Biri kazanacak tabi ama herkesin kızdığı nokta bu işin yanlış yapıldığı ile ilgili , eksik amatör bir bulmaca idi kimse bot olmadan bulamaz bot bile bu işte eksik kalır
Bot kullanınca bu işin espirisi kalmaz ayrıca,
Daha önceki yarışmaya kimse bir şey demedi,? Neden çünkü sonuç çıktığında herkes mantıklı bir bağ kurdu ben bunu neden düşünemedim dedi sadce. Aama burada kimse bunu diyemiyor 3 gün boyunca bulunmayacak bir şey için uğraştığını görünce sinirleniyor haliyle, yoksa kazanan kazandı helal olsun demek düşer.
Ayrıca ben bir kere denedim vaktim yok sadece takip ettim
Bot konusunda haklisiniz. Daha once yuzlerce kez testler yapildi, botla kirilmasi veya girilmesi IMKANSIZ.
Bot durumuna gelince: tam 3 gun boyunca sabahlayan ciddi bir kitle vardi ve Telegramda gereksiz gerginlikler basladigi icin normalde paylasilmayacak olan ipuclari da verildi. Yani butun kelimeler neredeyse verildi. Geriye sadece deneme-yanilma kaldi. Bot burada devreye girmis ve daha hizli yaptigi icin cuzdani acmis. Botu yazan arkadasin aciklamasina gore milyar islem yapan bir yazilim/bot... kullanmis.
hatamiz bunu gerginliklerden dolayi ongorememek oldu. Ama eminiz bot olmasa baska biri de alsa yine ayni tepkiler gelecekti cunku gereksiz yere gerginlikler cikmisti.
Diger yarismaya hem katilim azdi hem de odul miktari dusuktu.
BAk güzel kardeşim, 25 yıldır ileri seviye programlama ile uğraşıyorum. Commodore64 zamanından beri yani. Ya hesap yapmayı bilmiyorsunuz ya da milleti salak yerine koyuyorsunuz, 3. ihtimal yok. 1 milyara yakın işlemi 18dk da çözüp kontrol edebilecek bir işlemci yok. Ayrıca verdiğiniz her kelime/ipucu ile, bot 0'dan tekrar başlamak zorunda. BU yüzden ilk günden beri denedim, son kelime/ipucu gelince buldum falan hikaye. Öyle bir teknik yok. Ödül falan benim için önemsiz, ben zevk için uğraşırım bu işlerle, sunucularımı test etmiş oluyorum.
Daha önce yaptığım hesabı size tekrar yapayım şüpheleriniz varsa, geçen gün yapmıştım alıntılıyorum;
"Az önce 4U bir makinayı(24 çekirdekli 4x xeon) bu işe ayırdım. Sadece meraktan, ölçme amaçlı.
4608000 olasılıklı haliyle DB oluşturmak;
"Process Time: 1686.5712971687 sec." sürdü. Yani yaklasık 28dk.
Bundan sonraki 5 kelimeyi, 5'er olasılıktan dersek;
5^5 *(4608000) = 3125*4608000 = 14,400,000,000 olasılık olur.
Basit orantı ile,
4608000 --> 28dk
14,400,000,000 --> x
x= 87500 dk = 1458,33 saat = 60 gün gibi bir süre yapıyor."14,400,000,000 (yazıyla #ondörtmilyardörtyüzmilyon) olasilik ile bu kadar zaman yapıyor.
1 milyara indirgeyelim, 60/14,4 = 4 gün 5 saat (yazıyla; #dörtgünbeşsaat) demek. Ve siz 18dk yı normal görüyorsunuz.
Sizinle aynı tecrübeye sahip ileri düzey bir programcı olarak (9 yaşımdan beri programcılıkla uğraşıyorum, yaşım 39). Hesabınız doğru gibi gözüksede gittiğiniz yola göre doğru. DB yapmadan matrislerle random deneme yaptırarak son ipuçları ile birlikte benim yazdığım bot 11dk ile 21dk arasında yakalayabildi seedleri (yapılan 10 denemede). Yani programcılıkta temel kaide sizin ne kadar kompleks program yazdığınız değil serverın o programı nasıl koşturacağıdır. İyi programcı zaten bu yönüyle öne çıkar. Akrostiş olduğu net olarak belirtilmiş olsaydı bu konuda yanlış yönlendirmeler olmasaydı 24 saatten az sürede (RANDOM) deneme tekniği ile çözebilirdim. 5ms de bir deneme yapıyor. Siz brute force ile tek tek olasılıkları denetmek istemişsiniz. Brute force tek yöntem değildir. RANDOM da da risk vardır. 30sn de de bulabilir 3 yılda da. Hele DB olayına girmek böyle bir bulmaca için hiç mantıklı değildi zaten.
İlgilenenler burdan görebilir botun videosunu:
https://twitter.com/mkaand/status/963155282888044545AKCHE ekibinede eleştirim. Sizin en büyük hatanız yarışmaya katılanlarla iletişim halinde olmanızdı. Kurumsal siteniz var değil mi kardeşim. Ordan duyuracaktınız ip uçlarını. Akrostişide tamamı durak adlarından oluşacaktı. Yok R yok U yok O onlarıda güzergahtan aldım diye bir mantık olmaz. AKROSTIŞ i ona göre yapacaktınız. Kimse itiraz etmezdi o zaman. Telegram grubunuda açmayacaktınız. Telegram admininiz açıkca DM den akrostiş olduğu bilgisini vermiş. Ekran görüntüsü var. Ben kazanan kişi sizden biridir demiyorum. Hatta değildir diyorum. Ama yarışmayı yürütme yönteminiz hatalı.