Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 19. (Read 80278 times)

sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
September 17, 2018, 08:41:11 AM
bitfinex de xtz/usd pairi gözüküyor.
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
September 17, 2018, 07:53:22 AM
Tezos tam bir altcoin gibi davranıyor şimdiye kadar 0,0004 gibi oturması lazımdı ama oda btc hareketinden çok feci etkileniyor, sanırım tezosu gozumde fazla büyüttüm beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı bu arkadaşlar

btc hareketinin etki etmediği bir durum yok piyasanın yüzde 50 den fazlası burada. oradaki hareket piyasa botlarına anında ssatış emri verdiriyor. panik satışları yapanalr bizler değiliz zaten . olay bu tezos yüzde 50 olsa aynı durum btc için de geçerli olur. güüç kiminse hüküm ondadır.
member
Activity: 378
Merit: 11
September 17, 2018, 07:33:46 AM
Tezos tam bir altcoin gibi davranıyor şimdiye kadar 0,0004 gibi oturması lazımdı ama oda btc hareketinden çok feci etkileniyor, sanırım tezosu gozumde fazla büyüttüm beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı bu arkadaşlar
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
September 16, 2018, 02:53:41 PM
mainnet haberi fiyatta oldukça iyi bir etki yarattı. bir iki de major borsa haberi duyarsak hitbtcdeki eski tezgah altı fiyatları görürüz herhalde.
full member
Activity: 420
Merit: 105
September 16, 2018, 02:48:23 PM
Bulunduğu iki borsa var zaten biri gate.io diğeri de hitbtc (deposit kapalı) . Yeni borsalara mainnetten sonra girmeleri lazım yoksa bir katkısı olmaz
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
September 16, 2018, 11:04:11 AM
bu kadar çok para toplayan çok nadir projeler olur bunların değerlendirmesi lazım ileriki zamanlar için gayet iyi araştırma yapmak lazım.
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
September 16, 2018, 09:54:48 AM
gönlümün efendisi. şöyle dayanabilirsem ki 10 dolar olacağına eminim  (zaman, ne zaman olur bilemem) bakalım satış limitimi sonrada emeklilik düşünüyorum  Grin Grin
newbie
Activity: 212
Merit: 0
September 16, 2018, 09:42:33 AM
Neden listelensinler şuan zaten işyi bir market capteler boğada kesin binance da listelenicekler ama şuan kullanmıyolar o haklarını çünkü etki etmeyecektir. Bu sıralar yükselişinin nedenide alfanın yayınlanması mainnette iyi yükseliş gösterdi.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
September 16, 2018, 09:07:16 AM
Tezos neden halen Binance'de listelenmedi anlamış değilim. Oylamalara da katılmıyorlar. Tezos ekibi teklif etmiş de Binance mi kabul etmemiş yoksa! Pazartesi mainnet geçişi varmış, belki de onu bekliyorlardır. Ama sene sonuna kadar girse iyi olur.
sr. member
Activity: 543
Merit: 250
Orjinal üyelik ToRiKaN banlanalı asır ol
September 16, 2018, 04:57:51 AM
bakalım mainnete geçtikten bir yada iki hafta sonra eli ayağı düzgün bir borsada işleme başlarsa ordanda bi yüzde 30 yükselse.
tabi benim beklentim direk binance değil orası merdivenin  son basamaklarından olcak şekilde . 4 dolarda olması gereken yani Smiley iyi olur
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
September 16, 2018, 03:24:35 AM
Pazartesi mainnet geliyor. TF'in anonsunu duymuşsunuzdur.

Duymazmıyız hocam tabi ki duyduk. Normalde 30 Eylül'de Mainnet'e geçilecekti ama 2 hafta öne almışlar. Tezos Foundation resmi Twitter adresinden twit atarak durumu bildirdi. Bende diyorum bu Tezos fiyatı neden artış gösterdi. Meğersem haberi satın almışlar. Yalnız fiyat yine eski seviyelerine inecek sanırım. Tezos'un büyük borsalarda listelenmesi gerekir artık. Yoksa fiyat aşağı doğru gitmeye devam edecek.

Şu adreste olayın iç yüzü anlatılıyor : https://kriptokoin.com/ana-aga-gecis-tarihi-aciklanan-altcoin-yuzde-30-sicradi/
sr. member
Living the dream
September 16, 2018, 01:47:09 AM
Pazartesi mainnet geliyor. TF'in anonsunu duymuşsunuzdur.
sr. member
Living the dream
September 08, 2018, 01:16:46 PM
TF'in web sitesi yenilendi : https://tezos.foundation/

Özellikle buraya baksanız iyi olur : https://tezos.foundation/grants-overview  Shocked

ayı piyasası geçsin, çok can yakacağız umarım.  Grin
member
Activity: 106
Merit: 10
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
September 08, 2018, 11:18:57 AM
sr. member
Living the dream
September 08, 2018, 10:26:29 AM
Bir önceki mesaj çok uzadı, bundan devam :

