Author

Topic: Українська (Ukrainian) - page 168. (Read 4173784 times)

member
Activity: 82
Merit: 10
January 21, 2018, 03:25:16 PM
Ви коли-небудь мали справу з податковою? Здається, що ні. Smiley
Вам видніше навіщо я п'ять років ходив здавати звіти до податкової.
Недостатньо вказати свої доходи, треба довести, що вони не отримані злочинним шляхом. Навіть коли в декларації вказуєш розмір офіційної зарплати, то правдивість цих данних треба підтвердити довідкою з бухгалтерії з місця роботи. Принаймі, так було раніше, багато років тому, коли я останного разу подавав таку декларацію. Але то було тоді. А мене цікавить, як воно зараз. Бо, якщо не треба підтверджувати джерела надходження грошей, то понаписувати можна що завгодно. Щось мені підказує, що так неможна. Smiley
Це каже про те що ви (та не тільки ви) зовсім не розумієте як працює система оподаткування та декларування доходів фізичних осіб. Ще раз - ви податковий агент, тобто самі повинні звітувати перед державою за всі отримані вами доходи. У нас використовують прямі методи ведення податкового обліку які припускають що ви сумлінно ведете облік актуальних своїх доходів та звітуєте правдиву інформацію про їх розмір. Продали старі джинси на OLX, самі відзвітували за свій дохід, подали про це декларацію та сплатили податок. Якщо в податкової є якісь питання до вас щодо законності джерела походження ваших доходів або їх розміру вона повинна це довести, а ніяк не навпаки. Презумпція невинності. Вибач, це від "совку" в голові, що нашій людині на ум не спаде, що він має сам (!), добровільно звітувати про свої доходи на які держава нарахує податок, але так працює податкова в цивілізованому світі.
full member
Activity: 546
Merit: 106
January 21, 2018, 02:08:02 PM
Які ще підтверждуючі документи - ти налоговий агент і твоя декларація сама по собі є прямий документ який визначає отримання тобою доходу, та його сумму. Наприклад - запросили тебе провести лекцію з кріптовалют ти отримав за це винагороду і сумлінно вказав цю суму в своїй декларації та сплатив податок. Усе.
Так в декларації вказуєш своє майно. Право власності на яке ти маєш.
Ви коли-небудь мали справу з податковою? Здається, що ні. Smiley Недостатньо вказати свої доходи, треба довести, що вони не отримані злочинним шляхом. Навіть коли в декларації вказуєш розмір офіційної зарплати, то правдивість цих данних треба підтвердити довідкою з бухгалтерії з місця роботи. Принаймі, так було раніше, багато років тому, коли я останного разу подавав таку декларацію. Але то було тоді. А мене цікавить, як воно зараз. Бо, якщо не треба підтверджувати джерела надходження грошей, то понаписувати можна що завгодно. Щось мені підказує, що так неможна. Smiley
member
Activity: 239
January 21, 2018, 01:41:53 PM

А податкову і не цікавлять твої транзакції в криптовалюті - її цікавлять гривні (або інший фіат який ти отримуєшь). Документуй свою діяльність  як астрологічну, спіритичну або ворожіння. Чим ми по суті і займаємось. Grin

Друже, податкову (має) цікавити дотримання правил. А ПП на єдиному податку не має права здійснювати інші типи розрахунків крім грошових. Криптовалютні операції зараз НЕ ВВАЖАЮТЬСЯ грошовими розрахунками, тому не можуть бути використані ПП НА ЄДИНОМУ ПОДАТКУ. Отож - легальний варіант ПП на загальній формі оподаткування, або дохід ФО.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
January 21, 2018, 01:32:27 PM
є
Дуже приємно знати, що тут є свої земляки!

Хочеш у гості завітати?  Grin
А чому б і ні?! Якщо гарна та приємна компанія, розумні розмови за чашкою пива!
member
January 21, 2018, 10:32:13 AM
Тому ще раз питаю, чи хтось особисто декларував свої доходи, отримані не за місцем основної роботи? Чи вимагали в податковій при цьому підтверджуючі документи? А також, чи треба при наданні річної декларації декларувати все своє майно?
Які ще підтверждуючі документи - ти налоговий агент і твоя декларація сама по собі є прямий документ який визначає отримання тобою доходу, та його сумму. Наприклад - запросили тебе провести лекцію з кріптовалют ти отримав за це винагороду і сумлінно вказав цю суму в своїй декларації та сплатив податок. Усе.
Так в декларації вказуєш своє майно. Право власності на яке ти маєш.
full member
January 21, 2018, 10:02:11 AM
Наскільки мені відомо ( можу помилятися) загальна практика тобі не сподобається, тому що там податок в районі 20 відсотків
Не припиняю дивуватися людям. Smiley Якби мене це не влаштовувало, я би не питав.

Тому ще раз питаю, чи хтось особисто декларував свої доходи, отримані не за місцем основної роботи? Чи вимагали в податковій при цьому підтверджуючі документи? А також, чи треба при наданні річної декларації декларувати все своє майно?

