Здраво! Недавно сам се регистровао на овом форуму, и ја сам ухваћен свој одељак. Ја сам руски и увек односио са великом љубављу и поштовањем према Србији!
Реци развијају cryptocurrency у Србији, и да ли у Београду обменники fiat на cryptocurrency?
PS. Поруку сам писао у преводилац, дакле, молим вас, не строго судити
И још сам приметио да сам имао превод на ћирилицу, а ви пишите на латиници.
Dobro pitanje. Jel imamo uopste menjacnicu u Srbiji?
Nemas menjacnicu u Srbiji .
Ljudi obicno idu za Sloveniju lli Bec da bi podigli kes sa BTC automata . Ili Izmedju sebe zavrsavaju razmenu.
Ne siri lazne informacije ako nisi informisan!
https://ecd.rs/atmsPostoje automati u Srbiji.
Taj automat radi samo za kupovinu BTC ne za promenu iz BTC u FIAT ..
Bas bi voleo da ovaj rus ili bilo ko drugi ode do tog autmata i proba da uzme kes is njega...
POGOTOVO sto ECD.rs , meni licno nikad nije odgovrio na zahtev za promenu bTC-a i svaki put kada je pokusano kod njih da se zameni nije im radilo ovo ili ono, ili im je nepovoljan kurs bio .. To nije menjacnica to je sibicar.
PS: AKO SU SLUCAJNO NESTO POPRAVILI U ZADNJIH mesec dva ok , ali u zadnjih 2-3 godine koliko ja znam za njih nikada nisu nista uradi do kraja i kvalitetno.
PSS: takodje i to sto su ih kupili neki stranci , pa su otvorili u Beogradu predstavnistvo, gde im forex rade makedonci i bugari je tek posebna prica za ovu firmu..
Sta je FIAT?!
Sto se tice automata nemam iskustva ali sto se tice trgovine preko sajta imam trenutno 30,000 RSD u transakcijama i sve su za podizanje. Svaka transakcija je izvrsena u roku od 4 sata, i da podrska im je za svaku pohvalu!
"AKO SU SLUCAJNO NESTO POPRAVILI U ZADNJIH mesec dva ok , ali u zadnjih 2-3 godine koliko ja znam za njih nikada nisu nista uradi do kraja i kvalitetno." Moja poslednja transkacija je pre par dana i naravno sve je proslo kao i do sada (perfektno).
To sto je vlasnik stranac a ne nas covek to nista ne menja, jedina bitna stvar je da je dostupna prodaja i kupovina u nasoj valuti.
Stvarno ne razumem neke ljude, ponudis im nesto dobro oni samo gledaju kako to da sabotiraju (nije dobro ovo nije dobro ono).
I da, da napomenem imaju novi dizajn!
fiat je fizicki novac (papirni i sl.) i termin se koristi kad se kripto valuta proda i prebaci na bankovne racune.
Hvala na informaciji ali to je moglo prosto da se napise "papirni novac". Potrudite se da pisete na nasem jeziku ili bar da objasnite sta znaci.
Pre svega svaka cast za projekat o prevodu sajta bitcoin.org, mislim da je to bar neki pocetak.
Board, iskreno i ja se dvoumim oko toga dal' nam treba ili ne (kada vidim o cemu se pise ovde).
Ali, moramo da napravimo neku promenu ako mislimo da se cela prica oko kripto valuta razvije i kod nas (da budemo u toku sa vremenom
).
Naleteo sam na ovaj forum
http://bitcoin.rs/forum/ da li je neko clan i da li je aktivan forum?
Na forumu pise "We currently have 715 members registered.".
Postovani ,
Posto se niste ni potrudili da naucite osnove cripto valuta , zamolio bih vas da prvo to resite pa da onda diskuttujete da li je nesto potrebno ili dobro.
A to sto si ti povuka 30000rsd sto je manje od 300e je suma na koju moras da platis porez , i bas me interesuje na koji naci ces to da pravdas poreskoj upravi.
Cisto da napomenm ako budes to pravdao sa zaradom , moras kao freelancer da plati 48% poreza na zaradjeni novac. A ako ga pravdas kao dodatnom zaradom informisi se u poreskoj koliko te kosta .
A mnogo strani izrazi se koriste radi lakse i brze komunikacije , kao sto je u SRBIJI opste prihvaceno koriscenje turskih imena i imenica za razne stvari.
Ali to ti kao srbinu nesmeta jel da ..
Ko me tero da ulazim ovde u raspravu ko me teeeero!
Ajde prvo da raspravimo ovo oko poreza.
"Do 1mil RSD godisnje nemas nikakvu obavezu da prijavljujes poreznicima to znam sigurno." cuo sam i na drugim mestima ovakav komentar.
Ovo smo resili.
I da nisam freeelancer!
A sto se tice izraza i lakse i brze komunikacije, mislim da bi najlakse bilo kada bi pricao na nasem jeziku!
Sto se tice ovog sto si napisao "kao sto je u SRBIJI opste prihvaceno koriscenje turskih imena i imenica za razne stvari.
Ali to ti kao srbinu nesmeta jel da" da li si ti decko svestan zasto je to tako sa turskim imenica (recima) koje se koriste u Srbiji?!!!!
Da li znas uopste o cemu pricas i da li bi trebalo o tome da pricas uopste?!!!!
I reci samo koja su to turska imena koja se koriste u Srbiji?!!!
I da kao SRBINU smeta mi to sa recima jer znam zasto je to moralo da bude tako! A ti decko, zadrzi taj tvoj FIAT i batali se nase istorije (ako je vec ne znas)!
Nervira me ovo kada neko pokusava da bude pametan a samo ide iz krajnosti u krajnost sa glupostima.
I da nervira me kada ovde nesto komentarisem sto nije vezano za kripto valute.
Sta ce meni tvoj FIAT kada se bavim kripto valutama!