Şimdi şu kodaman  Grin üzerinden örnek vermek gerekirse : http://tzscan.io/tz1Yju7jmmsaUiG9qQLoYv35v5pHgnWoLWbt

bu eleman Olaf diye şüpheleniyorum ben açıkçası, tezos ağındaki en büyük whale bu. Neyse:

Şimdi içinde bulunduğumuz saykıl olan saykıl 23 için stake edilen miktara 37005 * 10k = yaklaşık 370m diyelim, bu şu demek, toplam token miktarı olan 760m için yaklaşık yarısı stake edilmiş, yani ödül oranı 5.5 * 760/370 = 11% ve bond oranı da 8.5 * 760/370 = 17% olacak demek, bond olayında şöyle bir şey var, bond miktarı 6 ay sonrasında ulaşılması gereken miktar, yani bu eleman saykıl 7 den 6 ay sonra hesabında en az 17% oranında token tutmak zorunda yoksa fırıncılık a devam edemez. hesabında ne kadar var yani staking balance denilen yerde 34m yani bu eleman 6 ay sonunda 34m * 17% = 5.78m i tz1 hesabında bulundurmak zorunda şu an ne kadar var tz1 hesabında 1.5m ama aşağı bakarsanız bond miktarları hep yeşil renkte yani sorun yok, kırmızı renge dönseydi, bond miktarı az demekti bu durumda KT1 hesabından tz1'e gönderme yapıp bond ihtiyacını karşılayabilecekti.

baking için de bakechain yazılımını kullanabilirsiniz. stabil çalışıyor artık. solo fırıncılık ın delege den ne farkı var, solo da bütün ödül size kalıyor, yani mevcut durumda 11%, diyelim ki 10k tezosunuz var, bu durumda yıllık kazancınız 1100 tezos, ama delege ettiğinizde fırıncılıların 10-15% arasında değişen oranlarda ücret kesiyor, yani 10k yı TC (Tezos Community) delege ettiğinizi varsayalım, bu durumda kazancınız olan 1100 tezosun yüzde 15 i yani 165 tezos unuzu kendine alacak ve size 985 tezos verecekti. Bu dediğim rakamlar yıllık bu arada, delege servisleri de her saykıl sonunda ödeme yapıyor, yani yıl sonunda oluşacak rakamlar bunlar olacaktı. Fakat delege ederek, bütün sorumluluğu delegenize veriyorsunuz, baker la uğraşma yok, node çalıştırma yok, takip yok, yok internet gitti, yok geldi, vay ben evde yoktum, vay bulut hizmeti sağlayıcısı patladı yeni birini bulayım derdi yok.  Grin

Kısacası, yüklü miktar tezos unuz varsa, uzun vadeli olarak da tezos a inanıyorsanız kendi servisinizi kendiniz çalıştırın yoksa delege edin gitsin siz de keyfinize bakın.  Grin
sr. member
Living the dream
September 08, 2018, 09:57:30 AM
Yıllar önce bir arkadaş ETH için 20$ olmadan satmam demişti, topa tutulmuştu, geldiği yer malumunuz...
Nice shit coinlerin geldiği yer belli...
Ben de Tezos için 20$ görmeden %10'unu bile satmam arkadaş (topa tutmayın hemen)
Ve artırıyorum CMC'de ilk 3 ü görmeli diyorum.
yok o kripto birşey nickli bir arkadaştı, anormal bir tipti ve çok sevilmezdi ETH 100 olacak bir gün der dururdu, bunu her dediğinde de millet saldırırdı. 100 değil 1400 oldu ama oralara gelmeden önce 8 lere düştüğünü de unutmamakta fayda var. Tezos için 100 değil Kenan Abdullahoğlu gibi 400 olur diyenler bile var, bakalım ne olacak, Zcash gibi facia mı olacak yoksa ETH gibi güldürecek mi?

https://coinmarketcal.com/event/mainnet-launch-11494

Planlamaya göre ay sonunda ama ne olur bilinmez. Betanet için bile 1 yıl beklettiklerine göre...

Mainnet için zaten TF'in açıklamasına göre son tarih 30 Eylül 23.59 GMT saati, bu adamların zamanı son saniyeye kadar kullandığını düşünürsen muhtemelen yine 30 Eylül'de açıklayacaklardır mainneti.

Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım : https://www.tezos.community/

Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz : https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtz

0.07 XTZ yi cüzdanda görüyorsanız sorun yok bence Smiley
Mac üzerinde Galleon cüzdanı kullanıyorum, görece basit bir yapısı var. "Add a Delegate" diye bir bölüm var buradan KT1 ile başlayan delegation adresine istediğiniz kadar Tezos gönderip, fırıncılığa başlanabiliyor.

Benim merak ettiğim konu;
Kime kiralarsak daha az fee öderiz ve kim daha fazla blok bulup ödeme yapıyor. Anladığım kadarıyla servisin boyutu ne kadar büyükse Baking'den aldığı pasta dilimi daha fazla...
Bir de Baking den vazgeçip XTZ leri geri almak istediğimizde, hemen geri alabiliyormuyuz?

