Paribu, market üzerinde yazılım ve bot kullanımına izin vermemekte olup, yazılım harici manuel olarak gerçekleştirilen bot benzeri ........
Hocam senin yok demen yada Paribunun yok demesi birsey ifade etmiyor Derler ya gozumemi inanacagim onlarami inanacagim diye. Bu islerin az bucuk icinde olan biri olarak bizzat sahsi deneyimlerime dayanarak soyluyorum (gunde 12-16 saat laptop basinda an be an kullandigim tum borsalarin (12-14 borsa) tahtalarini takip ediyorum kendi emirlerimde oldugu icin neler döndüğünü apacik bir sekilde gorebiliyorum. Paribuda da (ortalama derecede var), BTCTurkte de( ortalamanin uzerinde var), koinekste de (abarti derecede var), koinimde de (Burda eser miktarda var, cok gozune sokmuyolar insanin ) , Sistemkoini konusmaya gerek bile yok zaten vs. vs. liste uzuyorda uzuyor.
paribu da bot yok sadece hacim şişirmek için btc hacmi ne zaman 400 btc altına düşşe kendi kendilerine 10 btc alış satış yapıyorlar
Algoritmik trade bot yok yani adamlarda.
Yahu var abicim var, iddalasma var iste hergun denk geliyorum 8 saat kipirdamayan bir orderbook var diyelim Ben Amerikadayim, siz yatinca (yani Paribu gece kepenkleri indirince diyelim genelde orderbooklar daki hareket duruyor) benim icin gun yeni basliyor. Gercek kullanicilar uykuda oldugu icin orderbooklarda tam olu sessizligi oluyor. Taaaaaki ben bir emir girene kadar 6 saat 1 alim satim bile olmayan bir coinin orderbookuna 1 emir giriyorum 10 saniye sonra uzerime emir giriyor sistem otomatik Tuh sansa bak diyip emiri kapatiyorum , pat diger emirde siliniyor. Bunu 50 defa yaparsan 50 sindede ayni sonuc oluyor. Ve bununla 1 gun degil HERGUN karsilasinca sana burdan rahatlikla soyleyebiliyorum Paribu dada bot oldugunu Dedigim gibi sen ister katil ister katilma ama bu Paribuda bot oldugu gercegini degistirmez tecrubeyle sabittir. Bunu anlamak icin uzman olmaya gerek yok. Biraz vakit gecirince borsanin orderbookunda rahatlikla goruluyor. Ama bunu tabi Turkiyedeki kullanicilarin farketmesi benim farketmeme gore bir tik daha zor saat farkindan oturu. Cunku Turkiyede mesai baslayinca orderbooklarda hep bir hareket oluyor , arada botlar farkedilemeyebiliyor. Ama ben sizden 11 saat geride oldugum icin tam gece-gunduzumuz ters sayilir. O yuzden ben borsada islem yaparken genelde tum orderbooklar duragan, o yuzden ben emir girince uzerime girilen emri hemen farkedebiliyorum ve bunun takibini cok kolay yapabiliyorum. Aynadaki yansimam gibi davranan bir botla mucadele edip tabiki sonunda kaybediyorum Zaten alistigim bir durum oldugu icin artik mucadele de etmiyorum. 3-4 saat yaprak kimildamayan (1 islem dahi olmayan) booka emir girer girmez uzerime emir giriliyorsa zaten bot oldugu asikar diyip emrimi silip yine taker firsat bekliyorum. Inan bana bot ile gercek emri ayirt edebilecek kadar deneyimim var bu piyasada