Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 20. (Read 80278 times)

sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
September 08, 2018, 04:27:28 AM
tezos henüz yolun oldukça başında. betanet için foundationdaki sıkıntılar yüzünden 1 yıl gibi bir zaman bekletmiş olsa da şuan için scam sec vs. riskleri olmadan legal bir şekilde yola devam edebiliyor olmak güzel. sec yüzünden patlayan ve ekosisteme zarar veren icolar yüzünden 2018 de yüzümüz de gülmedi.
member
Activity: 476
Merit: 12
September 08, 2018, 04:08:15 AM
Tezos için gerekli olan tek şey biraz sabır. Bosa söylenmemiş bir atasozumuz var. Sabreden derviş muradına ermiş derler. Yakın zamanda zaten kafa bir borsaya da giriş yapacaktır
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
September 08, 2018, 03:59:44 AM
Tezos hayellerim vardı ilk çıkmadan çıkacak olan projeydi o zamanlar bilmem kaç sentten alıcaktım bir kaç dolar olunca satıcaktım paraya para demiyicektim ama bakın noldu 1.5.-2x  oldu piyasaya çıktıktan sonra üstüne supply çok fazla geldi

Tezos'un icosuna katılmıştım. İco'daki fiyatı 0.50$'dı. Şuan ki fiyatı 1.24$ olarak gözüküyor. Bence Tezos başarılı bir ico süreci geçirdi. Yatırımcısını 1 yıl bekletti ama Gate.io'da listelendikten sonra tabi ki kar satışları geldi. https://gate.io/trade/XTZ_USDT şuradaki grafiği dikkatli bir şekilde incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. 01.07.2018 tarihine bakın o zaman fiyat 4 Dolar seviyesindeydi. Bu tarihte Tezos Betanet aktif oldu ve ico yatırımı yapanlar Tezoslarını satmak için Gate.io borsasına gönderdi. Satış baskısıyla beraber Tezos fiyatı 06.07.2018 tarihinde en düşük fiyatını gördü. Bu tarihte Tezos fiyatı en düşük seviye olan 1.08$'dan işlem gördü. Ondan sonra bir miktar toparladı fakat şuan hala düşüş gösteriyor. Bakalım 30 Eylül'de Tezos Mainnet'e geçecek. O tarih geldiğinde herkes fiyatın artacağını düşünüyor. Şu adresten yaklaşan Mainnet tarihini takip edebilirsiniz : https://www.timeanddate.com/counters/fullscreen.html?mode=m&iso=20180930T00&year=2018&month=9&day=30&hour=0&min=0&sec=0&p0=195&msg=TEZOS%20MAINNET%20LAUNCH%20COUNTER
jr. member
Activity: 462
Merit: 4
September 07, 2018, 06:23:11 PM
Tezos hayellerim vardı ilk çıkmadan çıkacak olan projeydi o zamanlar bilmem kaç sentten alıcaktım bir kaç dolar olunca satıcaktım paraya para demiyicektim ama bakın noldu 1.5.-2x  oldu piyasaya çıktıktan sonra üstüne supply çok fazla geldi
member
Activity: 106
Merit: 10
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
September 07, 2018, 02:11:02 PM
https://coinmarketcal.com/event/mainnet-launch-11494

Planlamaya göre ay sonunda ama ne olur bilinmez. Betanet için bile 1 yıl beklettiklerine göre...
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
September 07, 2018, 11:43:02 AM
mainnet ile ilgili gelismeler var mi? eylul sonu gibi planlandigini hatirliyorum sanki. erteleme olmazsa o donemlerde boga hareketleri de kendini hissettirirse tadindan yenmez.
member
Activity: 448
September 07, 2018, 10:42:35 AM
Tezos sağlam yükselir market  capi burdan en fazla 5x i vardır marketin totali 800milyar olursa çünkü tezosun şuanki market capi çok fazla çok katlayamaz bu coin haberiniz olsun ben girmem daha x i bol coin bulurum
newbie
Activity: 32
Merit: 0
September 07, 2018, 10:22:40 AM
bu kadar piyasada adı geçmesi yatırımcıların dikkatini çekiyor.
member
September 07, 2018, 04:48:37 AM
Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım : https://www.tezos.community/

Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz : https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtz

0.07 XTZ yi cüzdanda görüyorsanız sorun yok bence Smiley
Mac üzerinde Galleon cüzdanı kullanıyorum, görece basit bir yapısı var. "Add a Delegate" diye bir bölüm var buradan KT1 ile başlayan delegation adresine istediğiniz kadar Tezos gönderip, fırıncılığa başlanabiliyor.

Benim merak ettiğim konu;
Kime kiralarsak daha az fee öderiz ve kim daha fazla blok bulup ödeme yapıyor. Anladığım kadarıyla servisin boyutu ne kadar büyükse Baking'den aldığı pasta dilimi daha fazla...
Bir de Baking den vazgeçip XTZ leri geri almak istediğimizde, hemen geri alabiliyormuyuz?

