Şu hdp ile hdp'nin oy verenleri arasında ki farkı anlamadıkça "ırkçılık" asla tükenmeyecek. Bu seçimin çok büyük bir kısmında "teroristlerle iş birliği içerisindesiniz" denilerek propaganda yaptı iktidar, muhalefette ben teroristlerle iş birliği yapmıyorum demeye odaklandı, bunu çok eleştirdim hala eleştiriyorum, savunma ile seçim kazanılmaz. Bakıyoruz doğuya, tunceli, diyarbakır, mardin, batman, ardahan, kars, ığdır, ağrı, van, muş, bitlis, siirt, şırnak, hakkari. Buraların tamamı KK demiş, şimdi ortaya 2 tane şey çıkıyor; ya pkk bu kadar halka "kk'ya oy vereceksiniz" dedi ve bu kadar halk dinledi, MİLYONLAR dinledi, pkk bu kadar etkili, doğunun tamamına istediğini söyletebiliyor, veya, bak ne kadar garip bir düşünce, bu insanlar terorist değil, demokratik hakkı olarak 2 adaydan birine verdiği içinde terorist olmuyorlar. 25.5 milyon oy alan insanada terorist demezsin, oy verenlerine terorist demezsin, kardeşim 25.5 milyon diyoruz, kaybetse bile bu insanların tamamı terorist olamaz, bu kadar basit.
Kaybetmeninde en büyük etkenlerinden biri "abi aziz nesin yae, abi %60 ya, aysun kayacı be aaabi" falan diye gezen anadoludan bi haber muhaliflerdir. Sen siyasetini anadoludan bu kadar uzak yaparsan, büyükşehirlerin tamamını alırsın ama seçimi kaybedersin. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Antalya bu tarz sağlam nüfuslu yerleri hep almış muhalefet, nüfus kalabalık bi Bursa, Kocaeli, Konya üçlüsünü alabilmiş iktidar, ama o kadar küçük bir bölgeye sıkışmış muhalefet var ki, doğal olarak daha az nüfüslu her yeri iktidar alınca tabii ki seçim kaybediliyor.
İlk turdan ikinci tura iktidar oyunu 700k arttırmış, muhalefetse 900k arttırmış, bi 200k daha fazla, iyide 3 milyondan fazla diğer adaylara oy vardı, bakınca bunun yarısı var, diğer yarısı sandığa gitmemiş, veya belkide daha fazlası gitmedi, ilk tur oy kullanmayıp ikinci tur kullanan bile olmuş olabilir. Bu da yaklaşık 1.5 milyon insan diğer adaylar olmayınca iki adayada oy vermek istememiş demek, buradanda bir ders çıkarılabilir ama kimbilir o ders ne, ve kimse çıkartır mı, sanmam.
Ben daha önce söylediğim şeyi tekrar söylüyorum, bu ülkenin yeni bir akıma ihtiyacı var, aynı siyaseti sürekli yapıp farklı sonuçlar beklemenin hiçbir anlamı yok, değişim gerekiyor, KK gerçekten cumhurbaşkanı olmasını isteyebileceğim naiflikte bir adam, ama kazanabilecek karizmada birisi değil, bu yıllardır belli, donuyla inatlaşanın sonunu gördük.
Tek bir tane temennim var, geri kalan her şey batsın bitsin alıştık artık iktidarın her konuda ayrı çuvallamasına, vallahide billahide ekonomide çökse, tarikatlarda çoğalsa, her yeri ahbaplarına peşkeşte çekseler hepsine ok dicem yeterki tek şeyi düzeltsinler, bin tane şeyden çok daha önemli TEK bir konu var şuan bence, o da bu kaçak göçmenler ve mülteciler. Sınırlarımız yol geçen hanı olmuş durumda, artık nolur bunu durduralım, iktidara gerçekten teşekkür edicem başarırlarsa, hatta elime bi kilo baklava alıp en yakın AKP binasına gidip teşekkürlerimi ileticem bizzat, yeter ki girmelerini engelleyelim artık ve gelenleride tespit edip yollayalım, vallahi bak sonu iyi değil, cidden iyi değil, ne kadar muazzam büyük bir sorunla başbaşa olduğumuzun farkına varmamız lazım, bu sorunla akpli chpli mhpli iyipli herkes omuz omuza gelip mücadele etmemiz ŞART.