Bilgisi olan arkadaşların ilgilenmesi dileğiyle

Selamlar, sevgiler

Aman diym, hiçbir yere hiçbirşey gönderilmiyor delegasyonda, sadece delege edeceğiniz adresi seçmeniz yeterli, sizin delegeniz sizin tokenları da hesabına yazdırarak, fırıncılık yapıyor, kazandığı ödülde onun hesabına yatıyor, size ödülü daha sonra o gönderiyor. Dolayısıyla sağlam delegeler seçmek lazım, yoksa Xtez.io diye bir dallama çıktı betanet in başlarında ve sonra kaçtı gitti, millete de ödüllerini vermeden, ona delege edenlerin içinde TCF in üyeleri de vardı.  Grin

Delegasyon listesi ve ücretleri burda : https://www.mytezosbaker.com/

delege ederken, tzscan.io dan adamların staking balance ı ile hesabında ne kadar token tuttuğuna da bakın, zira minimum 10% bond oranı var şu an yaklaşık, gerçi 6 ayda geliyor o rakama ama hesaplarıma göre, staking balance ın yüzde 10 undan aşağısını hesabında bond olarak tutandan olabildiğince uzak durun, yoksa da birini seçin başka seçenek yok belki bir ihtimal ilerde bir yerlerden xtz bulup artırır bond oranını ümidiyle. bond havuzu diye bir yaklaşım da var ilerde isteyen o havuza katılıp bu adamların bond ihtiyacını karşılayabilecek, delegelerde onlara daha çok oranda ödül verecek vs.

Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım : https://www.tezos.community/

Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz : https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtz

Ödül hadisesi şöyle oluyor tam olarak: önce benim gibi solo baker kardeşlerimiz için anlatayım :

Eğer ağın tamamı yani yüzde yüzü baking yaparsa bu durumda yıllık kazanç %5.5 oluyor ama diyelim ki ağın yarısı yani yüzde 50 si baking yaparsa ödül 5.5x2 yani 11% oluyor, mantık ağın ürettiği sabit ödül miktarını baking yapanlara dağıtmak şeklinde. Aynı şekilde bond oranı diye birşey var bunun oranı da 8.5% gene bu da ağın tamamı fırıncılık yaparsa. Diyelim ki ağın yarısı yani 50% si fırıncılık yaptı, bu durumda bond oranı 8.5x2 = 17% ye çıkıyor. Yani fırıncılık yapan adam staking balance olarak tzscan.io da gösterilen balansının en az yüzde 17 sini tz1 hesabında tutmak zorunda yoksa bond unu karşılayamadığı için geçmiş olsun fırıncılık yapamıyor. Baker ı blok ları onaylayamıyor.

Peki bu tz1, KT1 olayı ne ? O da şöyle tz1 delegasyon için kullanılabilen hesap, KT1 ise sadece tz1 hesaplarına delege edebiliyor. Bunun mantığı da KT1 kullanan adam tz1'e delege etsin, tz1'in hesabındaki bond olarak kullanılsın, KT1'e dokunulmasın, böylece diyelimki birilerine delege ettiniz siz, istediğiniz zaman hesabınızdakilerini harcayabilirsiniz ama tz1'in sahibi bunu yapamaz, zira baker/endorser ve accuser ını kapatsa bile bond larının hesabına geri dönmesi için 5 saykıl yani yaklaşık 2 hafta beklemesi lazım. Bu, birazda fırıncı adam sistemden kolay çıkamasın diye düşünülmüş, yani büyük oyuncular ve bu işi ciddi ve uzun süreli ele alanlar fırıncı olsun ya da delege hizmeti çalıştırsın geri kalanlar da ister onlara delege etsin KT1 hesabı ile isterse de satıp gitsin diye.
newbie
Activity: 32
Merit: 0
September 08, 2018, 09:44:42 AM
Yatırımvıların araştırmasında fayda var orta ve uzun vade için uygun.
member
Activity: 106
Merit: 10
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
September 08, 2018, 06:20:41 AM
Yıllar önce bir arkadaş ETH için 20$ olmadan satmam demişti, topa tutulmuştu, geldiği yer malumunuz...
Nice shit coinlerin geldiği yer belli...
Ben de Tezos için 20$ görmeden %10'unu bile satmam arkadaş (topa tutmayın hemen)
Ve artırıyorum CMC'de ilk 3 ü görmeli diyorum.
jr. member
Activity: 108
Merit: 1
September 08, 2018, 06:09:21 AM
çok yüksek bir icosu oldu umarım bu olumlu etki yaratır.
member
Activity: 504
Merit: 12
September 08, 2018, 05:20:17 AM
araştırmalarıma göre bu proje uzun vadede kendini iyice piyasada hissetirecek olmasını tahmin ediyorum 2019 yılında atağa çıkabilir.
Pages:
Jump to: