Bir borsa 100 dolara mal oluyor. Açmak sorun değil, işletebilmek zor...
ayrıca bitmatrix açık değil henuz hala trade yok.
komisyonları yüksek.
güvenliği iyi yapalım derken zıçıp batırmışlar. keyif kaçırıyor.
ios app mevcut ve ölümcül ağır app.
Evet henuz acmamislar tradeyi , evet komisyonlar bir tik yuksek piyasadan (%0.26) ama cokda yuksek degil koinim %0.4 , BTCTurk %0.3 , Paribu %0.35 , koineks %0.35 oldugu goz onune tutulursa bu 4 ana borsa diye tabir edebilecegimiz borsadan daha dusuk en azindan.
Buradaki ana konuyu gozden kacirmis gibisiniz
borsanin orasi iyi, burasi kotu, surasi daha kotu olabilir, bunlar degil burdaki asil mevzu. Asil mevzu Bankacilik sektorunun kokune dinamit koyan kriptopara dunyasina Turkiyede ILK , Dunyada 2. defa Bir Banka bizzat girip borsa acmis. Bu kelimenin tam anlamiyla cigir acan bir durum sektor icin. Acayip olumlu bir durum. Kriptoparalarin bankalar nezdinde "Tü kaka" olarak degerlendirildigi bir ortamda Bir bankanin sahsen bu ise girip borsa acmasini ben cok "degerli" bir hareket olarak goruyorum. Kriptonun Turkiyede legal olarak taninmasi yonunde onemli bir mihenk tasi olarak goruyorum.
Birde kahvede okey oynarken "hadi bizde bir borsa kuralim" diyip kurulan borsalar yerine direk bir bankanin kurdugu borsaya para yatirmak daha guvenli olacaktir cogu kullanici icin. Malum bazi kullanicilar icin olmazsa olmaz tek sey dusuk risktir, bu baglamda onlar icin BTCTurk ve Paribudan da daha guvenli bir secenek cikmis oldu piyasaya. Diger yonleri zayif olabilir onu daha bilmiyoruz, hacim nasil olacak bilemiyoruz , henuz acilmadigi icin ama 1 numara olduklari bir konu var oda guvenilirlik. Ha arkasinda banka diye %100 guvenilirmi , tabiki hayir malum zamaninda hortumlanan bankalarida gordu bu ulke ama en azindan bir tik onde diger borsalardan bu konuda, ozellikle okey masasinda kurulanlardan
Benim temennim umarim hacim konusunda ve sizin bahsettiginiz app hizi konusunda kendilerini gelistirirlerde guvenilirlik acisindan "Saglam" bir borsa daha kazanmis oluruz.
Not: Bitmatrix destek den yanit geldi, ne zaman acilacaklarini sormustum, 30 Ocakta acilacaklarmis.
Parça parça cevap veriyim ..
ben ne paribuda ne de btcturkte bu kadar yüksek komisyon ödemiyorum hacmim dolayısı ile. Yani %06 felan veya %08 ödüyorum . krakende bile bu kadar ödemiyorum yarısını nerdeyse ödüyorumama bu borsada oyle bir şansın yok maalesef.
10 milyon TL üstü %0.22 %0.022
2. konu banka değil iştiraki yani yapı kredi değil koç sistem gibi. Bu dakoç sistemin bir altyapısı bir nevi aslında hiçbirşey ifade etmiyor her tüzel kişilil birbirinden bağımsızdır.
3. güvenlik konusunda bi borsa çıkmıştı klascoin mi neydi o kadar güvenli ki işlem bile yapmak için dakikalar harcıyorsun. Burası da öyle saçma birşeyler yapmışlar. Sorsan biz güvenliyiz diye her mailinde gizli sorunuz geliyor
Not: Gizli kelime mail pishing için yapılmış ama galiba arkadaşların script çeviri hatasına kurban gitmiş heralde sıfır yazılmış gibi gelmedi bana nedense...
Anlamsız işleri var.
Ayrıca ios app de orderbooklar görünüyor ama o da hatalı ters yapmışlar hemde aptalca bir şekilde ters..
Tahta nedir bilmiyorlar bunlar sanırım.
Neyse hepinizi kurtaracam bu dertlerden binde 10 komisyonlu, bitstamp ve kraken api entegreli hacimli borsamla
ayrıca gg veya n11 üstünden kredi kartı ile bakiye bile yükleticem borsamda sizle 12 taksit ile :=)
hatta çok cüzi kredi kartı komisyonu ile bakiye kuponları satılacak borsamızda kullanılabileceğiniz.