7.10 un altına ineceğini kesinlikle düşünmüyorum. Faizler yükseldiği için dolar hızlıca düştü bunun sonucunda piyasaya inanılmaz lira enjekte edilmiş oluyor, sonucu muhtemelen ağır bir devalüasyon olacak, açıkçası ben düşükten dolar toplamaya devam ediyorum. Bir kez bu faiz tuzağına düştüm binlerce lira kaybettim bir daha asla. Ne dış ne iç piyasanın hükümete güveni yok bence.
Benim şahsi görüşüm 6.80-6.90'nın aşağısı zor ama bu seviyelere ineceğini düşünüyorum. Doğru MB para basıyor ama asıl soru şu: diğer ülkeler ne kadar para basıyor? Hangi ülke daha çok para basıyorsa en büyük riski o ülke alıyor. Bütün dünya şu an deli gibi para basıyor ve bu paralar borsaya, altına, kripto paralara akıyor. Öngörüm bütün dünyada daha önce hiç olmadığı kadar enflasyon olacağı yönünde. Bu sebeple adamın elinde dolar var, bunu değerlendirmesi lazım. Sıcak para da sanıldığı kadar güven aramıyor.
) Adamın elinde parası var, geri alacağı garanti olduğu müddetçe ha parasını Rusya'da değerlendirmiş ha Çin'de ha Tayland'ta ha Türkiye'de.
Bu sebeple bir müddet daha paritede düşüş eğilimi devam edecek. Bir yatırımcı stratejik düşünmeli.