Ulaganjem u ICO-se, kupovinom MasterNodova, skupljanjem airdropova... gde ste se pronašli?
Hold, arbitraza..
Jedno deset puta mi je post otišao u draft i nije se više pojavio....
Hold je naravno jasan ali da li bi bio ljubazan da na nekom primeru detaljno objasniš arbitražu? Teoretski mi je jasno ali u praksi nikada to nisam odradio (uspešno)...
Nije lako raditi arbitrazu, tacnije u praksi je nemoguce bez botova. Previse varijabli je u igri da bi moglo sve dovoljno brzo da se unese u Excel, moraju da se koriste API-ji na menjacnicama. Moras da uracnuas provizije menjacnica za svaki trade, provizije za transfer, takodje moras da vodis racuna da li ima dovoljno ponude za odredjeni coin po trenutnoj ceni, narocito za coin-e sa manjim volume-om i na manjim berzama, inace ti slipage pojede profit. Koliko ja znam dobri botovi se ne prodaju iz prostog razloga da ako prodas bot onda sam sebi seces profit jer sve instance bota rade istom logikom i otimaju jedna drugoj ono ponude sto ima da se ceo ciklus zatvori. Izes bot-a koji donosi vise para od njegove prodaje nego sto donosi da radi za tebe, takve botove ne vredi ni kupiti. Dodaj jos i to sto ima vec ko zna koliko botova koji se godinama razradjuju i koji uveliko rade na svim menjacnicama, nije ni cudo sto se relativno malo ljudi time (uspesno) bavi.