Якщо ніхто не знає, то краще нічого не пишіть. Здогадки мене не цікавлять, теорію я і сам знаю, цікавить лише практика.

привіт всім, є тут хтось з Харкова?
Хочеш у гості завітати?  Grin
newbie
Activity: 35
January 21, 2018, 09:50:06 AM
є
newbie
Activity: 4
January 21, 2018, 09:35:34 AM
Допоки влада в Україні була досить лояльною щодо прямого оподаткування фізичних осіб. Пункт про щорічну декларацію є десь в податковому кодексі, але діє він поки лише на папері. Якщо вас не спіймали за руку (як от здача фізособою приміщення в комерційну оренду) то можна успішно уникати оподаткування. Але спроби "закрутити гайки" звичайно будуть, можливо вже й цього року. Однозначно, що вся клієнтська база Привата та рух особистих коштів після націоналізації банку опинилася у розпорядженні податкової і думаю запуск тотального декларування - це справа часу. Але допоки є можливість цього уникнути, треба користуватися. Відкривати картки в комерційних банках (хоча їх з кожним роком все меншає), виводити суми невеликими порціями. Мені от цікаво - що пишуть у призначенні платежі біржі, коли виводити гроші на картку?
newbie
Activity: 13
January 21, 2018, 08:50:32 AM
member
January 21, 2018, 08:43:08 AM

Маленьке зауваження - фізична особа сплачує податок на дохід, а не на прибуток.

Тобто, якщо я за цей місяць заробив 10к, а минулий 5к то я платитиму 18% доходу + 1.5% від заробленої суми, чи у мене буде фіксований податок як у ПП. Як тоді рахуватиметься, якщо я у лютому не зароблю ні копійки, чи у мінус піду?

Оформлюйте ПП на єдиний податок, сплачуйте 5% від обігу, та 700 грн. соціального внеску. Здається, в такому випадку там більше буде податок чи ні?
Мабуть ці питання потрібно на форумі бухгалтерів піднімати, тут усі трейдери   Grin

Я не фахівець-бухгалтер, але деякий досвід як приватний підприємець маю, в дрібницях можу помилятися, але суті це не міняє
Діяльність на біржі криптовалют для податкової все рівно що ти міняєш цуценят на кошенят. Податковій байдуже скільки за рудих кошенят дають чорних цуценят. І твої гривні на рахунку біржи це також не гривні, а цуценята.  Податкову цікавить той момент коли ти вирішив продати цуценят за гривні (або інший фіат), та ці гроші отримав готівкою або на карту, і саме це становить базу оподаткування - твій дохід. І тобі вирішувати чи платити тобі за це 18% як фізична особа, або 5% з обігу як фізична особа підприємець, або взагалі нічого не платити. Ніякого мінусу бути для податкової в тебе не може бути. Якщо за кошенят стали давати менше цуценят - то є тільки твоя проблема, податкову цікавлять саме фиатні гривні.
Тобто ти фізична особа та переказав на свою карту 10К гривень - заплати 18%, та 1,5% військового податку, нічого не прийшло нічого не сплачуєш. Ти фізична особа підприємець - заплати з тієї суми (та що прийшла на карту) 5% та 700 грн, а якщо нічого не надходить тобі на карту цього місяця - заплати 0% з обігу та 700 грн. соціального внеску.

ПП на єдиному податку не має права отримувати оплату/транзакції у криптовалюті, адже на даний момент це не є грошовим розрахунком. Тому порада застосовувати єдиний податок не є однозначною відповідно українського законодавства. Можна і податок заплатити, ще й порушником залишитися :-(
А податкову і не цікавлять твої транзакції в криптовалюті - її цікавлять гривні (або інший фіат який ти отримуєшь). Документуй свою діяльність  як астрологічну, спіритичну або ворожіння. Чим ми по суті і займаємось. Grin

member
Activity: 239
January 21, 2018, 07:24:25 AM

Тобто, якщо я за цей місяць заробив 10к, а минулий 5к то я платитиму 18% доходу + 1.5% від заробленої суми, чи у мене буде фіксований податок як у ПП. Як тоді рахуватиметься, якщо я у лютому не зароблю ні копійки, чи у мінус піду?

Оформлюйте ПП на єдиний податок, сплачуйте 5% від обігу, та 700 грн. соціального внеску. Здається, в такому випадку там більше буде податок чи ні?
Мабуть ці питання потрібно на форумі бухгалтерів піднімати, тут усі трейдери   Grin

ПП на єдиному податку не має права отримувати оплату/транзакції у криптовалюті, адже на даний момент це не є грошовим розрахунком. Тому порада застосовувати єдиний податок не є однозначною відповідно українського законодавства. Можна і податок заплатити, ще й порушником залишитися :-(
jr. member
Activity: 44
Merit: 1
January 21, 2018, 07:15:05 AM

member
January 21, 2018, 06:41:42 AM
Чомусь мені здається, що бухгалтерів, які розуміються на оподаткуванні доходів з інтернету, можна на пальцях перерахувати. Smiley
Якби я заробляв мільйони, то, напевно, так би й зробив. Але, маючи невеликі та тимчасові доходи, реєструвати ПП не має ніякого сенсу. Тому мене і цікавить загальна практика оподаткування доходів з інтернету.
Але, наскільки я зрозумів з відповідей, ніхто майже нічого про це не знає. Sad
Немає ніяких окремих доходів з інтернету. Податковій байдуже де ви як фізична особа отримуєте свій дохід - в інтернеті, Маріуполі або навколоземній орбіті. Закон про обіг кріптовалют не прийнятий отже для податкової ви свої гроші (які отримали з кріпти) просто знайшли на дорозі, отже отримали дохід з якого як вже було написано мусити віддати 18% податку на дохід, та 1,5 % військового збору. Можна взагалі ніяких податків з цього не сплачувати особливо якщо йдеться про невеликий та тимчасовий дохід, але то на свій ризик.
Податок на прибуток 18% + 1,5% військового збору.
newbie
Activity: 4
January 21, 2018, 04:43:47 AM

Наскільки мені відомо ( можу помилятися) загальна практика тобі не сподобається, тому що там податок в районі 20 відсотків

Податок на прибуток 18% + 1,5% військового збору.
hero member
Activity: 857
Merit: 500
January 21, 2018, 04:35:21 AM
Якби я заробляв мільйони, то, напевно, так би й зробив. Але, маючи невеликі та тимчасові доходи, реєструвати ПП не має ніякого сенсу. Тому мене і цікавить загальна практика оподаткування доходів з інтернету.

[/quote]

full member
January 21, 2018, 04:31:27 AM
Знайдіть краще бухгалтера - фахівця по податках фізичних осіб та підприємців.
Чомусь мені здається, що бухгалтерів, які розуміються на оподаткуванні доходів з інтернету, можна на пальцях перерахувати. Smiley

Оформлюйте ПП на єдиний податок, сплачуйте 5% від обігу, та 700 грн. соціального внеску. В діяльності виберіть по КВЕД якусь сферу послуг - консультації, дослідження, тощо.

jr. member
Activity: 79
January 21, 2018, 02:04:40 AM
Соціальний внесок вже трошки більше 700 гривень. І якщо плануєте виводити суму більше 10к, то краще на 2 групі сидіти і платити щомісяця 500 гривень, а не відсоток з оприходованої суми.
member
January 20, 2018, 06:40:21 PM
Ну я ще ні разу не декларував дохід не по ПП, тому всіх тонкощів незнаю. Але просто можете прийти в податкову і звернутися в довідкову і там вам все розкажуть. Просто скажете, що хочете вивести гроші зароблені в інтернетпросторі і як це правильно зробити і які є варіанти. Вам розкажуть. Зараз вже відмінили спецмененджерів в податковій (я завжди в них запитувався про різні тонкощі і як зекономити бабла на податках), тому замість десятка людей всього 2-3 людини (кількість людей напевно залежить від міста), але всеодно ви зможете трохи почекавши отримати правильну інфу.
Або на сайті податкової, але там напевно прийдеться покопатись, бо не факт, що сайт там зроблений з факом або якимось пошуковиком по темах.
Податкова то таке. Серпентарій. Знайдіть краще бухгалтера - фахівця по податках фізичних осіб та підприємців. Оформлюйте ПП на єдиний податок, сплачуйте 5% від обігу, та 700 грн. соціального внеску. В діяльності виберіть по КВЕД якусь сферу послуг - консультації, дослідження, тощо.
jr. member
Activity: 79
January 20, 2018, 04:42:50 PM
Ну я ще ні разу не декларував дохід не по ПП, тому всіх тонкощів незнаю. Але просто можете прийти в податкову і звернутися в довідкову і там вам все розкажуть. Просто скажете, що хочете вивести гроші зароблені в інтернетпросторі і як це правильно зробити і які є варіанти. Вам розкажуть. Зараз вже відмінили спецмененджерів в податковій (я завжди в них запитувався про різні тонкощі і як зекономити бабла на податках), тому замість десятка людей всього 2-3 людини (кількість людей напевно залежить від міста), але всеодно ви зможете трохи почекавши отримати правильну інфу.
Або на сайті податкової, але там напевно прийдеться покопатись, бо не факт, що сайт там зроблений з факом або якимось пошуковиком по темах.
newbie
Activity: 36
January 20, 2018, 04:11:59 PM
Там є такий пункт, як додатковий Приэід. Але можна і по іншому. Варіантів багато, як ці гроші легалізувати.
Якщо знаєте подробиці, то розпишіть докладніше. Цікавить, чи потрібне документальне підтвердження таких доходів, та чи потрібно при цьому декларувати все інше своє майно?
Приєднуюсь до цього  питання))  дуже цікавить
Jump to: