Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 23. (Read 80278 times)

legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
July 24, 2018, 03:07:28 AM
sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
July 24, 2018, 12:03:26 AM
Resmi cüzdan çıktı, cryptonomics in galleon isimli cüzdanı, onun üzerinden delegasyonda yapılabiliyor : https://github.com/Cryptonomic/Deployments/wiki/Galleon  ilerde direk bunun üzerinden ledger nano bağlı olarak fırıncılık da yapılabilecekmiş, geliştirmeler devam ediyor halen.

Sistem POS yapısında olduğundan işlemci, ekran kartı, ASIC cihazı vs. ye hiç gerek yok, sadece private key inizin olması yeterli ve belli miktarda XTZ yi bond olarak bağlıyor her cycle da sistem. Ben linux te fırıncılık yapıyorum halen belirttiğim gibi, private key iniz sürekli bağlı olduğundan güvenlik gereği, ledger nano da aldım, XTZ lerim ledger nano da, fırıncı uygulaması çalışırken onu kullanıyor, böylece private key im laptop ımda bulunmuyor, son derece güvenli bu şekilde. Laptop ta 6 watt güç çekiyor fırınlama/pişirme yaparken şaka gibi, zamanında BTC ve ETH da madencilik yapmış birisi olarak, fırıncılık uzay üssü alfa teknolojisi diyebilirim.  Grin

ledger la fırıncılık yapmak isteyenler için link : https://github.com/obsidiansystems/ledger-app-tezos/blob/master/README.md

ledger in henüz ledger manager ya da ledger live versiyonları tezos için beta aşamasında ama onu da yakında çıkarmayı planlıyorlar. Velhasılı, windows ve GUI araçları mainnet de hazır olacak gibi görünüyor ama şimdilik XTZ leri galleon cüzdanla aktive edip delege edebilirsiniz.

Delegasyon için de %5 fee alan biri çıktı son zamanlarda ona da bakabilirsiniz : https://www.reddit.com/r/tezos/comments/90ylzy/public_service_announcement_definitelynotagoats/
newbie
Activity: 36
Merit: 0
July 23, 2018, 10:22:12 AM
Çok buyuk beklentim var benimde tezos dan hayırlısı bakalım ciddi bir yatırım yaptık
legendary
Be A Hope
July 23, 2018, 05:10:35 AM
Solo baker lık yapıyorum. Kimseye delege etmek istemedim, %10 kesiyorlar gelirden diye. Kazanca gelecek olursak : Cycle 7 için %22 felan dı, Cycle 12 için %19 lara düştü. İlerde daha fazla token aktive olur ve mainnete geçilirse (3-5 ay sonra) %11 lere kadar düşer diye bekliyorum.

Tezos'da mantık şöyle işliyor: Eğer networkün 100% ü fırıncılık yaparsa yıllık kazanç 5.5% oluyor ama diyelim networkün 50% si fırıncılık yaptı o zaman yıllık kazanç 5.5*2% = 11% oluyor. Kazanç şimdilik sugar bence.  Grin

baker/fırıncı olmak isteyenler için: https://github.com/tezoscommunity/FAQ/blob/master/Compile_Betanet.md

bunun için sağlam bir linux bilgisi ve 10k XTZ gerekiyor minimum yoksa solo baker olamazsınız.

Hocam işlem gücü gerekiyor mu kazım yapmak için? ETH gibi ekran kartı, elektirik istiyor mu yani? Yoksa aç cüzdanı kazanmaya başla şeklinde mi?
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
July 23, 2018, 05:04:34 AM
Saglam linux bilgisi gerekiyor firinciliga, dogru... bu yüzden firinci olmadim:)
Eskiden ilkokul'dan sonra bir firinda ciraklikla baslayip firinci olunuyordu; simdi artik yüksek bilgiler gerekli:)
Bakalim, resmi cüzdan cikmadi mi daha? Su tezoslarimi artik cüzdanima atsam da sevsem diyorum:)
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
July 23, 2018, 04:28:42 AM
10k TEZOS' um var ama hiç linux bilgim olmadığı için fırıncılık yapamayacağım . Zaten kazançlar çok yüksek değil gibi aylık %1 falan yapıyor anca . Veya ben yanlış anladım .
linux gerek kalmadan delege olarak da kazanc saglanabilir. yillik %10 guzel bir rakam. yuksek faiz istiyorsaniz gidip cesitli masternode yapilarina da bakabilirsiniz. %2000 gibi yillik masternode, pos getirisi olan coinler var.
sr. member
Activity: 832
Merit: 250
July 23, 2018, 04:12:10 AM
10k TEZOS' um var ama hiç linux bilgim olmadığı için fırıncılık yapamayacağım . Zaten kazançlar çok yüksek değil gibi aylık %1 falan yapıyor anca . Veya ben yanlış anladım .
hero member
Activity: 700
Merit: 553
July 23, 2018, 03:54:54 AM
Tezos hakkında yavaş yavaş bir  comunity oluşuyor gibi bekleyen holderlerın sesi çıkmaya başladı. Tezos un ilk bulda güzel bir ath yapacağını düşünüyorum.  Ondan sonrası ekibe kalmış.

açıkçası bu community e bende çok şaşırdım, daha önce hiçbir koin de görülmeyen bir community oluşumu var, twitterda neredeyse tüm ülkelerin tezos hesapları var, daha betanet çıkalı ne kadar oldu, fırıncı sayısı da hızla artıyor, bu community oluşumu bu hızla giderse, mainnetten sonra kimse tutamaz tezosu.
sr. member
Activity: 616
Merit: 261
July 23, 2018, 03:50:14 AM
Tezos hakkında yavaş yavaş bir  comunity oluşuyor gibi bekleyen holderlerın sesi çıkmaya başladı. Tezos un ilk bulda güzel bir ath yapacağını düşünüyorum.  Ondan sonrası ekibe kalmış.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
July 23, 2018, 03:43:43 AM
mainnet mainnet  Huh bekliyoruz bakalım ne olacak,

bende 3 sene önce ethereuma 100$ olacak diyen "kriptopara" nicki kullanıcı gibi başlayım mı?

TEZOS 100$ OLACAK.

Cheesy

Harbiden ha öyle biri vardı forumda. Hala aktif mi kendisi? Forumda yazmaya devam ediyor mu? Belki de adam köşeyi dönmüştür. Bilinmez! Daha dün gibi hatırlıyorum.

Bir Çin Atasözü der ki: "Ethereum 100 Dolar Olacak" falan yazıyordu forumda. Evet Ethereum 100 Dolar oldu. Hatta 1000 Dolar bile oldu. Ama ben bu treni kaçırdım. Fakat Tezos trenini kaçırmak istemiyorum. Bunun içinde Tezos'a şimdiden yatırım yapılması gerektiğine inanıyorum. Mainnet gelince yine piyasa hafif bir kıpırdama yaşayacaktır.
sr. member
Activity: 464
Merit: 264
Hakan Yavuz
July 22, 2018, 08:38:51 PM
mainnet mainnet  Huh bekliyoruz bakalım ne olacak,

bende 3 sene önce ethereuma 100$ olacak diyen "kriptopara" nicki kullanıcı gibi başlayım mı?

TEZOS 100$ OLACAK.

Cheesy
full member
Activity: 490
Merit: 105
July 22, 2018, 07:20:52 AM
kampanya başladığından itibaren takip ediyordum üzel gelişmeler yaşandı İyi para toplandı uzun vadede en güzel bir şey olabilir araştır iyice.
sr. member
Living the dream
July 22, 2018, 06:54:32 AM
Solo baker lık yapıyorum. Kimseye delege etmek istemedim, %10 kesiyorlar gelirden diye. Kazanca gelecek olursak : Cycle 7 için %22 felan dı, Cycle 12 için %19 lara düştü. İlerde daha fazla token aktive olur ve mainnete geçilirse (3-5 ay sonra) %11 lere kadar düşer diye bekliyorum.

