Yıllar önce bir arkadaş ETH için 20$ olmadan satmam demişti, topa tutulmuştu, geldiği yer malumunuz...
Nice shit coinlerin geldiği yer belli...
Ben de Tezos için 20$ görmeden %10'unu bile satmam arkadaş (topa tutmayın hemen)
Ve artırıyorum CMC'de ilk 3 ü görmeli diyorum.
yok o kripto birşey nickli bir arkadaştı, anormal bir tipti ve çok sevilmezdi ETH 100 olacak bir gün der dururdu, bunu her dediğinde de millet saldırırdı. 100 değil 1400 oldu ama oralara gelmeden önce 8 lere düştüğünü de unutmamakta fayda var. Tezos için 100 değil Kenan Abdullahoğlu gibi 400 olur diyenler bile var, bakalım ne olacak, Zcash gibi facia mı olacak yoksa ETH gibi güldürecek mi?
Mainnet için zaten TF'in açıklamasına göre son tarih 30 Eylül 23.59 GMT saati, bu adamların zamanı son saniyeye kadar kullandığını düşünürsen muhtemelen yine 30 Eylül'de açıklayacaklardır mainneti.
Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım :
https://www.tezos.community/Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz :
https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtz0.07 XTZ yi cüzdanda görüyorsanız sorun yok bence
Mac üzerinde Galleon cüzdanı kullanıyorum, görece basit bir yapısı var. "Add a Delegate" diye bir bölüm var buradan KT1 ile başlayan delegation adresine istediğiniz kadar Tezos gönderip, fırıncılığa başlanabiliyor.
Benim merak ettiğim konu;
Kime kiralarsak daha az fee öderiz ve kim daha fazla blok bulup ödeme yapıyor. Anladığım kadarıyla servisin boyutu ne kadar büyükse Baking'den aldığı pasta dilimi daha fazla...
Bir de Baking den vazgeçip XTZ leri geri almak istediğimizde, hemen geri alabiliyormuyuz?
Bilgisi olan arkadaşların ilgilenmesi dileğiyle
Selamlar, sevgiler
Aman diym, hiçbir yere hiçbirşey gönderilmiyor delegasyonda, sadece delege edeceğiniz adresi seçmeniz yeterli, sizin delegeniz sizin tokenları da hesabına yazdırarak, fırıncılık yapıyor, kazandığı ödülde onun hesabına yatıyor, size ödülü daha sonra o gönderiyor. Dolayısıyla sağlam delegeler seçmek lazım, yoksa Xtez.io diye bir dallama çıktı betanet in başlarında ve sonra kaçtı gitti, millete de ödüllerini vermeden, ona delege edenlerin içinde TCF in üyeleri de vardı.
Delegasyon listesi ve ücretleri burda :
https://www.mytezosbaker.com/delege ederken, tzscan.io dan adamların staking balance ı ile hesabında ne kadar token tuttuğuna da bakın, zira minimum 10% bond oranı var şu an yaklaşık, gerçi 6 ayda geliyor o rakama ama hesaplarıma göre, staking balance ın yüzde 10 undan aşağısını hesabında bond olarak tutandan olabildiğince uzak durun, yoksa da birini seçin başka seçenek yok belki bir ihtimal ilerde bir yerlerden xtz bulup artırır bond oranını ümidiyle. bond havuzu diye bir yaklaşım da var ilerde isteyen o havuza katılıp bu adamların bond ihtiyacını karşılayabilecek, delegelerde onlara daha çok oranda ödül verecek vs.
Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım :
https://www.tezos.community/Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz :
https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtzÖdül hadisesi şöyle oluyor tam olarak: önce benim gibi solo baker kardeşlerimiz için anlatayım :
Eğer ağın tamamı yani yüzde yüzü baking yaparsa bu durumda yıllık kazanç %5.5 oluyor ama diyelim ki ağın yarısı yani yüzde 50 si baking yaparsa ödül 5.5x2 yani 11% oluyor, mantık ağın ürettiği sabit ödül miktarını baking yapanlara dağıtmak şeklinde. Aynı şekilde bond oranı diye birşey var bunun oranı da 8.5% gene bu da ağın tamamı fırıncılık yaparsa. Diyelim ki ağın yarısı yani 50% si fırıncılık yaptı, bu durumda bond oranı 8.5x2 = 17% ye çıkıyor. Yani fırıncılık yapan adam staking balance olarak tzscan.io da gösterilen balansının en az yüzde 17 sini tz1 hesabında tutmak zorunda yoksa bond unu karşılayamadığı için geçmiş olsun fırıncılık yapamıyor. Baker ı blok ları onaylayamıyor.
Peki bu tz1, KT1 olayı ne ? O da şöyle tz1 delegasyon için kullanılabilen hesap, KT1 ise sadece tz1 hesaplarına delege edebiliyor. Bunun mantığı da KT1 kullanan adam tz1'e delege etsin, tz1'in hesabındaki bond olarak kullanılsın, KT1'e dokunulmasın, böylece diyelimki birilerine delege ettiniz siz, istediğiniz zaman hesabınızdakilerini harcayabilirsiniz ama tz1'in sahibi bunu yapamaz, zira baker/endorser ve accuser ını kapatsa bile bond larının hesabına geri dönmesi için 5 saykıl yani yaklaşık 2 hafta beklemesi lazım. Bu, birazda fırıncı adam sistemden kolay çıkamasın diye düşünülmüş, yani büyük oyuncular ve bu işi ciddi ve uzun süreli ele alanlar fırıncı olsun ya da delege hizmeti çalıştırsın geri kalanlar da ister onlara delege etsin KT1 hesabı ile isterse de satıp gitsin diye.