Ah, takvih coina imaš koliko hoćeš... Samo problem je što nikad ne znaš hoće li napraviti x100 ili će propasti. Evo, taj MIX je imao ATL cijenu $0.00000391 prije samo četiri mjeseca. Nakon toga je narastao 1318888.3% (13188x). Znači da si prije 4 mjeseca kupio za $50 imao bi 2.560.000 MIX koji bi danas vrijedili $48.000! I sve to uz market cap od niti pet milijuna dolara. Meni su to sulude brojke ali problem je što od 100 projekata nekoliko napravi takav rast, a 98% njih propadne.
Znači, da si prije 4 mjeseca kupio za 50$, prije 3 i pol mjeseca bi prodao za 200$ i mislio da si bog isus.
To je ono što većina ignorira, rijetki baš imaju toliko vjere u projekt da čekaju dok ne naraste tih 1000+x.
Tako razmišlja trejder i osoba koja je u kriptu godinama jer znaju koja je šansa da novi projekt napravi x1000 - relativno mala. Ali ima ljudi (i ja sam bio takav kad sam tek počinjao s kriptom) koji ulože nešto malo novaca i onda čekaju tih x100 ili x1000. Sve manje od toga ih ne zanima jer nisu puno uložili. Kod mene je slučaj da mi nije problem "baciti" $50 na projekt u kojem vidim neku perspektivu.
Evo primjer Switcheo projekta. U njega sam uložio airdropanih $20 prije dvije godine. Sad mi to vrijedi nekih $150 i ne planiram prodati jer mi je tako svejedno. Ako projekt napravi još x10 onda ću početi razmišljati o prodaji. Ako ne napravi i propadne, ništa strašno. Idemo dalje... Slično je i s nekim drugim projektima koji su već napravili x5 ali sam malo u njih uložio da mi se jednostavno ne da prodavati. Ako neki od njih napravi još x100, nitko sretniji od mene. Ako ne, jbg, izgubio sam parsto dolara s kojima ionako ne bi napravio ništa specijalno.
Ma pitanje dali je uopce prije 4 mjeseca bilo dovojno volumena za kupiti 50$ vrijednosti po navedenoj cijeni
Ja tako nadokupujem neke projekte malog volumena i niskog cap-a mic po mic, cak mi nisu stalno buy orderi postavljeni, nego samo cekam alarm na cijenu pa tek onda kupim
Ma za tokene s tako malim mcapom se ne isplati postavljati buy ordere. Odeš na burzu, kupiš, prebaciš u wallet, upišeš transakciju u Deltu ili Blockfolio i zaboraviš na njega. Ako napravi x100 ili x1000, već će ti aplikacija javiti da imaš hrpu para.
Meni je veći problem što više nemam vremena švrljati po Altcoin sekciji i tražiti potencijalnu zlatnu koku. Onda se vodim nečijim prijedlozima pa nekad zaradim, a nekad izgubim. Bitno da sam ukupno u plusu