Tezos'da mantık şöyle işliyor: Eğer networkün 100% ü fırıncılık yaparsa yıllık kazanç 5.5% oluyor ama diyelim networkün 50% si fırıncılık yaptı o zaman yıllık kazanç 5.5*2% = 11% oluyor. Kazanç şimdilik sugar bence.  Grin

baker/fırıncı olmak isteyenler için: https://github.com/tezoscommunity/FAQ/blob/master/Compile_Betanet.md

bunun için sağlam bir linux bilgisi ve 10k XTZ gerekiyor minimum yoksa solo baker olamazsınız.
sr. member
Activity: 784
Merit: 272
July 22, 2018, 05:17:55 AM
Arkadaşlar, fırını kurdum, işletmeye başladım, şimdilik gayet güzel çalışıyor.  Grin Fiyata yönelik olarak da, bir yıldır insanları zorunlu HODL cu yaptıkları için borsalara gelince bir satış dalgası gelmesi kaçınılmazdı. Bu satış dalgası bitince artış başlayacaktır diye tahmin ediyorum. Mainnet e geçince en geç ekim başında ve davalarda hallolunca ki umarım bir an önce o üçkağıtçı davacıları def ederler fiyat 10 lara doğru patlar diye umuyorum.

Bu fiyattan satmayacağım için XTZ leri fırına vermek mantıklı . Kazançı nasıl hocam değiyormu .
newbie
Activity: 36
Merit: 0
July 22, 2018, 05:12:13 AM
Arkadaşlar, fırını kurdum, işletmeye başladım, şimdilik gayet güzel çalışıyor.  Grin Fiyata yönelik olarak da, bir yıldır insanları zorunlu HODL cu yaptıkları için borsalara gelince bir satış dalgası gelmesi kaçınılmazdı. Bu satış dalgası bitince artış başlayacaktır diye tahmin ediyorum. Mainnet e geçince en geç ekim başında ve davalarda hallolunca ki umarım bir an önce o üçkağıtçı davacıları def ederler fiyat 10 lara doğru patlar diye umuyorum.

Fırını tek başına mı kurdun yoksa delege sistemi ile mi? Ödülleri nasıl alıyorsun günlük/haftalık/aylık?
sr. member
Living the dream
July 22, 2018, 04:55:31 AM
legendary
Be A Hope
July 21, 2018, 05:59:05 AM
Piyasa boyle 1 ileri 2 geri gittiği sürece tezos falanda hayır etmeyecek, 4.5 olan token az gazlıyor 5 oluyor üzerine piyasa kızarıyor 4 e düşüyor, ben bunu anlamadım 4.7 e geri gel ama nasıl oluyorda kalktığı yerın bile altına düşüyor

O dediğiniz rakamları hiç görmedi. Future borsası vardı Hitbtc'de. Yani gerçek Tezos değildi o. Coinmarketcap'taki grafik bu yüzden aldatıcı olabilir.
member
Activity: 378
Merit: 11
July 21, 2018, 05:50:00 AM
Piyasa boyle 1 ileri 2 geri gittiği sürece tezos falanda hayır etmeyecek, 4.5 olan token az gazlıyor 5 oluyor üzerine piyasa kızarıyor 4 e düşüyor, ben bunu anlamadım 4.7 e geri gel ama nasıl oluyorda kalktığı yerın bile altına düşüyor
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
July 21, 2018, 05:26:16 AM
zaman zaman tezosdaki hesap sayisina da goz atabilirsiniz. 2 gun once 8100 gibi bir rakamdi simdi 8800 lere cikmis. bunda borsa hesaplarinin da rolu var mutlaka fakat o sekilde bile olsa bu coine olan ilginin arttigini gosterir.
http://tzscan.io/accounts
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
July 21, 2018, 05:11:21 AM
tezos'a yatirim yapan kisi sayisi azimsanmayacak kadar... takipcisi de var, hatta sabirla bir yildir bekleyen ve tüm olumsuz haberlere ragmen bekleyen (beklemek zorunda kalan ve birakilan diyelim)... tezos, bugünden yarina düsecek ve piyasadan kaybolacak bir coin degil (benim fikrim bu). sabirli olduktan sonra elbet kazandiracaktir. su an bile kazandirdi (6bin tezos icin 1 bitcoin vermistim, su an 6bin tezos'u 1,5-2 bitcoin'a satabilirim).

elde tutulacak ve keyifle takip edilecek bir coin tezos. su an bile alim yapanlar kazanacaktir diye düsünüyorum, elbet arasira düsecek, dipleri görecek ama yine kisa sürede toparlayip kazandiracaktir.

bu sekilde düsündügüm icin, benim hedefim, 2 dolar altinda azar azar almak olacaktir. 2 altina düser mi yine, ne zaman düser bilemem, ama stratejimi ona göre kurdum. bekleyip görecegim.
Pages:
Jump to: