Ne znam gdje bi ovo napisao, a pošto kupujem VTY tokene, napisat ću ovdje. ForkDelta me sve više podsjeća na još bugovitiju EtherDeltu. Ne mogu razumjeti kako je jedna od najpopularnijih decentraliziranih burzi, a tako je bugovita. Stavim order da kupujem VTY tokene i prođe dio ordera (netko proda samo dio onog što kupujem). Meni se smanji broj raspoloživog ETH-a i poveća broj VTY tokena, a u order booku i popisu trejdova nema promjene. Čak mi se i order koji sam postavio ažurirao tek kad sam zatvorio Chrome i ponovo ga otvorio. Sad vidim da se drugi order koji mi je prošao pojavio na popisu trejdova, a prvi (veći) nije.
A ja cijelo vrijeme mislim kako se ne trguje VTY tokenima jer sam gledao samo popis trejdova...
Mislim da je IDEX trenutno bolje rješenje. Ja sam volio koristiti etherdeltu ali uz sve bugove i minimalni volumen više stvarno nema smisla. Još kada uzmeš u obzir da forkdelta i etherdelte koriste isti pametni ugovor plus već spomenute probleme dobiješ jedno korisničko iskustvo koje ne bi nikome poželio.
To po meni najbolje pokazuje da smo još uvijek zapravo na samom početku kriptovaluta i da moramo još puno napredovati. Ajde probaj zamisliti da moraš objasniti kako kupiti VTY tokene nekome ko jedva korisit komp (zna ga upaliti i poslati Email kao hrpa mojih poznanika, možda provjeriti facebook) i hoće investirati 2000 kuna šta mu je ostalo od plaće.
Slažem se. IDEX je malo bolje rješenje, ali minimalni iznos trgovine im je 0.15 ETH, a meni fali 1000 tokena. Pa ne pada mi na pamet kupovati više tokena samo zato da budem iznad tog minimalnog iznosa. Uostalom, objašnjenje za taj minimalni iznos im je "increasing ETH gas price", a trenutno transakcije prolaze u roku minutu-dvije s 2 gwei.
A slažem se i za ovu tvrdnju da je teško nekome tko slabo koristi komp objasniti kako da kupi token. Takvima (a ima ih) koji me traže radije kažem da uplate novac na moj račun na nekoj burzi, a onda im dam paper wallet s njihovim tokenima.