Arkadaşlar ben bu imza kampanyası etkinliğinden vazgeçiyorum. Bunun sebebine gelince.
Dün 20 yaşlarında bir arkadaş bana forumdan yazdı, "kampanyanızı ben yöneteyim" diye, hevesini kırmamak için ve zamanım da kısıtlı olduğundan ötürü tamam dedik, Telegram' dan konuştuk. İmza düzenledi, Spreatsheet oluşturdu, metin yazdı. Her şeyi değerlendirip konuyu başlattık. Sonradan kampanya konusunu satın alınmış bir hesaptan açtığını farkettim. Bu çok sinir bozucu bir şey. Sonuçta o hesabı ben de yönetiyor olabilirdim. (Forumdakilerin böyle düşünmemesi için hiçbir sebep yok.) Buna da aldırış etmedim.
Sabah kalkıyorum, konu kapatılmış, silinmiş. Sebep olarak yoğun baskı geldiğini söylüyor arkadaş PM ile, satın alınmış hesaba sahip olduğu konusunda. Bunlar da önemli değil yeniden açabilirdim konuyu ama şu yorumu okuduktan sonra tümüyle vazgeçtim.
Konuyu açan kişiyi 6 aylık üyeliğim boyunca 1 kez bile görmedim forumda. Kendisi spam yapma konusunda tarih yazmış, 30 saniye veya 1 dakika aralıklarla Türkçe mesaj yığmış profiline. Hesabı herhalde bir yerden satın aldı geldi. Hatta herhalde falan değil direk öyle.
Ayrıca taas böyle bir şey duyurmamışken birisi bireysel olarak neden taas harcayıp böyle bir şey yapıyor ve katılımcılar ödüllerin garanti edildiğini nerden bilecek ortada hiçbir resmi şey yokken?
Son olarak da ödül sistemi ayrı bir komedi, resmen katılımcıları spam yapmaya teşvik ediyor. Ödül dediğin rütbeye göre sabit olur, ya o hafta kazanırsın ya da kazanmazsın. Nasıl bir saçmalıktır 20 üzeri her posta ayrı bir ödül vermek cidden hayret ediyor insan. Forum yönetimi bu şekilde sabit stake vermeyen "şu kadardan fazla post atarsan şunu yaparız" kafasındaki kampanyaları da yasaklamalı net bir şekilde.
Ortaya değerli bir ödül koyup, arkasında olup böyle çirkin bir yorum almak üzdü. Buna değmeyeceğini farkettim bu yorumdan sonra. TaaS' ı artık kendi imkanlarımla destekleyeceğim. Bunun gibi kıymet bilmez bazı insanlara para saçarak değil.
Şu ana kadar Spreadsheet' de 4 kişinin başvurusunu görüyorum. 1 Hero 3 Full Member. Hero member ve 2 Full üyelik TR forumundan değil ve geçmişinde İngilizce yazılmış, sadece kampanya katılım cümleleri Türkçe olan hesaplar. Geriye wolwoo nickli arkadaşımız kalıyor. Ona da zamanını aldığım için 30 kadar TaaS token
göndereceğim az sonra.
Edit: Gönderildi
Spreadsheed link:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/12Um8GIfaPt4w0UkUlTHSH5nVtdtRjNiZhtw10h72ZRA/edit#gid=1762067565