Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 94. (Read 3598667 times)

jr. member
Activity: 238
Merit: 5
March 07, 2018, 07:37:52 AM
Izvini, ali da li ti uopšte čitaš šta pišem?

Gde si ti video reklamu u prevođenju open-source projekta?

Bitcoin org ima sistem a taj sitem funkcioniše preko transifexa jer se tako lakše rukovodi projektima.
Kada se prevođenje završi, može se podneti zahtev za bitcoin org na srpskom, što je i plan.

Očigledno da su ljudi od prevelikog broja affiliate linkova i gluposti koje se postuju ovde postali paranoični.

Uostalom, na github-u imaš dokumentaciju pa pročitaj. https://github.com/bitcoin-dot-org/bitcoin.org

srecno onda, za ovo vreme prepucavanja bi preveo barem 4 stranice...
newbie
Activity: 16
Merit: 63
March 07, 2018, 07:36:32 AM
Transifex je besplatan, gledaš pogrešne stvari, pridruži se i prijavi kao član tima i videćeš.

besplatan je samo da probas...a

Ako ne možeš pomoći nemoj širiti dezinformacije i pričati nešto što nisi proverio. Bitcoin org je kao i Bitkoin ,open-source projekat. Transifex naplacuje kompanijama a za open source projekte i dobrovoljce prevodioce - besplatan. Imaš FAQ, pa pročitaj. https://docs.transifex.com/faq/all#what-is-considered-an-open-csource-project

pa sto ga onda reklamiras? dovoljno je da ostavis link bitcoin.org i da kazes koji delovi da se prevode...

Izvini, ali da li ti uopšte čitaš šta pišem?

Gde si ti video reklamu u prevođenju open-source projekta?

Bitcoin org ima sistem a taj sitem funkcioniše preko transifexa jer se tako lakše rukovodi projektima.
Kada se prevođenje završi, može se podneti zahtev za bitcoin org na srpskom, što je i plan.

Očigledno da su ljudi od prevelikog broja affiliate linkova i gluposti koje se postuju ovde postali paranoični.

Uostalom, na github-u imaš dokumentaciju pa pročitaj. https://github.com/bitcoin-dot-org/bitcoin.org
newbie
Activity: 9
Merit: 0
March 07, 2018, 07:32:43 AM
Pozdrav ljudi, može li neko da napiše koje su informacije o povlačenju novca zarađenog prodajom kriptovaluta iz inostranstva u Srbiju?
Konkretno, prodajom na CEX-u. Koje su regulative, ograničenja, porezi, itd.
Po meni, ovo je jedna od bitnijih tema, a ne vidim da se mnogo priča o njoj, ne samo na ovom forumu, već uopšteno u Srbiji.
Hvala puno unapred na bilo kakvim odgovorima!

Pozdrav i srećno kopanje.
jr. member
March 07, 2018, 07:29:43 AM
Transifex je besplatan, gledaš pogrešne stvari, pridruži se i prijavi kao član tima i videćeš.

besplatan je samo da probas...

Ako ne možeš pomoći nemoj širiti dezinformacije i pričati nešto što nisi proverio. Bitcoin org je kao i Bitkoin ,open-source projekat. Transifex naplacuje kompanijama a za open source projekte i dobrovoljce prevodioce - besplatan. Imaš FAQ, pa pročitaj. https://docs.transifex.com/faq/all#what-is-considered-an-open-csource-project

pa sto ga onda reklamiras? dovoljno je da ostavis link bitcoin.org i da kazes koji delovi da se prevode...
newbie
March 07, 2018, 07:24:08 AM

jr. member
Activity: 103
Merit: 1
If you need website, just ask for info..
March 07, 2018, 07:18:52 AM

i kako onda i da dobijemo board lol

Nekada je raasprava dobra stvar , jer odrazava razlicita misljanje.
Netreba uvek planuti kao ja malopre. 

Ali uvek pobesnim kad mi spomenu osvedocene domace prevarante.

A sto se tice borda , definitivno bi bilo lakse raditi i uciti kada bi imali odvojene delove.
Ovako ko god da hoce nesto kvalitetno da nauci na srpskom delu foruma mora daa trazi i kopa u ovih 159 stranica,  neki kvalitetan post. 

Lisno sam na forum uveo preko 30 novih ljudi u zadnjih 3 meseca, i svi su bili u fazonu  nemogu ja da nadjem ovde informacije koje bi mu ulile poverenje u procitano.

jr. member
March 07, 2018, 07:15:08 AM

newbie
March 07, 2018, 07:13:24 AM
jr. member
March 07, 2018, 07:09:14 AM
Dosta postova slabog kvaliteta na ovom podforumu.

Rasprava se uglavnom svodi na alternativne valute i price o svakakvim glupostima.
Ljudi zaboravljaju zašto Bitkoin postoji. Da menja svet.

Da bi menjali svet novi članovi moraju da se edukuju a ne samo da gledaju kako da zgrnu crkavicu i sanjaju o kripto bogatstvu.

Reših da pokrenem inicijativu i prevedem bitcoin org gde se nadam da će srpska raja provesti malo vremena da čita i uči, inače će se diskusija ovde i u globalu svoditi na svakojake gluposti.

Pa hajde, ako neko ima vremena, pridružite se da na Transifexu prevedemo sadžaj https://www.transifex.com/bitcoinorg/bitcoinorg/

Trenutnim tempom nadam se da ću za nedelju-dve prevesti osnovni deo sajta, ostaće dokumentacije za developere.

Umesto besmislenih postova neka svako otkucao po jedan paragaf i uradimo nešto dobro.

Ne zaboravite poentu cele ideje i pokreta. Zaslužite podforum umesto da kukate. Zdrava zajednica je potrebna za podforum, mi ga ternutno ne zaslužujemo.

https://www.transifex.com/pricing/

no thanks...
Do sada sam preveo 71% glavnog sadržaja. Biće potrebne korekcije i modifikacije, ali napredujem dobro za sada. Ko želi i može da pomogne, pridružite se na transifex-u.
newbie
March 07, 2018, 07:04:51 AM

Rasprava se uglavnom svodi na alternativne valute i price o svakakvim glupostima.

Da bi menjali svet novi članovi moraju da se edukuju a ne samo da gledaju kako da zgrnu crkavicu i sanjaju o kripto bogatstvu.

Reših da pokrenem inicijativu i prevedem bitcoin org gde se nadam da će srpska raja provesti malo vremena da čita i uči, inače će se diskusija ovde i u globalu svoditi na svakojake gluposti.

Pa hajde, ako neko ima vremena, pridružite se da na Transifexu prevedemo sadžaj https://www.transifex.com/bitcoinorg/bitcoinorg/

Trenutnim tempom nadam se da ću za nedelju-dve prevesti osnovni deo sajta, ostaće dokumentacije za developere.

Umesto besmislenih postova neka svako otkucao po jedan paragaf i uradimo nešto dobro.

Ne zaboravite poentu cele ideje i pokreta. Zaslužite podforum umesto da kukate. Zdrava zajednica je potrebna za podforum, mi ga ternutno ne zaslužujemo.

Do sada sam preveo 71% glavnog sadržaja. Biće potrebne korekcije i modifikacije, ali napredujem dobro za sada. Ko želi i može da pomogne, pridružite se na transifex-u.
jr. member
March 07, 2018, 07:00:29 AM
Здраво! Недавно сам се регистровао на овом форуму, и ја сам ухваћен свој одељак. Ја сам руски и увек односио са великом љубављу и поштовањем према Србији!
Реци развијају cryptocurrency у Србији, и да ли у Београду обменники fiat на cryptocurrency?
PS. Поруку сам писао у преводилац, дакле, молим вас, не строго судити  Smiley И још сам приметио да сам имао превод на ћирилицу, а ви пишите на латиници.

Dobro pitanje. Jel imamo uopste menjacnicu u Srbiji?

Nemas menjacnicu u Srbiji .
Ljudi obicno idu za Sloveniju lli Bec da bi podigli kes sa BTC automata . Ili Izmedju sebe zavrsavaju razmenu.

Ne siri lazne informacije ako nisi informisan!
https://ecd.rs/atms
Postoje automati u Srbiji.

Taj automat radi samo za kupovinu BTC ne za promenu iz BTC u FIAT ..  

POGOTOVO sto ECD.rs , meni licno nikad nije odgovrio na zahtev za promenu bTC-a i svaki put kada je pokusano kod njih da se zameni nije im radilo ovo ili ono.

Tako da nemoj slucajno da mi kazes da neznam. To sto ti radis za njih to je tvoj problme , jer radis u usranoj firmi koja nema da zabeni jebenih  0.02 btc a  a kamali nesto vise.

PS: AKO SU SLUCAJNO NESTO POPRAVILI U ZADNJIH mesec dva ok , ali u zadnjih 2-3 godine koliko ja znam za njih nikada nisu nista uradi do kraja i kvalitetno. 
PSS:  takodje i to sto su ih kupili neki  stranic , pa su otvorili u Beogradu predstavnistvo gde im forex rade makedonci i bugari je tek posebna prica za ovu firmu.. 

i kako onda i da dobijemo board lol
jr. member
March 07, 2018, 06:49:28 AM
Здраво! Недавно сам се регистровао на овом форуму, и ја сам ухваћен свој одељак. Ја сам руски и увек односио са великом љубављу и поштовањем према Србији!
Реци развијају cryptocurrency у Србији, и да ли у Београду обменники fiat на cryptocurrency?
PS. Поруку сам писао у преводилац, дакле, молим вас, не строго судити  Smiley И још сам приметио да сам имао превод на ћирилицу, а ви пишите на латиници.

Ljudi obicno idu za Sloveniju lli Bec da bi podigli kes sa BTC automata . Ili Izmedju sebe zavrsavaju razmenu.

Taj automat radi samo za kupovinu BTC ne za promenu iz BTC u FIAT ..  
Bas bi voleo da ovaj rus ili bilo ko drugi ode do tog autmata i proba da uzme kes is njega... 

POGOTOVO sto ECD.rs , meni licno nikad nije odgovrio na zahtev za promenu bTC-a i svaki put kada je pokusano kod njih da se zameni nije im radilo ovo ili ono, ili im je nepovoljan kurs bio .. To nije menjacnica to je sibicar. 

PS: AKO SU SLUCAJNO NESTO POPRAVILI U ZADNJIH mesec dva ok , ali u zadnjih 2-3 godine koliko ja znam za njih nikada nisu nista uradi do kraja i kvalitetno.  
PSS:  takodje i to sto su ih kupili neki  stranci  , pa su otvorili u Beogradu predstavnistvo,  gde im forex rade makedonci i bugari je tek posebna prica za ovu firmu..  

jr. member
Activity: 128
Merit: 3
March 07, 2018, 05:52:40 AM
PS. Поруку сам писао у преводилац, дакле, молим вас, не строго судити  Smiley И још сам приметио да сам имао превод на ћирилицу, а ви пишите на латиници.

jr. member
Activity: 128
Merit: 3
March 07, 2018, 05:50:29 AM
PS. Поруку сам писао у преводилац, дакле, молим вас, не строго судити  Smiley И још сам приметио да сам имао превод на ћирилицу, а ви пишите на латиници.

Da postoji jedna menjacnica (https://ecd.rs/) koja kupuje/prodaje BTC ETH i LTC u domacoj valuti (RSD).
Sto se tice kripto valuta u Srbiji, ljudi nisu dovoljno informisani sta je Bitcoin i kako nastaje i zato su veoma skepticni vezano za celu pricu.
Pozdrav za bracu Ruse! Smiley

Nadovezao bih se vezano za board, licno sam glasao i voleo bih da dobijemo board.
Ali, imam par predloga:
- Vise postova ovde (tutoriali vezano za rudarenje, besplatno do kripto valuta, trgovanje kripto valutama itd.)
- Stariji clanovi foruma da budu vise aktivni oko bilo kakve pomoci ostalim clanovima (novim clanovima), i da ne pametuju mnogo nego ako mogu da pomognu neka to lepo i objasne.
imam jos par predloga ali sve u svoje vreme.
Pratio sam aktivnost ovde ali nisam komentarisao, AIRDROP wtf ljudi?  Grin
jr. member
March 07, 2018, 04:45:15 AM

jr. member
March 07, 2018, 04:17:44 AM

jr. member
March 07, 2018, 03:35:16 AM
A jel vi znate ko odlucuje hocemo li dobiti lokalni board? Pitao sam na onoj temi gde smo trazili otvaranje, ali mi niko nije odgovorio.

nesto nas blago ignorisu admini. Valjda hoce da se sami ucutimo
Za one koji nisu upuceni, tema je ovde: https://bitcointalksearch.org/topic/serbian-local-board-application-3013762 slobodno se ukljucite u raspravu

Mislim da nas neignorisu vec prate aktivnost.
Problem je sto ljudi jednostavno nisu dovoljno aktivni da bi smo dobili board.  

kada bi svako napisao barem po 5 postova dnevno sa razlicitim temamam dobili bi smo efekat . Ali kao sto rekoh novi se neupustaju u raspravu , niti pitaju (brinu da neispadnu glupi ..  LJUDI NIKO SE NIJE NAUCEN RODIO, PITAJTE AKO NESTO NEZNATE ) ...
newbie
Activity: 28
Merit: 0
March 06, 2018, 07:55:55 PM
newbie
March 06, 2018, 06:38:42 PM

legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
March 06, 2018, 04:04:37 PM
A jel vi znate ko odlucuje hocemo li dobiti lokalni board? Pitao sam na onoj temi gde smo trazili otvaranje, ali mi niko nije odgovorio.

nesto nas blago ignorisu admini. Valjda hoce da se sami ucutimo
Za one koji nisu upuceni, tema je ovde: https://bitcointalksearch.org/topic/serbian-local-board-application-3013762 slobodno se ukljucite u raspravu
Pages:
Jump to: