Da li ste culi ikada za theta token? Imali su jako velik rast zadnja dva tjedna, ali i stabilan rast tokom cijele godine prije toga.
Ako je netko ulozio/dublje istrazivao, sto mislite je li to neki prolazni hype ili projekt stvarno ima dobru buducnost?
Nikada čuo za taj token ali nakon što sam vidio chart koji si postao gore čini mi se da bez obzira na njegov dugoročni potencijal, trenutna investicija nema smisla. Trenutno ima jako puno altcoina koji izgledaju kao da moraju eksplodirati svaki trenutak tako da me uopće ne muči ako nekoga promašim. Bitno je uloviti par dobrih i držati se njih. Štoviše mislim da ću za sada igrati na sigurno i držati se top 30 projekata.
Iskreno već neko virjeme razmisljam da smanjim kolicinu coina i tokena na par koje cu imati volje pratiti, ali i dalje imam FOMO da cu izgubiti potencijalno milione ako ne uzmem neki nepoznati coin.
Danas sam napokon na Binance pretvorio sve coine koji su izgubili na vrijednosti u BNB i kupio Cardano, pa cu ga stakeati na sigurno.
Razmisljam da se i EOS-a rijesim, jer nisam bas vidio nekih projekata i dappova da imaju i da se koriste.
BTC, ETH, XLM i ADA ostaju za sada.
Takoder jedva cekam da padnu cijene gas-a da se rijesim tokena iz walleta, barem onih za koje mogu dobiti koji ETH.
Vise nista necu kupovati od tokena na ETH blockchainu, jer sad ce biti 9 mjeseci da ni neke transakcije nece proci, zbog glupog DeFi-ja. Doslovno preko deset transakcija tokena mi stoje mjesecima i nikako da produ. A prije sam preferirao ETH vise od BTC-a upravo zbog brzine transakcija.
~snip
ja sam usao u THETA negde sredinom maja, i svakako mislim da je jedan od boljih primera dobrog projekta, koji stabilno ide na gore
usao sam otprilike kad su pokretali mainnet
u pitanju je sharing platforma za gejmere, nasao sam tada opis u jednom medium linku (a Refereum najavio gasenje (sto je odlicna stvar, vecina projekata umre, a da to i ne znas
), zato sam i mislio da mogu da se vrate), cak mislim da sam i ovde podelio da je to odlican projekat, ali nisam ni ja ocekivao ovakav rast
istina nema puno konkurencije u tom delu, samo je Refereum ranije dozvoljavao zaradu za streaming video materijala sa igrica, THETA je to unapredila time sto je uvela TFUEL token, koji se deli onima koji prate streamer-e, i time smanjila uticaj na glavni token (THETA), sto i jeste bio i ostao glavni problem Refereum-a (koji btw. isto nije los projekat, pogotovo sad kad su se vratili i promenili politiku) - Gaming industrija i blockchain idu jedno sa drugim
ne verujem da je samo hype, mislim da je ovaj rast generalno uslovljen pokretanjem TFUEL stacking-a
https://medium.com/theta-network/theta-mainnet-3-0-introducing-tfuel-staking-and-burning-e83d5f3aca29Štoviše mislim da ću za sada igrati na sigurno i držati se top 30 projekata.
iskreno, mislim da je top30 mac sa dve ostrice, masa projekata koji su tu ne vrede nista, ali kad vidim kako LTC ide na gore, cini se isto da i masa ljudi koji ulazu u kripto ne zna cemu sluzi
Hvala ti na iscrpnom objasnjenju, bas mi je zao sto mi takvi projekti prolaze ispod radara, ali to je jedan od razloga zasto cu smanjiti broj coina. Ima toliko projekata da je tesko popratiti koji projekt vrijedi a koji ne. U ovom trenutku cu se drzati staking coina, sa malom ali koliko toliko sigurnom dobiti i samo long term hodl.