Bilgisi olan arkadaşların ilgilenmesi dileğiyle

Selamlar, sevgiler
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
September 07, 2018, 03:57:59 AM
Ben Tezos'un ico'suna katılmıştım. Ordan aldığım Tezoslar boş durmasın diye Delegation servisine kiraladım. Şuan denemek için 100 Tezosumu kiraya verdim. Aşağıdan da göreceğiniz üzere sanırım her Cycle tamamlandığında 100 Tezosa karşı 0.07 Tezos kazanıyorum galiba. Tam anlayamadım ben. Sanırım bu kazançları cüzdanda görebilmek için 1 ay falan beklememiz gerekiyor. Bu servisi kullandım : https://www.tezos.community/

Bu videoyu izleyerek kiraya verebilirsiniz : https://www.tezos.community/guides/2018/8/4/video-how-to-delegate-your-xtz

member
September 07, 2018, 03:50:12 AM
arkadaşlar sizce bu fıyattan tezos alnırmı yoksa daha çok düşermi tezos, ayrıca bu fırıncı muhabbeti nedir acaba tezosları kirayamı veriyorsunuz

hangi seviyelerden ve fiyatlardan alinip satilabilecek tavsiyesini veremem - kimse veremez...
firinci muhabbeti ise ayni waves leasing gibi bir sey: cüzdandan tezoslarini bir firinciya kiraliyorsun (tezoslar güvende, senin cüzdanda kaliyor).
ben daha gecen hafta basladim firinci muhabbetine, ilk simitlerim gelince buradan paylasirim detaylari.

Merhaba, hangi cüzdanla delegation yapıyorsunuz acaba, ve hangi servise kiraladınız?

Selamlar
member
September 07, 2018, 03:48:24 AM
arkadaşlar sizce bu fıyattan tezos alnırmı yoksa daha çok düşermi tezos, ayrıca bu fırıncı muhabbeti nedir acaba tezosları kirayamı veriyorsunuz

Fırıncı (yani baking) elinizde tuttuğunuz zaman boyunca yıllık %10 civarı Tezos veriyor. Ama bunun için elinizde 10K Tezos tutmalısınız. Ancak elinizde daha az varsa Delegation Servislerden birine kiralayıp ufak bir komisyon karşılığında baking yapabiliyorsunuz.
Fiyat konusunda ise, ben sıfırdan girecek olsaydım; paramı 5 eşit parçaya bölerdim. Şu anki fiyattan (ki bence çok uygun bir fiyat) 2 parça alıp, BTC'nin durumunu takip ederek parçalı alım yapardım.
Dikkat ederseniz BTC düştüğünde Tezos fiyatı da aşağılara iniyor, ancak BTC yükselirken çok daha hızlı yükseliyor.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
September 07, 2018, 03:46:06 AM

hangi seviyelerden ve fiyatlardan alinip satilabilecek tavsiyesini veremem - kimse veremez...
firinci muhabbeti ise ayni waves leasing gibi bir sey: cüzdandan tezoslarini bir firinciya kiraliyorsun (tezoslar güvende, senin cüzdanda kaliyor).
ben daha gecen hafta basladim firinci muhabbetine, ilk simitlerim gelince buradan paylasirim detaylari.
member
Activity: 378
Merit: 11
September 07, 2018, 03:38:00 AM
newbie
Activity: 14
Merit: 0
August 26, 2018, 06:47:51 PM
fiyatını ben oldukça düşük buluyorum, tezos buralara gelecek bir proje değil, çok ama çok daha iyi yerleri hak eden bir projeydi
member
September 07, 2018, 03:10:51 AM
Tezoslarimi firinciya verdim, bakalim ne gibi bir getirisi olacak.
Var mi aramizda tezoslarini firinciya veripte biseyler kazanan?
Hangi firinciya verdiniz?

Aramizda firinci yoktur sanirim... Aslinda Türkiye'den bir firinci cikartmak gerek...

Delegate yaptınız sanırım, kime, nasıl delegate yaptığınızı ve sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Solo baking yapmak pek mantıklı değil anladığım kadarıyla...

Selamlar
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
September 07, 2018, 02:38:06 AM
Tezoslarimi firinciya verdim, bakalim ne gibi bir getirisi olacak.
Var mi aramizda tezoslarini firinciya veripte biseyler kazanan?
Hangi firinciya verdiniz?

Aramizda firinci yoktur sanirim... Aslinda Türkiye'den bir firinci cikartmak gerek...
sr. member
Activity: 616
Merit: 261
August 27, 2018, 02:27:45 AM
Tezos ile ilgili mahkeme kararlarıyla ilgili bir karar çıkmıştı herhalde. Konu linkini bulamadım ama tekrar dava açılmayacağı kararının iptali gibi bir şeydi. İlgilenen arkadaşlar araştırabilir konuyu.
member
Activity: 378
Merit: 11
August 27, 2018, 01:43:41 AM
Tezos perişan oldu neden bu kadar düştü anlamıyorum yavaş yavaş diğerleri toparlanıyor, özellikle wanchain 2 gunde nerdeyse %100 e yakın yükseldi.
full member
Activity: 462
Merit: 102
August 26, 2018, 06:53:32 PM
Ben de fiyatını düşük buluyorum bu fiyatlar tezos için dipten başka bir şey bana göre bu yüzden banko almak lazım buralardan
Pages:
Jump to: