Ico ya katilanlara kotu olmus ama her ico risktir. Dex te neoldugunu bilmeden alip satanlara iyi bile olmus derim.
Umarım burayı yanlış anlamışımdır. Nasıl bir düşünce tarzıdır. Arkadaşın dediği aldığım zaman tik vardı, sonra dan kalktı diyor. Öyle olmasa bile insanlar hata yapabilir, kaza ile insanlar ölüyor. "Geçmiş olsun" demek lazım.
Sizin gibi tecrübeli birine hiç yakıştıramadım bu tarz bir söylemi.
Arkadas zararsiz ciktigini belirtti. Gecmis olacak birsey yok onun icin. Tecrübe olmus. Bu isler risktir. Her pump a atlanmaz. Her coine girilmez. Egri oturup dogru konusucaz ki insanlar hata yapmasin. Kisa vadeli al sat yaptigimiz coinin bile ne ise yaradigini bilmeniz gerekir. Yoksa batarsiniz. Ustun körü bilmeden her icoya her coine girilmez.
O yuzden her yerde kendi arastirmanizi kendiniz yapin deniyor. Waves platformda her hafta yeni bir ico çıkıyor. Hepsini tek tek kontrol edecek halleri yok diyoruz ama gordugum kadari ile ediyorlar. Yukarida biri yazmis 40m kusur coin olacakken 70m coin olmus satista. Yani o iconun bastan sona herseyi bir garip. Coin sayisindaki gariplikler yuzunden waves te yesil tik kaldırmış. Hatta az oncese dedim son guncellemede kötü niyetli order diye birsey cikardilar.
Az oncede yazdığım gibi kullanicilarrin dikkatli olmasi gerekiyor. Bisi alip satarken. Daha icosu bitmeyen bir coin millete dagitilmis. Niye dagitirsin icosu bitmeyen coini. Ee ben bilmiodum hemen satisa girdigini dex te. Oyle diolar ico sahipleri. Ee yapacaniz isi zkim o zaman. X platformunda coin cikartion platformun nasil calistigini bilmiyon daha.Bir acemilik oldugu ordan belli. Ama bu acemilik platformdan kaynaklanmiyor.
Araştırmak lazim arastirdigini paylasmak lazim. Fikir alisverisinde bulunmak lazim. Herkese tavsiyem budur. En doğruyu bu sekilde bulabiliriz ancak. Herkes kendisine saklior bilgileri grafikleri analizlerini filan. Borsa bu. Senin grafiklerin analizlerin fikirlerin ne kadar fazla insan tarafindan bilinirse tutma ihtimali o kadar fazla olur cunku insanlar ona gore hareket eder yada etmeye calisir. Kendi kendine coin alip ucacak bu diye dusunuyor insanlar nasil ucacak acaba o coinden kimsenin haberi yok.
Waves deki monkey den mesela haberim yok benim. var nasil var waves turkiyeye cikacak icolar diyebyazi yazmistim ordan var. Ama nedir ne degildir bakmadim hangi birisine bakacam. Ama 15 milyar para yatiran arkadasin bir fikri vardir herhalde monkey hakkinda. Neden paylasmadi. Fikri yoksa zaten en basa dönüyoruz.
Nerden nereye geldim.yaw.
Bence de olumsuz bir durum değil (waves açısından)
Şöyle düşünelim:
Ben gitgide büyüyen bir AVM sahibiyim, burada da irili ufaklı dükkanlar var, marka ürünler satıyorlar. Ben mağaza açmak isteyenlerin başvurusunu inceliyorum, kriterlerime uygun bulduklarıma izin veriyorum ve girişteki kocaman boardda bunların bilgilendirmesini/reklamını yapıyorum, insanlar oraya bakarak alışverişe karar veriyor. Sonra bir bakıyoruz ki, "La Kustuk" satan ve müşterisi bol bir mağaza bir anda sahte "La Kustuk"lardan bolca tezgaha koymaya başlıyor, şikayet geliyor vb. Ben bu durumda ne yapıyorum, ilk iş boarddan o mağazanın adını çıkartıyorum, sonra da sözleşme şartları dahilinde belki mağazayı AVM'den çıkartıyorum. Ama benim her mağazayı kontrol edip, doğru mu iş yapıyorlar diye kontrol yetkim ve buna ayıracak zamanım/emeğim vb. olamaz. Devreye gireceğim nokta bu işlerin başladığının bana iletildiği nokta.
Bu saçma sapan hikayeden sonra konuya dönersek, önce waves platform kriterlerine uygun olarak başlamış ve yeşil tiki almışlar, sonra niyetleri değişivermiş ve yeşil tik kalkmış. Bu bence wavesin duyarsızlığının değil, tam tersi kriterlerinden ödün vermediğinin göstergesidir.
(Ucuz atlatan arkadaşımıza da geçmiş olsun bu arada)