Ara ara konu yeniden gündeme geliyor ve yeni yetme newbie'ler kendilerince tespit yapıp beni taşlıyorlar.
Bizzat hesabı kapatılan kişilerle karşılaştım ve ilk mesajdaki kişinin banka personeli ile olan konuşmalarını da dinledim. Konu üzerine böyle birşey yok, olamaz gibi yorumlarınız beyhude.
İş hayatım dolayısıyla bankaların birçok sorunlu müşterisiyle olan ilişkilerini tek taraflı olarak feshettiklerine şahit oldum. Neticede bankalar ticari birer işletme ve kimle çalışıp çalışmayacaklarına karar verme hakkına sahipler. Özellikle Türk Ticaret Kanunu'nda veya BDDK'da hiçbir düzenleme ve denetlemeye tabi olmayan Bitcoin işlemleri ve Kripto Para Borsalarının ilgili MASAK ve Vergi Dairesi incelemelerinde başlarına bela çıkaracaklarını bildikleri için ambargo uygulamaktalar.
Yeni yetmeler bilmez, birkaç yıl önce BtcTürk bankaların ambargosuna takıldığı için teker teker tüm bankaların blokesine uğramış ve son kalan banka da hesaplarına bloke koyunca tüm kullanıcılarına bir defada paralarını iade edip kapanmıştı. Bundan ala örnek olmaz herhalde.
BtcTürk'ün konu ile ilgili yaptığı açıklama: (İlgili yerlerin altı çizili)
"sayın kullanıcılarımız,
bildiğiniz üzere btcturk, faaliyette bulunduğu 3 yılı aşkın süredir hiçbir kullanıcıyı mağdur etmemiş, ödemeleri bir kaç saatlik gecikmeler dışında her zaman taahüt ettiği zamanlar içinde gerçekleştirmiştir.
bunun yanında şirketimiz kanuni uyum konusunda mümkün olan en yüksek hassasiyeti göstermiş, anonim işlemlere hiçbir zaman izin vermemiştir. btcturk, sayısız soruşturmada kendisinden talep edilen bütün bilgileri emniyet birimleri ile paylaşmıştır.
tüm bunlara rağmen, şirketimizin bankalar ile ilişkisi çeşitli sebeplerden ötürü her zaman sorunlu olmuştur. ne yazık ki bugün şirketimizin açık tutabildiği son banka hesabı kapatılmıştır.
bu sebeple tl yatırma işlemlerini durdurmuş bulunmaktayız.
tl çekme işlemleri için çekme isteklerinizi girmeye devam edebilirsiniz. bu işlemlerin mutlaka gerçekleştirileceğinden emin olabilirsiniz. btcturk üzerindeki bakiyeniz hiçbir kesinti olmadanödenecektir. ödemelerin en kısa sürede yapılması için çeşitli çalışmalar sürmektedir. ne yazık ki yukarıdaki anlatılan durumdan ötürü aynı gün içinde ödemelerinizi gerçekleştirme şansımız bulunmamaktadır.
şirketimiz müşteri bakiyelerinin tamamını ödeyecek nakde sahiptir. ödeme kanalları belirlenirken sizden bir süre beklemenizi rica ediyoruz.
tl yatırma işlemlerinde banka transferi ve diğer kanallar aracılığı ile btcturk'e para yatırabilmeniz için sürdürdüğümüz bir çalışma mevcuttur.
bu çalışmanın önümüzdeki haftalarda sonuçlanmasını ve tl yatırma işlemlerinin tekrar başlamasını beklemekteyiz.
bitcoin yatırma ve çekme işlemlerinde herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.
konu ile ilgili gelişmelerden kullanıcılarımız haberdar edilecektir. "
Bankalar nasıl hesaplara bloke koyar?
https://www.haberturk.com/video/ekonomi/izle/btc-turk-neden-kapandi-ve-yeniden-acildi/274341