Sta je FIAT?!
fiat je fizicki novac (papirni i sl.) i termin se koristi kad se kripto valuta proda i prebaci na bankovne racune.
Hvala na informaciji ali to je moglo prosto da se napise "papirni novac". Potrudite se da pisete na nasem jeziku ili bar da objasnite sta znaci.
FIAT je puno širi pojam od 'papirni novac'. Većina novca na tržištu uopće niti ne postoji u nekom fizičkom obliku.
Potrudi se da naučiš barem osnovne pojmove
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money
Druze sta ce meni to?!
Bavim se kripto valutama, podizem novac u svojoj valuti (RSD papirni novac).
Zasto nesto komplikujete kada je prosto to nikako ne kapiram....
Decko , RSD je FIAT . A da si pogledao objasnjenje sazno bi zasto se tako zove i sta sve oznacava FIAT .
Ako zelis da se bavis CriptoValutama pa prvo i osnovno je da znas pojmove koji ti trebaju za rad.
Takodje to sto ti sprovodis i pricas o nekom unovcavanju, samo sam te lepo pitao: kako placas porez na to sto si unovcio u ECD i sta ces sutra kada se desi da ECD nije placao porez na transakcije , ti nisi platio porez na zaradu i tako dalje....
Da nenabrajam mogucnosti sa kojim mogu da te napadnu iz finansiske policije i poreske uprave.
Ali posto si ti tako pametan i o mnogim stvarima nezelis da pricas, jer ko te terao da ulazis u raspravu, jelte, ti nemoj posle da kukas , a imao si priliku da nesto naucis.
Ajde uzdravlje .
A o istoriji mozemo mnogo vise pricati nego sto mozes zamisliti .
"Do 1mil RSD godisnje nemas nikakvu obavezu da prijavljujes poreznicima to znam sigurno."
Iskreno nemam iskustva sa tim i voleo bih ako ti znas neku informaciju da podelis sa nama, mislim da bi bila veoma korisna informacija.
"jer ko te terao da ulazis u raspravu" to je bila sala, i ne mislim za sebe da sam pametan (uvek postoji nesto sto ne znam ).