Hatırlayanlar olacaktır, Osman Sarıgün isminde bir vatandaş, Kemal Kılıçdaroğluna yumruk atmıştı, ve akabinde Kemal Kılıçdaroğluna bir saldırı düzenlenmiş, sığınmak zorunda olduğu evi yakma niraları atılmıştı, hani diyorlar ya HDP ile ortaklık yapan terorist bunlar diye, akabinde PKK saldırısına uğrayan TEK lider olmuş olmasını görmeyenlerin bilmeyeceği bir bilgi vereyim; O gün orada olan, Osman Sarıgün dahil, 1 kişi bile 1 gün bile hapis cezası almadı, "bi daha yapmayın sakın bak" diyerek gönderdiler, dava sonucu hapis çıkmadı, hepsine 2 yıla kadar cezalar verilip, hapis cezası vermedi. Elbette bu belirli bir kesim insana bir mesajdır, vurabilirsiniz, sonucunda bir şey olmaz denildi. Bu kısmı çok bariz, ben bugün sokakta ki random birine yumruk attığımda bile hapis cezası alıyorken, KK yumruk yedikten sonra ve bulunduğu yer yakılmak istendikten sonra 1 kişiye 1 gün bile hapis cezası çıkmadı, illa ki bir anlamı vardır bunun, görmek isteyenler görür, istemeyenler normal karşılayabilir, anlayışla karşılarım.
Hani diyorlar ya "apo başkanın heykelini dikeceğiz diyen seloyu salacak bunlar!!" falan diye daha işte o Selonun davası görülmedi bile tam olarak, hani "haksız yere yatıyor" diyoruz ya, e tamam adam kötü biriyse, apo heykeli dikeceğiz diyorsa, tamamlayın bütün davalarını? Daha sonuçlanmamış onlarca davası var adamın, tamamlayın onları? Yatsın valla umrumda bile değil, ama sen beğenmediğin herkesi içeri tıkıp, davayıda sonra bulurum konusu diye ertelersen, gülerler sana. He hiç mi yok sonuçlanan davası? Var, ama adamın ne kadar yatacağı bile belli değil çünkü daha onlarca sonuçlanmamış davasıda var, bu ülkede demokrasinin seviyesini merak eden, cumhurbaşkanı adayı olmuş birinin sonuçlanmamış davalarıyla hapiste olduğunu bilsin, ondan sonra eleştirsin karşı tarafı. Sen sevmeyebilirsin, bende sevmeyebilirim, ama adil bir şekilde yargılanmasını isteyebilirim kötü birinin, eğer sen bunu kabul etmezsen, yarın KK başa geçtiğinde şuan iktidarda olan kişileri kafasına göre içeri atıp, ondan sonra illa buluruz bir dava derse bu sana yapılmış bir haksızlık olmayacak mı? İşte ben bununda karşısında dururum, yarın öbür gün rövanşist bir duyguyla hakimler daha sonuçlanmamış davalarla yıllarca bugünün iktidarını içeri atarsa, ve hiçbir ceza kesinleşmeden bile yıllarca yatarsa, işte bunu eleştirmekte bana düşer, bir protesto olursada en önde beni görürsünüz.
Şimdi çıkmışlar öcüleştirilıyoruz, böyle laf ettiler şöyle laf ettiler diyorlar, miting yapan insanı taşlamayı, belkide taş doğru yere isabet etse, insan öldürmeyi sanki çok normalmiş gibi gören, seni beni öldürmek isteyen, onlar vatanseverken 25+ MİLYON! muhalifi vatan haini ilan edenler, ölelim istiyor, hepimiz ölelim, gerebelimde rahat rahat ellerini kollarını sallaya sallaya gezsinler istiyorlar, sen onlarla aynı fikirde değilsen, yumruk atmak, yakmak, taşlamak istiyorlar, sonrada başlarında ki zat çıkıp, fake bir video ile kandil ile KK aynı videoya montajlayıp gerçekmiş gibi halka gösteriyor, ondan sonra neden taşlama oluyor. İşte bu taşlama arkadaşlar, başımızda olan kişilerin nefret yaymasından dolayı atılıyor, o atanlarda da suç yok, onlara taş attığınız kişiler katil dediler, o taş attığınız kişiler terorist dediler, o taş attıklarınız aponun adamları diyor, ondan sonra senin benim gibi alakası bile olmayan adamlar taşlanıyor ve bundan memnuniyet duyuyorlar.
He biz mi ne yapıyoruz o arada? Bugün sakaryada 15 yaşında bir çocuk KK'nin aracını taşladı, KK açıklama yaptı şikayetçi olmadığını dile getirdi, bu da yetmezmiş gibi kendisinin bilgilerinin saklı kalmasının geleceği açısından daha önemli olduğunu dile getirdi. Çünkü bizlere terorist, bizlere katil, bizlere pkk'lı diyenlere inat, biz onlara gül dağıtacağız, biz onlara kucak açacağız, biz bugün akpli olup nefret saçan herkesi, yarın kendi aramıza katıp, söyle dostum nasıl yönetmeliyiz, nelerimiz eksik anlat, anlat ki bilelim eksiklerimizi diyeceğiz, çünkü biz 20 yıldır bize sürtük diyen, anamıza laf eden, kendinden olmayan herkesi hapislere tıkan, kendinden olan herkesi hapisten uzak tutan, hileli hurdalı hak yiyen düzenden bıktık.
Bundan sonra huzur, sevgi, barış içerisinde çok sakin bir 20 yıl geçirme vaktimiz geldiğine inanıyoruz, rövanş yok, öç yok, sadece sevgi var, sadece aşk kazanacak aşk. İşte bu yüzdendir ki kalp hareketi bizim sembölümüz oldu, ne rabianın dördü, ne mhp'nin bozkurtu, ne hdp'nin zafer işareti, bizim işaretimiz kalp, çünkü tek derdimiz insanların kalbine girebilmek, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, ne kadar küfür ederlerse etsinler, biz hepsini doyasıya kucaklayacağız. Onlar bile anlamayacak, zamanı geldiğinde onlar bile bizle kol kola olacak, ülkenin güzelliklerinden memnuniyet dile getirecekler, ve onlar bile anlamayacak ne kadar güzelleşti bir anda her şey, çünkü nefret saçmadan, sarıla sarıla büyüyeceğiz bundan sonra.
Benimde bundan sonra burada ki davranışım budur, Kemal bey banada örnek oldu, burada bundan sonra kavga etmeyeceğim, bundan sonra bir yanlış, bir hata görürsem, düzelteceğim, ama sevgi diliyle, barış diliyle düzelteceğim, elimden geldiğince sevgi yayarak ilerleyeceğim, bütün muhalif arkadaşlarıma da tavsiyem bu yöndedir. Kim ne derse desin, katil desinler, terorist desinler, fetöcü desinler, umrumda değil, ne derlerse desinler, benim tek hedefim, onlarında mutlu olmasını sağlamak olmalı, bir ülke ancak ve ancak herkesi mutlu etmeye odaklanırsa büyür, sadece kendi kesimini mutlu etmek isteyen kimse o ülkeyi yükseletmez, bir taraf yükselirken diğerini aşağı bastırarak yükselir, bizim tek hedefimiz, herkes el ele verip beraber yükselmek olmalıdır.