni 500 dinara da razmenite? Ili 100? Zašto ne probati? Ako vam se posle toga toliko ne sviđa to što nema provizije i KYC, onda nemojte više nikad da koristite.
A to što pišeš oko cene, takođe nema smisla... Pročitaj 5at0ss1-ov poslednji post oko pozajmljivanja BTC - cena nema nikakve veze. Ali je teško shvatiti to što je on napisao, zato ću ovde staviti još jedan razlog zašto meni cena nema veze: ja radim DCA (Dollar Cost Averaging) i kupujem BTC npr. jednom nedeljno ili jednom mesečno i uopšte me ne zanima cena, zato što ću uvek ukupno kupiti po prosečnoj ceni svih mojih kupovina. Ne znam kakvi su ti to "provereni" ljudi koji neće da kupe ili prodaju zbog cene, a i ti isto, pišeš "ja hoću da prodam kad mi je ok cena"... Pa samo treba da radiš DCA, da prodaješ redovno određene količine i cena te uopšte ne dotiče... Ah...
jednostavno je premali uzorak da bi se mogla naci odgovarajuca ponuda i potraznja u svakom trenutku
naravno, svaki pocetak je takav, pa je i svaka inicijativa dobrodosla, ali za sada nisam ni ja nasao pogodan trenutak da uradim trgovinu na decentralizovanom trzistu na navedenom telegramu
Kako nisi našao "pogodan trenutak" (šta god to značilo) da uradiš trgovinu u Telegram grupi kada
nisi ni postavio nikakvu ponudu?! Ljudi, to je P2P, morate i vi da učestvujete, ne može samo jedna strana!