I ono sto me najvise zanima, kakvo je stanje sto se tice poreske. Pretpostavljam da se stotine hiljada evra vec dizalo. Da li je neko svojevoljno ili prinudno ikada platio porez i koliko? Trazio sam svuda informaciju ali bezuspesno. Bez problema bih platio porez na kapitalnu dobit 15%, sto mi jedino ima smisla. Ali placanje poreza i doprinosa u iznosu od 45% mi nema nikakvog smisla, ne radim ni za koga i ne pruzam usluge online. Dok se ne regulise izgleda da moramo da cuvamo pola iznosa sa svaki slucaj.
Pretpostavljam da sada imas taj iznos i nece skoro biti opet, onda mozes kako hoces. Ako provuces preko ECD, tu imas pocetnicki fee 5% sto je sigurno manje nego CEX/Telenor kombinacija. Ako to izdelis u 4-5 transakcije, mislim da nikom neces upasti u oci.
Mozda i da pogledas ovde unazad par stranica, uvek ima neko ko kupuje, pa se dogovorite za direktnu trgovinu, uvek preporuka. Ili ovo sto @5at0ss1 predlaze, ali nisam siguran koliko je aktivno.
Ne znam za razlog zasto napustas BTC, kad se sve nekako namesta da ce ici na gore.
Slicno je Cex/telenor i Ecd. Cex uzima 3%+5e pa Telenor 1.5%. Svodi se na otprilike isto, oko 5%. Otc bih najradije ali preko pouzdane osobu za koju zasad ne znam.
Zahvalio bih se i clanu koji me je uputio na telegram grupu, malo sam citao uputstvo i iskreno zvuci mi komplokovano (iako mozda nije), a i nisam od onih koji bi medju prvima testirali tako nesto.
S obzirom na to da sam kripto prebacio u Ltc pa na Cex (80ltc), imao sam i tu srece i to bas preko noci.
Razlog je sto hocu da kupim nekretninu nakon vanrednog stanja, pa da iznos kredita bude sto manji. Trenutna cena nije losa i zadovoljan sam njom. Ko je izdrzao da ne proda nakon pada na 4-5k sada je u odlicnoj poziciji.