Da ne smeta, znamo sta si napisao!
Objasnio si sve lepo! Ljudi bi zaista trebalo da se edukuju malo! Moram da dodam da i meni nije jasko kako "njemu to nije radilo" i jos neke druge stvari, ali ne bih da ja tu ulazim u neku dubiozu! I ako treba, nema potrebe! Pre ili kasnije (a uvek je bolje pre naravno) shvatis da samo se trosi energija uzalud!
To ti je kratki odgovor na onaj tvoj roman od gore xD
Dobar mu je roman! U svakom slucaju!
Raspravljate se uzalud, on je sve lepo napisao! Problem je u tome sto mnogo ljudi ne zna za crypto, a i oni koji znaju pitanje je sta znaju! A da preskocimo sve i svasta i da dodjemo do toga sta je cex a sta je dex, koje su prednosti i mane jednog a i drugog to je vec mnogo dugacka tema, uostalom ima puno o tome ovde na forumu, po blogovima i tako dalje... Decko je pokusao to da to objasni u ovom kratkom romanu koji kritikujes...
Slažem se skroz za mali uzorak, veliki je rizik da se prepustimo samo ovakvom vidu trgovine, mada bi bilo sjajno kada bi to funkcionisalo
Koji je to veliki rizik o kome pricas?
Trebalo bi da te pustim da sam odgovoris, da vidimo sta ces da napises. Rizik sa decentralizovanim menjacnicama je samo jedan, da ti ne prodje trade po ceni koju hoces u datom trenutku! Ne rizikujes pare, ne rizikujes novcice, rizikujes samo da ne prodas ili ne kupis u datom trenutku!
Bilo bi sjajno kada bi to funkcionisalo! To i funkcionise! O cemu vi vodite debatu je samo VOLUME, a taj VOLUME je ono sto prave ljudi. Ne mozes da poredis binance sa najvecom bazom korisnika i jedan mali dex sa manje od 100 aktivnih coveka!
Poenta je jedna, ljudi ne znaju za crypto, jos manje sta je cex a sta je dex. Ja verujem da ce u buducnosti to biti drugacije, mozemo da diskutujemo o tome o kojoj buducnosti govorimo, sledecih 5 ili 25 godina! I to samo zbog jedne stvari koje je Ehh napisao:
Samo 1 na 1 je i jedina prava ideologija i poenta, P2P, kako je Satoshi zamislio, a ne da postoji posrednik koji uzima 5%, a nema potrebu da postoji jer protokol omogućava razmenu 1 na 1.
To je to! Ka tome se ide! Koliko brzo naucimo toliko cemo brze doci do toga! Ne trebaju nam glupi posrednici (a pod ovim mislim na politicare i bankare) koji nemaju blage veze ni o cemu, ali uzimaju proviziju na sve sto radimo.