Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 22. (Read 80278 times)

full member
Activity: 392
Merit: 101
August 21, 2018, 06:08:10 PM
benim 1-2 eth lik tezosum var, bunlar işte fırıncılık madencilik falan bir şey diyorlar, bu şekilde bir karı olur mu eğer yaparsam
full member
Activity: 756
Merit: 104
August 21, 2018, 06:06:03 PM
Saçma sapan bir seviyede fiyatı 5-6 dolar bandına güle oynaya gelmesi gereken bir coin. Mainet eylül içersinde çıkarsa btc 6500 lerde sallansa dahi bu fiyatlara gelebilir
full member
Activity: 462
Merit: 102
August 21, 2018, 04:16:50 PM
birisi o gün yüklü miktarda tezos topladı.dikkat etmek lazım boğa zamanında direk uçuşa geçebilecek potansiyele sahip.tek eksisi ekip cimri basıp parayı girmiyor binance a
sr. member
Activity: 658
Merit: 288
August 18, 2018, 11:38:05 AM
beta nette doğru dürüst bir borsa zaten almaz ki neyi hayal ediyorsunuz 

borsalar isterse daha alphasi olani bile alirlar sorun o degil gate cok iyi bir borsamida aldi tezosu? Bence buradaki olay tamamen duygusal Smiley
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
August 18, 2018, 10:26:46 AM
beta nette doğru dürüst bir borsa zaten almaz ki neyi hayal ediyorsunuz 
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
August 18, 2018, 09:34:32 AM
Yav boğa geldiğinde pump yemeyen coin- token kalmıyor ortada zaten. Her konuda boğaya bel bağladıysak işimiz yaş. Doğru düzgün borsalarda listelenmek için ekiplerin uğraşması gerekiyor, tezos için de bu geçerli.
full member
Activity: 406
Merit: 101
August 18, 2018, 09:23:58 AM
henüz betanet çalıştığından coini ekleyen borsa sayısı az. mainnet ile durumlar değişebilir. fakat benim endişem bunların borsalarda listelenmek için ödeme yapmayacağı. öyle olursa da mainnet de olsa sc ler de gelse, gate.io dan öte gidemez
sr. member
August 18, 2018, 08:02:49 AM
bogadan ziyade henuz daha bir borsada listelenmiyor gate disinda iyi 1-2 borsa 2X birakir boga diyenler bogada ne alirsan yukseliyor.
full member
Merit: 153
August 18, 2018, 06:38:37 AM
Boğa gelince kesinlikle pump yiyicek bir coin tezos ama boğanın gelişini bilmediğimizden her yeşil görmede coinlere sazan gibi dalıyoruz balinalarda bizlere çok güzel oyunlar oynayıp yükseltip çakıyolar hep aynı sistem ama hala biz çözemedim heycana gelip giriyoruz kademeli alış en iyisi.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
August 18, 2018, 05:12:19 AM
Şuan son haftada pump yememiş nadir coinlerden. Satış baskısı da var gerçi ama ne yapsak ki? 4-5k alasım var ama karar veremedim. Bir yandan ico price seviyesi el sallıyor, bir yandan boğa ihtimali canımı sıkıyor.

Elimde zaten yüklü var, daha alayım mı...
full member
Activity: 336
Merit: 100
The World’s First Blockchain Core
July 25, 2018, 12:07:06 PM
Almayi dusunuyorum ama dusundugum ile kaliyorum cunku market capi cok yuksek bir coin duserse dusunebilirim ancak.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
July 25, 2018, 12:06:29 PM
Pos sistemi faiz mi oluyordu .Bu konuda hassas olduğum için faizli tokenlere bulaşmak istemiyorum. Net bilgi verebilecek olan var mı ?

Faiz, paranın daha fazla para karşılığında kiraya verilmesi.
Pos sistemlerinde ise, elinizdeki coin, sonraki blokları ve işlemleri doğrulamak için kullanılıyor. Transferi yapanların bu iş karşılığında verdiği fee ücreti size veriliyor. Yani btc ve eth madenciliğinde bunu ekran kartları ve bilgisayarlarımız ile yapıyorduk. Ona POW deniyor. Bunda önceki bloklarda ise hareketsiz duran coinler sayesinde yapıyoruz.

Bildiğim kadarıyla böyle, kesin hüküm veremem.

pos faiz değildir. pos sistemleri bu şekilde işler. pow sistemde 100 rig kurup bunu çalıştırmakla pos sistemde 10k coin alıp bunu cüzdanda pos aktive etmek temel mantık olarak aynı işlevdedir. sen buna faiz gözüyle bakarsan hayvancılıkta da hayvanların doğurup çoğalmasını faiz olarak bakabilirsin Grin pos sisteminde coinlerin artması işi o konsensusların fıtratında var.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
July 25, 2018, 10:44:49 AM
CMC listesinde 17. sıraya yerleşmiş Tezos. Geçen haftalarda BNB'nin hemen altındaydı, şimdi artık üstüne çıkmış. Bence şu zor dönemde iyi bir ivme yakaladı. Boğa sezonuyla beraber hareketleneceğini düşünüyorum.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
July 24, 2018, 04:32:53 PM
Pos sistemi faiz mi oluyordu .Bu konuda hassas olduğum için faizli tokenlere bulaşmak istemiyorum. Net bilgi verebilecek olan var mı ?

güzel bir konu ama kesin hükmü verebilecek zor bulunur gibi sanki...

söyle örnek vereyim: elimde 10.000 coin var ve bu coin kendi cüzdaninda duruyor... baska duracagi cüzdan yok diyelim...
ve bu coin, cüzdanda durdugu icin bana ek coinlar veriyor, atiyorum her gün 1 coin ödül geliyor...
bu faiz mi, kar payi mi yoksa ne? cünkü o coin'i tutabilecegim baska cüzdan yok ve coin'lari orada tutmak zorundayim...

bir de söyle örnek var: elimde 10.000 coni var. cüzdanda durdukca birsey vermiyor ama cüzdan icinden leasing gibi bir sisteme girdigimde ödül veriyor.
yani bu örnekte, ödül almak icin bir hamle yapmam gerekli ve bu hamleyi yapiyorum, conilerimi leasinge verip oradan ödül elde ediyorum...
bu faiz mi? kar payi mi? ne?

bu gibi degisik türlerde coin ve tokenlari ödüllendirmek icin yöntemler var... faiz mi? kar payi mi? ne? bilen varsa beri gelsin...

legendary
Be A Hope
July 24, 2018, 10:37:25 AM

Faiz, paranın daha fazla para karşılığında kiraya verilmesi.
Pos sistemlerinde ise, elinizdeki coin, sonraki blokları ve işlemleri doğrulamak için kullanılıyor. Transferi yapanların bu iş karşılığında verdiği fee ücreti size veriliyor. Yani btc ve eth madenciliğinde bunu ekran kartları ve bilgisayarlarımız ile yapıyorduk. Ona POW deniyor. Bunda önceki bloklarda ise hareketsiz duran coinler sayesinde yapıyoruz.

Bildiğim kadarıyla böyle, kesin hüküm veremem.
member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
July 24, 2018, 10:24:53 AM
legendary
Be A Hope
July 24, 2018, 10:04:21 AM
Fiyat dolar bazında sapa sağlam durdu. Sürekli takip ediyorum ekranımda açık. Btc bazında haliyle sarktı. Bir miktar btc daha ayırdım bu seviyelerdem alıcam.
sr. member
July 24, 2018, 09:46:04 AM
Alinacaklar listemde ilk3 arasinda tezos ama bu sene imkansiza yakin :/ fiyat yukselsin diye bekleyenler kusura bakmasin ama umarim artmaz Smiley
sr. member
Activity: 388
Living the dream
July 24, 2018, 07:49:12 AM
Galeon resmi cüzdan derken şöyle : Hazırlanmasında TF (Tezos Foundation)'in aktif olarak para yardımı sağladığı ve cryptonomictech isimli firmanın (3 kişi  Grin ) hazırladığı bir cüzdan, hazırlandıktan sonra da sağlam bir audit (güvenlik kontrolü) sürecinden geçti. O yüzden resmi cüzdan, yoksa gerek DLS gerekse TF resmi lafına karşılar, decentralized kavramını desteklemeleri nedeniyle malum hala davalarla başları dertte, o yüzden komüniteyi yönlendirmek istemiyorlar hiçbir konuda ama cüzdana güvenebilirsiniz, ben kullananlardan şikayetçi olan görmedim.

Birde tezbox var : https://tezbox.com/  google chrome eklentisi, bunu da stephen andrews adında yeni zelandalı bir adam yazdı tamamen kendi gayretleri ile, audit sürecini de TF finanse etti, bundan da millet memnun. Onun dışında gene aynı adamın hazırladığı, bakechain diye bir uygulama var : https://bakechain.github.io/  bu da windows da bake etmeyi sağlıyor, bunun audit süreci için de TF'den destek verilmesi bekleniyordu halen ama adamın yazdığı kod sağlam gördüğüm kadarıyla şu ana kadar, millet de memnun onları da deneyebilirsiniz.

Ben linux kullandığımdan bunların hiçbirini kullanmadım, o yüzden kullanım aşamasında bana birşey sormayın  Grin ama gördüğüm kadarıyla kullanımı basit, bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

Fırınlama işine başladığınızda, 7 saykıl sonra başlıyorsunuz, block bulma ve endorse etmeye, ödüllerde bundan tam 5 saykıl sonra hesabınızda oluyor. Bir saykıl da 4096 dakika.
hero member
Activity: 968
Merit: 515
July 24, 2018, 04:02:41 AM
CoolnQuiet arkadaşımızın tezos konusunda verdiği bilgilerden dolayı tebrik ediyorum gerçekten . Sadece bilgi vermek adına yazı yazıyor .
Pages:
Jump to: